AL-ANDALUS

Timeline created by hmnaans
In History
 • 632

  Mort de mahoma

  Mort de mahoma
  Mahoma era el profeta de Islam.
  L'Islam ès la religió dels musulmans.
  Va naixer en saudí arabía.
  El llibresagrat de Islam ès AL-CORA
 • 632

  Batalla de Guadalete

  Batalla de Guadalete
  La Batalla de Guadalete ye'l nome col que se conoz una batalla que, según la historiografía tradicionalmente almitida, basada en cróniques árabes de los sieglos X y XI, tuvo llugar n'España ente'l 19 y el 26 de xunetu de 711 cerca del ríu Guadalete (en Bética, España) y que les sos consecuencies fueron decisives pal futuru de la Península Ibérica.
 • 711

  Abderraman I, emir omeia d'al-andalus

  Abderraman I, emir omeia d'al-andalus
  La situación interna del emirato no permitió a Abderramán I dirigir las habituales aceifas (razias musulmanas) a los territorios cristianos del norte. Su reinado de treinta y dos años transcurrió entre luchas internas para sofocar la resistencia del anterior emir, Yúsuf al-Fihri, y de sus hijos, los sirios partidarios de los abasíes y de los bereberes asentados en la península ibérica.
 • 756

  Abderraman III, califa d'al-andalus

  Abderraman III, califa d'al-andalus
  De él dijo su cortesano Ibn Abd Rabbihi que «la unión del Estado rehízo, de él arrancó los velos de tinieblas. El reino que destrozado estaba reparó, firmes y seguras quedaron sus bases (…) Con su luz amaneció el país.
 • 929

  Expedicions militars d'almansor

  Expedicions militars d'almansor
  Alguns amiris van ocupar les funcions de cadi i de juristes relacionats amb els iemenites ma'afir. Al seu pare, ʿAbd-Allah, se'l descriu com un home piadós, bondadós i ascètic, que va morir a Trípoli quan tornava de la seva peregrinació a la Meca. El seu avi matern va destacar durant el regnat d'Abd al-Rahman III com a metge i ministre del califa.
 • 979

  Arribada dels almoràvits

  Arribada dels almoràvits
  Al segle XI, els lamtuna exercien la supremacia entre els berbers; vers el 1034, Yahya ibn Ibrahim, cap dels gudala del Sàhara occidental, emparentat als lamtuna (de Mauritània), encara que a vegades enfrontats, va enviar un jurista de la tribu anomenat Jawhar ibn Sakkun a fer la peregrinació a la Meca vers 1040.
 • 1086

  Arribada dels almohades

  Arribada dels almohades
  Los almohades surgieron en el actual Marruecos en el siglo xii, como reacción a la apertura religiosa de los almorávides, que se habían hecho dueños del Magreb, pero habían fracasado en su intento de revigorizar los estados musulmanes y tampoco habían ayudado a detener el avance de los estados cristianos en la península ibérica.
 • 1147

  Conquesta de granada pels reis catòlics

  Conquesta de granada pels reis catòlics
 • Period:
  711
  to
  756

  Emirat Dependent De Damasc

  Un cop acabada la conquesta militar, Al-Andalus es va convertir en una província o emirat que depenia del Califat Omeia de Damasc.
 • Period:
  711
  to
  1492

  AL-ANDALUS

  Qui era Mahoma?
  Què és L'Islam?
  On van nèixer?
  Quin és llibredagrat?
 • Period:
  756
  to
  929

  Emirat Independent De Bagad

  A mitjan segle VIII, quan els califes de Damasc van ser destronats pels abbàssides de Bagdad, l'últim membre de la família Omeia, el príncep Abderraman, va fugir de la seva ciutat i es va establir a Al-Andalus.
 • Period:
  929
  to
  1030

  Califat De Còrdova

  Al principi del segle X, l'Emirat de Còrdova havia de fer front a molts problemes: rebel·lions internes, atacs dels regnes cristians del nord (Lleó, Navarra, Castella) i amenaces al comerç marítim des del nord d'Àfrica.
 • Period:
  979
  to
  1086

  Arribada dels almoràvits

  Quan el 1085 Alfons VI de Castella (1040-1109) va conquerir Tulaytula, l'emir d'Isbiliya es va alarmar de tal manera que va decidir demanar ajuda als guerrers almoràvits, sobretot als de la tribu dels lamtunes. Es diu que el seu cap, Yússuf ibn Taixfín, un dervix auster, anava vestit amb pell d'ovella i s'alimentava de dàtils i llet de cabra
 • Period:
  1030
  to
  1250

  Regnes De Taifes

  A partir de l'any 1008, la unitat del Califat va començar a esquerdar-se. L'aristocràcia, els alts funcionaris i l'exèrcit pugnaven per escapar del control del califa i convertir-se en la màxima autoritat al seu territori. L'any 1031 Al-Andalus es va dividir en més de 25 regnes independents, anomenats taifes.
 • Period:
  1250
  to
  1492

  Regne Nassarita de Granada

  L'únic territori que va sobreviure a les grans conquestes cristianes del segle XIII fou el regne de Granada, governat per sultans o reis de la dinastia nassarita.El regne posseïa un extens territori, una gran façana marítima, importants ports comercials i una rica agricultura. La capital, Granada, era un dels centres culturals i comercials més importants d'Europa.