Πο ιτικός χάρτης της ρωσίας 60519238

ο εκχριστιανισμός των Ρώσων

  • 839

    Ρώσοι-Βυζαντινοί

    Ρώσοι-Βυζαντινοί
    Το 838/39 έως 840/42 οι Ρως έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το Βυζάντιο, με ναυτικές επιδρομές στην Άμαστρι της Παφλαγονίας και την Προποντίδα.
  • 860

    Δημιουργία κράτους των Ρώς

    Δημιουργία κράτους των Ρώς
    Το μεσαιωνικό Κράτος των Ρως ήταν μια χαλαρή ομοσπονδία ανατολικών σλαβικών φυλών στην Ευρώπη η οποία ιδρύθηκε στα τέλη του 9ου αιώνα υπό τη βασιλεία των Ρουρικιδών. Οι σύγχρονοι λαοί της Λευκορωσίας, της Ουκρανίας και της Ρωσίας διεκδικούν τους Ρως ως πολιτιστικούς τους προγόνους.
  • 911

    Εμπορική Συνθήκη

    Εμπορική Συνθήκη
    Το 911 υπογράφεται η πρώτη επίσημη εμπορική συνθήκη Βυζαντίου-Ρως οι οποίοι αποκτούν φορολογικές ατέλειες. Έτσι θεμελιώνεται η εμπορική συνεργασία Βυζαντίου -Κιέβου
  • 941

    Παραβίαση συνθήκης

    Παραβίαση συνθήκης
    Το 941 παραβιάζεται η Συνθήκη του 911 και ακολουθεί νέα επίθεση των Ρως εναντίον της Κωνσταντινούπολης υπό τον Igor A’. Ωστόσο το υγρό πυρ καταστρέφει τον ρωσικό στόλο στον Βόσπορο.
  • 988

    Εκχριστιανισμός Ρώς

    Εκχριστιανισμός Ρώς
    Ο Εκχριστιανισμός των Ρως είναι η καθιέρωση του χριστιανισμού ως επίσημης θρησκείας του Κράτους των Ρως το 988 μ.Χ. από το Βλαδίμηρο Α', Μέγα Πρίγκιπα του Κιέβου.
  • 989

    Ρώσοι ασπάζονται τον χριστιανισμό

    Ρώσοι ασπάζονται τον χριστιανισμό
    Στο χρονικό διάστημα από το καλοκαίρι του 988, ως το φθινόπωρο του 989, οι Ρώσοι ασπάζονται επίσημα τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό. Η βυζαντινή «πορφυρογέννητη» πριγκίπισσα Άννα, αδελφή του Βασίλειου Β’ παντρεύεται τον Ρώσο ηγέτη Βλαδίμηρο Α’ που για να πετύχει επίσπευση του γάμου, κατέλαβε τη Χερσώνα στην Κριμαία
  • 1283

    Διάλυση κράτους των Ρώς

    Διάλυση κράτους των Ρώς
    Το κράτος άρχισε να παρακμάζει στα τέλη του 11ου αιώνα και κατά το 12ο αιώνα, αποσυντιθέμενο σε διάφορες αντίπαλες περιφερειακές δυνάμεις. Εξασθένησε ακόμη περισσότερο από οικονομικούς παράγοντες, όπως η κατάρρευση των εμπορικών δεσμών με το Βυζάντιο λόγω της παρακμής της Κωνσταντινούπολης και της συνακόλουθης υποβάθμισης των εμπορικών δρόμων μέσω της επικράτειάς του. Το κράτος τελικά υπέκυψε στη μογγολική εισβολή της δεκαετίας του 1240.