Den Franske Revolusjon Peder Solberg 8a

Timeline created by Peder07
 • Stender sammfunnet

  Stender sammfunnet
  Stendersamfunnet handlet om at, kongen var på topp/eneveldig. Under var kirka, 1 standen. 2 standen, var Adelen. 3 standen var resten av Frankrike. 95% av Frankrike var 3 standen.
 • Kongene Til Frankrike.

  Kongene Til Frankrike.
  Ludvik 14= kaller seg selv universet midtpunkt. Absolutt enevelde. Når det var bæsj i gaten, bestemte han seg for og flytte slottet sitt til Versailles. som faren hans hadde lagd til jakt.
  Ludvik 15= krig starter.
  Ludvik 16= prøver og rømme til Østerrik. Mister hode i senere tid. han er den siste enevelde kongen.
 • Maktfordelingsprinsippet.

  Maktfordelingsprinsippet.
  Montesquieu fant på noe vi kaller maktfordelingsprinsippet. Det er lagd for og forhindre misbruk av makt. Det er en trekant: 1 Kongen og regjering. 2 Domstoler/Dømmende makt. 3 Parlament(folkevalgt)
 • 7 årskrigen

  7 årskrigen
  Det var en krig, som starta mellom Frankrike og Storbritannia, i 1754 begynte de. etter to år i 1756, ble flere land med konflikten. Krigen var i koloniene i en stund. Frankrike tapte i Europa. Franske kongen er i stor gjeld etter krigen, og adelen måtte begynne og betale skatt.
 • Marie Antoinette

  Marie Antoinette
  Marie Antoinette var en Østerriksk prinsesse. Hun ble gjennom Ludvik 16 Dronning av Frankrike. Hun er ganske kjent får å ha underskjørt i metall, som holder kjolen oppe. Hun ble født 2. november 1755
 • Folkesuverenitetsprinsippet

  Folkesuverenitetsprinsippet
  Rousseau kom på Folke. det handlet at makten måtte komme fra folket og at hvis de tullet med makten, kunne de bytte dem ut!
 • Laki

  Laki
  Vulkanen i Island, var et vulkan utbrudd, som ente opp med at all asken til vulkanen steg opp i lufta. Asken ble drevet bort med vinden, og mot Europa. Der ble blant annet Frankrike rammet hart. Det ble ikke sol på to år og avlingen ble dårlig. Mange sultet av dette fordi mat ble veldig dyrt. 1783-1784
 • Ballhuset

  Ballhuset
  Møtes i ball huset. Var at 3 standen begynte og kalle seg Nasjonalforsamlingen (hele Frankrike). De ble enig om at, det må bli slutt på eneveldet. Innføre menneskerettigheter.
 • Stormingen av Bastillien

  Stormingen av Bastillien
  Stormingen av Bastillen skjedde den 14. juli. 1789 i Paris. Det skulle ha tak i krutt lageret i kjelleren, og få ut fanger som satt i fengselet. Borgen var en middelalderfestning og fangene satt inne fordi, kongen synes de var en trussel. de kappet av hoder som
 • Stenderforsamling

  Stenderforsamling
  Stenderforsamlingen var 300 fra hver stand, men 3 standen spørte om de kunne komme 600 stykk. De kom fram til at kongen måtte spare mye mer penger.
 • Kvinne toget til Versailles

  Kvinne toget til Versailles
  Kvinne toget til Versailles, handlet om at nesten hele Paris, sultet og var i nød. Da bestemte masse kvinner, seg for og gå helt bort til kongens slott i Versailles (3mil). Og de var 20 000 stk. uten for slottet til Kong Ludvig den 16. De fikk han med tilbake til Paris.
 • Kongen prøver og rømme

  Kongen prøver og rømme
  I to år har Frankrikes konge, sittet i husarrest i Paris. nå vil han rømme til Østerrike, og samarbeide der nede. Ludvik 16 og familien hans kler seg vanlig og prøver og rømme. Under flukten, rett før han er i Østerrike møter han en vakt, som kjenner han igjen. Dette gjør han ved og se på seddelen til Frankrike. Fordi Ludvik 16 har fjeset sitt på seddelen.
 • Skrekkveldet

  Skrekkveldet
  Skrekkveldet var en "Henrettelse" tid som varte 1793 til 1794, og handlet om, lederne Maximillien Robespierre og Georges Danton. som henrettet alle som var imot den franske revolusjonen. De henrettet Kongen og Dronningen: Ludvik 16, Mari Antonette og 17 000 andre. Den 28. juli 1794 mister Robespierre hodet sitt, og tid er over.
 • 21. januar 1793

  21. januar 1793
  Den 21. januar 1793 mister Ludvik 16 hodet(Henrettet). Etter en lang tid med frustrasjon.
 • 16. oktober 1793

  16. oktober 1793
  Marie Antoinette ble henrettet etter mye hat. det var en stor henrettelse
 • 28. juli 1794

  28. juli 1794
  Den 28. juli 1794 blir Robespierre henrettet, og den Franske revolusjon er delvis over.