Mirage2000 04

Εξέλιξη της Αεροπλοΐας

  • Φυσιολογία Πήσης (Cayley)

    Φυσιολογία Πήσης (Cayley)
    http://en.wikipedia.org/wiki/Sir_George_CayleyΤο 1799 εισήγαγε την έννοια του μοντέρνου αεροπλάνου,ως πτητηκή μηχανή με σταθερά φτερά και ανεξάρτητα συστήματα για άντωση,ώση και έλεγχο.
  • Ατμοκίνητο Ανεμόπτερο (Stringfellow)

    Ατμοκίνητο Ανεμόπτερο (Stringfellow)
    http://en.wikipedia.org/wiki/John_StringfellowΟ Henson μαζί με τον Stringfellow επέτυχαν την πρώτη πτήση ιπτάμενης μηχανής που ωθούνταν από ατμό στο Chard.
  • Πρώτη Ελεγχόμενη Πτήση Αερόστατου

    Πρώτη Ελεγχόμενη Πτήση Αερόστατου
    http://en.wikipedia.org/wiki/AirshipΗ πρώτη πλήρως ελεγχόμενη ελεύθερη πτήση εκτελέσθηκε από το αερόπλοιο (αερόστατο) του γαλλικού στρατού "La France", από τους Charles Renard και Arthur Constantin Krebs in 1884. Το 52μέτρων μήκους, 1,900 μ3 όγκου αερόπλοιο κάλυψε 8 χλμ. σε 23 λεπτά με τη βοήθεια ηλεκτρικού κινητήρα 8.5 ίππων και βάρους 435 κιλών μπαταρία. Το 1884 και 1885, έκανε επτά πτήσεις
  • ¨¨Αίολος¨¨

    ¨¨Αίολος¨¨
    http://en.wikipedia.org/wiki/Ader_%C3%89oleTo Ader Éole, το οποίο ονομαζόταν επίσης Avion, ήταν ένα πρώιμο ατμοκίνητο αεροσκάφος. Το όνομα Éole προέρχονταν από την ελληνική λέξη ¨Αίολος¨. Αναπτύχθηκε από τον Clément Ader το 1890. σε αντίθεση με τις πτητικές μηχανές της εποχής, ο ¨Αίολος¨ δεν προσπαθούσε να πετάξει με ταλάντευση των πτερύγων, αλλά με την άντωση που παράγονταν από τα φτερά. Η ατμομηχανή ήταν ασυνήθιστα ελαφριά και ο έλικας ήταν στο μπροστινό μέρος του σκάφους. Δεν υπήρχαν χεισιστήρια για να κατευθύνει ο πιλότος το αεροσκάφ
  • Period: to

    Ελεγχόμενες Πτήσεις Με Ανεμόπτερο

  • "Wright Flyer"

    "Wright Flyer"
    http://en.wikipedia.org/wiki/Wright_FlyerΤο Wright Flyer (συνήθως αναφερόμενο ως Flyer I ή 1903 Flyer), ήταν το πρώτο αεροσκάφος με ισχύ που κατασκευάσθηκε από τους αδελφούς Ράιτ (Wright). Πέταξε τέσσερις φορές στις 17 δεκεμβρλιου 1903. Ήταν η πρώτη βαρύτερη από τον αέρα πτητική μηχανή με ισχύ, που επέτυχε ελεγχόμενη συνεχή πτήση με πιλότο να το χειρλίζεται.
  • Αδελφοί Short

    Αδελφοί Short
    http://en.wikipedia.org/wiki/Short_BrothersΗ εταιρεία ¨Short Brothers plc¨, ήταν μία ιρλανδική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών, πού σήμερα εδρεύει στο Μπέλφαστ, στη Β. Ιρλανδία. Ιδρύθηκε το 1908 και ήταν η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που κατά τη διάρκει του 1920, 1930, and 1940 and και των βομβαρδιστικών της βασιλικής αεροπορίας κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
  • Πρώτο τζετ αεροσκάφος

    Πρώτο τζετ αεροσκάφος
    http://en.wikipedia.org/wiki/Coanda-1910Το Coandă-1910, που σχεδιάστηκε από τον Ρουμάνο εφευρέτη Henri Coandă, ήταν η πρώτη πραγματικού μεγέθους προσπάθεια αεροσκάφους τζετ. Είχε ένα πειραματικό κινητήρα ο οποίος καλούνταν ¨τουρμποκίνητος¨, ένας φυγοκεντρικός συμπιεστής ο οποίος κινούνταν από ένα συμβατικό εμβολοφόρο κινητήρα.
  • Πέρασμα του Ατλαντικού

    Πέρασμα του Ατλαντικού
    http://en.wikipedia.org/wiki/Alcock_and_BrownΟι Βρετανοί αεροπόροι Alcock και Brown επέτυχαν την πρώτη πτήση πάνω από τον Ατλανιτκό χωρίς στάση σε 72 ώρες, τον Ιούνιο του 1919. τροποποίησαν το βομβαρδιστικό Vickers Vimy του Α’ Παγκοσμίου πολέμου.
  • Τσάρλς Λίντμπεργκ

    Τσάρλς Λίντμπεργκ
    http://www.youtube.com/watch?v=uIUL_qUJUOoΟ Charles Augustus Lindbergh ήταν ένας αμερικανός αεροπόρος, συγγραφέας, εφευρέτης, εξερευνητής και κινωνθκός ακτιβιστής. Σαν 25χρονος πιλότος των αμερικανικών ταχυδρομείων απέκτησε την παγκόσμια φήμη του κερδίζοντας το βραβείο Orteig για τη χωρίς στάση σόλο διέλευση του Ατλαντικού στις 20-21 Μαΐου 1927, μία απόσταση 5,800 χλμ. Με το μονοθέσιο, μονοκινητήριο αεροσκάφος Spirit of St. Louis.
  • Η Μάχη του Τάραντα

    Η Μάχη του Τάραντα
    http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_TarantoΗ ναυτική Μάχη του Τάραντα έλαβε χώρα τη νύχτα της 11-12 Νοεμβρίου 1940 κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το Βασιλικό Ναυτικό εξαπέλυσε την πρώτη στην ιστορία ναυμαχία μόνο με αεροπλάνα, χρησιμοποίώντας αποσυρμένα διπλάνα ως βομβαρδιστικά με τορπίλες από ένα αεροπλα΄νοφόρα στη μεσόγειο θάλασσα και καθήλωσε το στόλο των ιταλικό στόλο στη Regia Marina. Ήταν η απαρχή της ναυτικής αεροπορίας εναντίον των κανονιών των πολεμικών πλοίων.
  • Σπάσιμο του Φράγματος του Ήχου

    Σπάσιμο του Φράγματος του Ήχου
    http://www.youtube.com/watch?v=gWGLAAYdbbcΜε το πειραματικό αεροσκάφος Χ-1, ο Chuck Yeager ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έσπασε το φράγμα του ήχου σε ευθεία πτήση στις 14 Οκτωβρίου 1947, πετώντας σε ύψος 45000 ποδών.
  • 1η Επανδρωμένη Διαστημική Αποστολή

    1η Επανδρωμένη Διαστημική Αποστολή
    http://en.wikipedia.org/wiki/Vostok_1Το Vostok 1 ήταν η πρώτη διαστημική επανδρωμένη πτήση στην ιστορία. Το διαστημικό σκάφος Vostok 3KA εκτοξεύθηκε στις 12 απριλίου 1961 με τον κοσμοναύτη Yuri Gagarin. Η πτήση έκανε μία πλήρη περιστροφή γύρω από τη γη διάρκειας. 108 λεπτών. Ο Gagarin προσγειώθηκε ανεξάρτητα από το σκάφος, εκτοξευόμενος με αλεξίπτωτο στα 23000 πόδια από τη γη.
  • Πρώτος Άνθρωπος στο Φεγγάρι

    Πρώτος Άνθρωπος στο Φεγγάρι
    http://en.wikipedia.org/wiki/Apollo_11Το Apollo 11 ήταν το διαστημικό σκάφος με το οποίο προσγειώθηκαν στο φεγγάρι ο Neil Armstrong και ο Edwin "Buzz" Aldrin, Jr στις 20 Ιουλίου 1969 στις 20:17:39.
    Αυτή η αποστολή των ΗΠΑ θεωρήθηκε ως μέγιστο ανθρώπινο επίτευγμα στην ιστορία εξερεύνησης του διαστήματος.
  • Πτήση Concorde

    Πτήση Concorde
    http://en.wikipedia.org/wiki/ConcordeΤο αεροσκάφος Concorde προΐόν αγγλοιγαλλικής συνεργασίας των εταιρειών Aérospatiale και British Aircraft Corporation, ήταν το πρώτο υπερηχητικό επιβατικό αεροπλάνο που ιπτάθηκε πρώτη φορά το 1969 και εκτελούσε εμπορικές πτήσεις για 27 χρόνια, συνδέοντας με υπερατλαντικές πτήσεις το Παρίσι και το Λονδίνο με τη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον, σε λιγότερο από το μισό χρόνο σε σχέση με τα συμβατικά αεροσκάφη.
  • Ανθρωποκίνητο Αεροσκάφος

    Ανθρωποκίνητο Αεροσκάφος
    http://en.wikipedia.org/wiki/Gossamer_AlbatrossΤο Gossamer Albatross ήταν ένα ανθρωποκίνητο αεροσκάφος, κατασκευασμένο από το Αμερικάνο μηχανικό Paul B. MacCready's. Στις 12 Ιουνίου 1979 διέσχισε επιτυχώς τα στενά της Μάγχης κερδίζοντας το δεύτερο βραβείο Kremer. Για την παροχή ώσης χρησιμοποιούνταν πετάλια για την κίνηση μιας μεγάλης δίφυλλης έλικας. Το σκάφος κυβερνούνταν από το ερασιτέχνη ποδηλάτη Bryan Allen,
  • Model 76 Voyager

    Model 76 Voyager
    http://en.wikipedia.org/wiki/Scaled_Composites_VoyagerΤο Rutan Model 76 Voyager ήταν το πρώτο αεροσκάφος που ‘εκανε το γύρο τηε γής χωρίς στάση ή ανεφοδιασμό. Απογειώτηκε από την Edwards Air Force Base στις 14 Δεκεμρίου 1986 και περατώθηκε 9 ημέρες, 3 λεπτά κια 44 δεπτερόλεπτα αργότερα στις 23 Δεκεμβρίου. Το αεροσκάφος πέταξε 42,432 χλμ. Σε μέσο ύψος 11000 ποδών.
  • Βαρύτερο Αεροσκάφος στον Κόσμο

    Βαρύτερο Αεροσκάφος στον Κόσμο
    http://en.wikipedia.org/wiki/Antonov_An-225Το Antonov An-225 Mriya είναι ένα στρατηγικό μεταφορικό αεροσκάφος, σχεδιασμένο από το Antonov Design Bureau το 1980. είναι το βαρύτερο αεροσκάφος του κόσμου. Σήμερα βρίσκεται ακόμα σε εμπορική χρήση με την Antonov Airlines μεταφέροντας υπερμεγέθη φορτία.
  • SpaceShipOne

    SpaceShipOne
    http://en.wikipedia.org/wiki/Space_Ship_OneΤο SpaceShipOne ήταν ένα από αέρος εκτοξευόμενο διαστημικό σκάφος, το οποίο εκπλήρωσε την πρώτη επανδρωμένη ιδιωτική διαστημική πτήση το 2004. Το ίδιο έτος κέρδισε το US$10 εκατομμυρίων βαραβείο Ansari X Prize και αμέσως αποσύρθηκε από την κυκλοφορία. Το αεροσκάφος που το μετέφερε ονομάζονταν "White Knight". Κια τα δύο σκάφη αναπτύχθηκαν και ιπτάθηκαν από τη Mojave Aerospace Ventures, που ήταν προΐόν συνεργασίας των Paul Allen and Scaled Composites, Burt Rutan's αεροπορικών εταιρειών.
  • Μεγαλύτερο Επιβατικό Αεροσκάφος

    Μεγαλύτερο Επιβατικό Αεροσκάφος
    http://en.wikipedia.org/wiki/Airbus_A380Το Airbus A380 είναι ένα διπλόυ καταστρώματος, ευρείας ατράκτου τζέτ αεροσκάφος τεσσάρων κινητήρων της ευρωπαικής εταιρείας Airbus. Είναι το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο. Πολλά αεροδρόμια έπρεπε να τροποποιηθούν για να το υποδέχονται. Κατασκευάσθηκε για να σπάσει το μομοπώλιο της Boeing στην αγορά των μεγάλων αεροσκαφών. Η πρώτη πτήση έγινε στις 27 Απριλίου 2007 και η πρώτηεμπορική πτήση έγινε τον Οκτώβριθο 2007 με τη Singapore Airlines.
  • first 24 hour flight using only solar panels and electric power

    first 24 hour flight using only solar panels and electric power
    http://en.wikipedia.org/wiki/Solar_ImpulseΤο Solar Impulse είναι ένα ελβετικό πρόγραμμα μεγάλης εμβέλεια ηλιοκίνητου αεροσκάφους του École Polytechnique Fédérale de Lausanne, από τον Bertrand Piccard και τον André Borschberg. Το πρόγραμμα επιδιώκει να επιτύχει τη πρώτη περιστροφή αεροσκάφους με πιλότο γύρω από τον ήλιο με την χρήση ηλιακής ενέργειας