Events destacats

  • Publicació de l'enciclopèdia.

    Publicació de l'enciclopèdia.
    Inici de la publicació de l'obra que recopila el pensament de la il·lustració.
  • Inici de la guerra del 7 anys.

    Inici de la guerra del 7 anys.
    La Guerra dels Set Anys és un conflicte que va tenir lloc de 1756 a 1763 per determinar el control de Silèsia a Europa així com la supremacia colonial a l'Amèrica del Nord i a l'Índia. La guerra també va tenir com a escenaris la costa d'Àfrica, el Carib i les Filipines. Hi van participar Prússia, Hanover, el Regne de Portugal i l'imperi colonial del Regne de la Gran Bretanya d'una banda, i Saxònia, l'Arxiducat d'Àustria, el Regne de França, Rússia --fins a l'any 1762--, Suècia --des del 1757
  • Tractat de pau: Rússia i Turquia.

    Tractat de pau: Rússia i Turquia.
    Rússia i Turquia signen un tractat de pau. El resultat: Turquia reconeix l'independència del Kanato de Crimea, actual Ucrània.
  • Declaració d'independència, EEUU.

    Declaració d'independència, EEUU.
    La Declaració d'Independència és un text polític fonamental per a la història dels Estats Units d'Amèrica. Arran d'aquesta declaració les Tretze Colònies britàniques d'Amèrica del nord se segregaven del Regne Unit i esdevenien independents. Entre els redactors del text convé de destacar Thomas Jefferson que seria després el tercer President dels Estats Units (Benjamin Franklin també formava part del comité redactor). L'adopció del text es va fer el 4 de juliol de 1776.
  • Patent de la màquina de vapor.

    Patent de la màquina de vapor.
    James Watt, rep la patent de les millores que ha ant realitzant sobre les màquines de vapor. També va crear el "cavall de potència" que encara avui dia es fa servir per als vehicles.
  • Invenció del tel·lar mecànic.

    Invenció del tel·lar mecànic.