Analitza i crea: Eix cronològic

  • Period: to

    Ludwig van Beethoven (músic)

    Ludwig van Beethoven va ser un compositor, director d'orquestra, pianista i professor de piano alemany. El seu llegat musical abasta, cronològicament, des del Classicisme fins als inicis del Romanticisme. És considerat un dels compositors més importants de la història de la música i el seu llegat ha influït de manera decisiva en l'evolució posterior d'aquest art.
  • Period: to

    Francisco Martínez de la Rosa (escriptor)

    Francisco de Paula Martínez de la Rosa Berdejo Gómez y Arroyo va ser un poeta, dramaturg, polític i diplomàtic espanyol. Va ser el primer president de el Consell de Ministres d'Espanya. Es va sumar a la revolució liberal de la Guerra de la Independència (1808-1814) i va ser un dels diputats de les Corts de Cadis que van aprovar la Constitució dell 1812.
  • La família de Carles IV

    La família de Carles IV
    La família de Carles IV és un retrat col·lectiu pintat en el 1800 per Francisco de Goya. Actualment es conserva al "Museo del Prado" a Madrid
  • Period: to

    Guerres Napoleòniques (fet històric)

    Les Guerres Napoleòniques, o també anomenades Guerres de la Coalició, van ser una sèrie de conflictes bèl·lics que van tenir lloc durant el temps en que l'emperador Napoleó I Bonaparte va governar França. En part van ser una extensió dels conflictes que van esclatar a causa de la Revolució francesa i van continuar gràcies a el finançament del Regne Unit de Gran Bretanya i Irlanda durant tot el Primer Imperi francès.
  • Period: to

    Guerres d'Independència Hispanoamericana (fet històric)

    Les guerres d'independència hispanoamericanes van ser una sèrie de conflictes bèl.lics que es van desenvolupar en les possessions americanes de l'Imperi espanyol a principis de segle XIX, en els quals es van enfrontar el bàndol a favor de les independències, també denominat patriota o revolucionari, contra el bàndol a favor de mantenir la integritat de la Monarquia espanyola.
  • El 3 de maig a Madrid

    El 3 de maig a Madrid
    El 3 de maig a Madrid (també conegut com Els afusellaments del tres de maig) és un quadre del pintor Francisco de Goya fet en el 1814. Actualment es conserva al "Museo del Prado" de Madrid
  • El caminant sobre el mar de núvols (obra pictòrica)

    El caminant sobre el mar de núvols (obra pictòrica)
    Aquesta obra és del pintor romàntic alemany Caspar David Friedrich. Ha estat considerada com una de les obres mestres i més representatives del Romanticisme, i no podia faltar en aquest projecte. Es tracta d'un oli sobre tela i actualment es conserva al museu d'art a Kunsthalle d'Hamburg, Alemanya.
  • El rai de la Medusa (obra pictòrica)

    El rai de la Medusa (obra pictòrica)
    Aquesta obra és una pintura a l'oli realitzada pel pintor francès romàntic Théodore Géricault entre el 1818 i el1819. L'obra es va convertir en una icona del Romanticisme francès. És una pintura que representa una escena del naufragi de la fragata de la marina francesa Méduse, encallada davant de la costa de Mauritània el 2 de juliol de 1816. Actualment es troba al Museu del Louvre, París.
  • Revolución liberal d'Oporto (fet històric)

    Revolución liberal d'Oporto (fet històric)
    Aquesta revolució va ser un moviment que va implicar conseqüències històriques tant a Portugal com a Brasil.
    Iniciada a la ciutat d'Oporto en 1820, la burgesia mercantil es ressentia pels efectes de les invasions napoleòniques i el domini britànic. També, la cort real es va traslladar a Brasil en el 1808 amb el motiu de la invasió francesa de novembre d'aquell any, però no va retornar a Portugal malgrat que els francesos havien estat expulsats en 1814.
  • La mort de Sardanàpal

    La mort de Sardanàpal
    La mort de Sardanàpal és una obra d'Eugène Delacroix creada al 1827. Actualment es conserva al Museu de Louvre de París.
  • La llibertat guiant el poble

    La llibertat guiant el poble
    La Llibertat guiant el poble és una obra pintada per Eugène Delacroix en el 1830 i conservada en el Museu del Louvre de París.