εξέλιξη του τουριστικού κλάδου

By ermk
  • πρωτο αρχαιολογικο μουσειο της Ελλαδας

    πρωτο αρχαιολογικο μουσειο της Ελλαδας
    λινκΤο πρώτο αρχαιολογικό μουσείο στην Ελλάδα δημιουργήθηκε από τον πρωθυπουργό Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα το 1829. Από τότε η αρχαιολογική συλλογή εκτέθηκε σε διάφορα μέρη, μέχρι το 1858 όταν προκηρύχθηκε διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την τοποθεσία και το σχέδιο του μουσείου.
  • βυζαντινό και χριστιανικό μουσείο

    βυζαντινό και χριστιανικό μουσείο
    λινκ
    Από το 1914 που συστάθηκε έχει φθάσει να φιλοξενεί περισσότερα από 25.000 εκθέματα με μοναδικές συλλογές εικόνων, γλυπτών, μικροτεχνίας, τοιχογραφιών, κεραμικών, υφασμάτων, χειρογράφων αλλά και αντιγράφων από τον 3ο αιώνα μέχρι τον σύγχρονο
  • Ανακάλυψη ανακτόρων της Κνωσού

    Ανακάλυψη ανακτόρων της Κνωσού
    λινκΟι πρώτες ανασκαφές έγιναν το 1878 από τον Ηρακλειώτη Μίνωα Καλοκαιρινό. Ακολούθησαν οι ανασκαφές που διεξήγαγε ο Αγγλος Sir Άρθουρ Έβανς (1900-1913 και 1922-1930) και που αποκάλυψαν ολόκληρο το ανάκτορο.
  • Period: to

    Ελληνικές παραλίες

    link Οι ελληνικές παραλίες προκαλούσαν πάντα την έλξη των τουριστών.Κυρίως το καλοκαιρι,κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την οικονομία της Ελλάδας.
  • Εθνική Πινακοθήκη της Ελλάδος

    Εθνική Πινακοθήκη της Ελλάδος
    Η Εθνική Πινακοθήκη δημιουργήθηκε κατόπιν δωρεάς του νομικού Αλεξάνδρου Σούτζου, που το 1896 άφησε την περιουσία του στο κράτος με σκοπό τη δημιουργία ενός Μουσείου Καλών Τεχνών. http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%A0%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%82
  • Αεροπορικες μεταφορες

    λινκΗ ιστορία των αερομεταφορών στην Ελλάδα ξεκινά ουσιαστικά το 1930 όταν ιδρύθηκε η πρώτη ελληνική κρατική αεροπορική εταιρία, η "Ελληνική Αεροπορική Εταιρεία ΙΚΑΡΟΣ".
  • Θεατρικό Μουσείο - Κέντρο Μελέτης & Έρευνας Ελληνικού Θεάτρου

    λινκΤο 1976 το Θεατρικό Μουσείο μετατράπηκε σε αυτοτελές ίδρυμα Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, ενώ τη σημερινή επίσημη ονομασία του έλαβε με γενική αποδοχή των μελών του το 1996. Πρόεδροι αυτού έχουν διατελέσει ο Στάθης Σπηλιοτόπουλος, ο θεατρικός συγγραφέας Μανόλης Κορρές τον οποίο διαδέχθηκε ο Κωστής Λειβαδέας.
  • Ο Ζορμπας

    Ο Ζορμπας
    λινκΗ ταινία απέσπασε τρία βραβεία Όσκαρ το 1964, με σημαντικότερο το Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της Λίλα Κέντροβα, στο ρόλο της Μαντάμ Ορντάνς. Τη μουσική της ταινίας την οποία έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης έγινε παγκοσμίως γνωστή ως Συρτάκι. Οι σκηνές της ταινίας γυρίστηκαν στην Κρήτη.
  • Σιδηροδρομικό Μουσείο Αθήνας

    Σιδηροδρομικό Μουσείο Αθήνας
    λινκΤο Σιδηροδρομικό Μουσείο (Αθήνα) είναι το μουσείο του ΟΣΕ και βρίσκεται στα Σεπόλια. Εγκαταστάθηκε στη δεκαετία του 1970 και εγκαινιάστηκε το 1996.
  • Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα

    λινκΙδρύθηκε το 1974 από την Ιωάννα Παπαντωνίου, στην μνήμη του πατέρα της Βασίλη, με σκοπό την έρευνα, τη μελέτη, τη διάσωση και την προβολή του νεότερου πολιτισμού της Ελλάδας. Διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο
  • Πολεμικό μουσείο Αθήνας

    Πολεμικό μουσείο Αθήνας
    λινκ Τα εκθέματα είναι συλλογή του στρατού και περιέχουν και εκθέματα άλλων πολιτισμών όπως από την αρχαία Κίνα και Ιαπωνία. Τα σημαντικότερα εκθέματα αφορούν πολέμους με συμμετοχή της Ελλάδος.
  • Ανακάλυψη της Βεργίνας

    λινκΗ πόλη έγινε παγκοσμίως διάσημη το έτος 1977, όταν ο Έλληνας αρχαιολόγος Μανόλης Ανδρόνικος ανακάλυψε ένα ταφικό μνημείο συμπεριλαμβανομένου και του τάφου του βασιλιά Φιλίππου Β΄, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου
  • Νομισματικό μουσείο

    Νομισματικό μουσείο
    λινκΤο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα τους είδους του στον κόσμο. Η συλλογή των εκθεμάτων του περιλαμβάνει περισσότερα από 500.000 αρχαία νομίσματα, μολυβδόβουλα, μετάλλια, σφραγιδόλιθους, αρχαία σταθμία και άλλα σχετικά αντικείμενα που ανάγονται από τον 14ο αιώνα π.Χ. μέχρι και σήμερα.
  • Μουσείο Βυζαντινου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης

    λινκΤο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού είναι μουσείο που βρίσκεται στη Λεωφόρο Στρατού, απέναντι από το Πεδίον του Άρεως, στη Θεσσαλονίκη. Αποτελεί ειδική περιφερειακή μονάδα[1] του Υπουργείου Πολιτισμού.
  • Μουσείο Μελισσοκομίας και Φυσικής Ιστορίας της Μέλισσας

    Μουσείο Μελισσοκομίας και Φυσικής Ιστορίας της Μέλισσας
    λινκΣτο Μουσείο μπορεί να μάθει κανείς λεπτομέρειες για τη βιολογία της μέλισσας, για την παρασκευή του βασιλικού πολτού, για τη γύρη, το κερί, την πρόπολη και το δηλητήριο. Επίσης, παρέχονται πληροφορίες για τα διάφορα είδη μελιού ανά τον κόσμο, καθώς και μηχανήματα και εργαλεία σχετικά με τη μελισσοκομία (κυψέλες, μηχανήματα, πρέσες, μελιτοεξαγωγείς κ.ά.)
  • Εθνικό μουσείο σύγχρονης τέχνης

    Εθνικό μουσείο σύγχρονης τέχνης
    λινκΤο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2000. Ως ιδρυτική Διευθύντρια του ΕΜΣΤ ανέλαβε η Άννα Καφέτση, Διδάκτωρ Αισθητικής - Iστορίας Τέχνης. Αποτελεί το μοναδικό κρατικό μουσείο στην Αθήνα με αντικείμενο τη σύγχρονη ελληνική και διεθνή εικαστική δημιουργία
  • Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

    Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
    λινκ
    Ονομάστηκε προς τιμήν του πολιτικού Ελευθέριου Βενιζέλου, ο οποίος ως πρωθυπουργός της Ελλάδος ίδρυσε Υπουργείο Αεροπορίας και κατέβαλε συστηματικές προσπάθειες για να οργανώσει την Πολιτική Αεροπορία.
  • Γέφυρα Ρίου-Αντιρίου

    Γέφυρα Ρίου-Αντιρίου
    λινκΤο μήκος της γέφυρας που στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες, ανέρχεται στα 2.280 μέτρα, ενώ μαζί με τις προσβάσεις φτάνει γύρω στα 2.880 μέτρα. Η γέφυρα αναπτύχθηκε και ολοκληρώθηκε, παρά τις δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες, ενώ το μέγιστο βάθος θεμελίωσης φθάνει τα 65 μέτρα υπό την επιφάνεια της θάλασσας. Πρόκειται για μία καλωδιωτή γέφυρα, οι αντοχές της οποίας είναι εντυπωσιακές.
  • Μετρό Αθήνας

    λινκ Μεταξύ 2001 και 2004, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, έλαβε χώρα ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αναπλάσεων των σταθμών του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.
  • Period: to

    Oλυπμιακοί αγώνες στην Ελλάδα

    ι Αγώνες της 28ης Ολυμπιάδας, κοινώς γνωστοί ως Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 διοργανώθηκαν στην Αθήνα (Ελλάδα) από τις 13 Αυγούστου έως τις 29 Αυγούστου 2004. Συμμετείχαν περίπου 10.500 αθλητές μαζί με 5.500 προπονητές και συνοδούς από 202 χώρες. Υπήρξαν συνολικά 301 τελετές απονομής μεταλλίων από 28 διαφορετικά αθλήματα.
  • καρέτα-καρέτα

    linkοι χελώνες καρέτα-καρέτα είναι σπάνιο να συναντηθούν αλλά σε κάποιες παραλίες της Ελλάδας είναι συχνο φαινόμενο,κάτι που πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να δουν
  • Μουσείο Ακρόπολης

    λινκΕκτίθενται περίπου 4.000 αντικείμενα σε ένα χώρο 14.000 τετραγωνικών μέτρων. Πρόεδρος του οργανισμού του μουσείου είναι ο επίτιμος καθηγητής Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Δημήτριος Παντερμαλής.