גבולות מדינת ישראל לאורך השנים

  • הצהרת בלפור

    הצהרת בלפור
    הצהרת בלפור היא הכינוי המקובל למסמך שנחתם בידי שר החוץ הבריטי, הלורד ארתור ג'יימס בלפור, ב-2 בנובמבר 1917 ועיקרו הכרזה ולפיה בריטניה תתמוך בהקמת בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל. מתן .ההצהרה היה הישג מדיני חסר תקדים של התנועה הציונית
  • תוכנית החלוקה

    תוכנית החלוקה
    תוכנית החלוקה היא תוכנית שהציעה ועדה מטעם האו"ם לחלוקת ארץ ישראל ממערב לנהר הירדן לשתי מדינות, יהודית וערבית, ולשטח בינלאומי. התוכנית התקבלה ברוב קולות בעצרת הכללית של האו"ם ב-29 בנובמבר.
    קבלת הצעת תוכנית החלוקה בעצרת הכללית של האו"ם נחשבת לאחד האירועים החשובים בתולדות הציונות, זכתה לאישורה של הסוכנות היהודית.
    הגבולות נבעו על ידי האו''ם, והיו מוסכמים על ידי הקהילה הבנילאומית עד שהשתנו.
  • מלחמת העמאות

    מלחמת העמאות
    מלחמת העצמאות (נקראת גם מלחמת השחרור, מלחמת הקוממיות, מלחמת תש"ח, ומלחמת 1948) החלה ב-30 בנובמבר 1947. מיד לאחר קבלת תוכנית החלוקה של האו"ם, תקפו ערביי ארץ ישראל את היישוב היהודי בארץ ישראל כדי למנוע את חלוקת הארץ. ב-14 במאי 1948, יומו האחרון של שלטון המנדט, הכריזה מדינת ישראל על הקמתה. למחרת פלשו לארץ ישראל צבאות סדירים של מדינות ערב, חברות הליגה הערבית. , עם חתימת הסכם שביתת הנשק האחרון עם סוריה..
    שיטת שינוי הגבול היא מלחמה, , והגבולות אינם מוכרים מבחינה בינלאומית
  • מלחמת ששת הימים

    מלחמת ששת הימים
    מלחמת ששת הימים הייתה מלחמה שנערכה מבוקר 5 ביוני עד ליל 10 ביוני 1967 , בין ישראל לבין מצרים, ירדן וסוריה, שנעזרו במדינות ערביות נוספות: עיראק, ערב הסעודית, לוב, סודאן, תוניסיה, מרוקו ואלג'יריה
    שיטת שינוי הגבול היתה מלחמה, והגבולות אינם מוכרים מבחינה בינלאומית
  • מלחמת יום הכיפורים

    מלחמת יום הכיפורים
    מלחמת יום הכיפורים פרצה ביום הכיפורים ה'תשל"ד, 6 באוקטובר 1973, בהתקפת קואליציה של צבאות מדינות ערביות כנגד ישראל, בהובלתן של סוריה ומצרים. המלחמה התרחשה בעיקר בסיני וברמת הגולן, ונמשכה עד 24 באוקטובר 1973, יום כניסת הפסקת האש לתוקף. חילופי אש נמשכו עד 26 באוקטובר בחזית המצרית בחצי האי סיני ועד 1974 בחזית הסורית ברמת הגולן.
    הגבולות שונו באמצעות מלחמה, ולא הוכרו על ידי הא''ום
  • הסכם שלום עם מצרים

    הסכם שלום עם מצרים
    הסכם השלום בין ישראל למצרים הוא הסכם שנחתם על ידי נשיא מצרים אנואר סאדאת, ראש ממשלת ישראל מנחם בגין ונשיא ארצות הברית ג'ימי קרטר, על מדשאות הבית הלבן ב-26 במרץ 1979. חתימת ההסכם הייתה אחד מרגעי השיא בתהליך שהחל עם ביקור נשיא מצרים סאדאת בישראל בנובמבר 1977 ונאומו בכנסת, והסתיים ב-1982 עם השלמת פינוי חצי האי סיני והעברתו לידי מצרים. הגבולות שוני על ידי הסכם, ומוכרים מבחינה בינלאומית
  • הסכם השלום עם ירדן

    הסכם השלום עם ירדן
    הסכם השלום עם ירדן נחתם בשנת 1994 על גבול ישראל-ירדן בערבה. במסגרת ההסכם, נקבע שנהר הירדן ישמש כגבול הצפוני בין ישראל לירדן, והוא מוכר כגבול בינלאומי. בנוסף, נמסרו שטחים קטנים מישראל לירדן- חלק מהערבה, ואי קטן על נהר הירדן.