edat mitjana

Timeline created by jbalmes
In History
 • Period:
  -9 BCE
  to
  -8 BCE

  Antiguitat primerenca

  Comença amb el naixement de la civilització al pròxim Orient. Amb l'aparició dels primers pobles (sumeris, accadis, babilonis i assiris), ciutats estat i imperis continua, i finalitza amb l'aparició de la primera poesia grega. No se sap molt bé en quin segle va començar.
 • Period:
  -8 BCE
  to
  3

  Antiguitat clàssica

  Aquesta etapa comença amb la primera poesia grega (homer) i acaba amb la crisi militar romana. Durant aquesta època floreixen civilitzacions com la grega i la romana.
 • Period:
  3
  to
  5

  Antiguitat tardana

  Amb la crisi militar romana aquesta etapa dona el seu fruit fins que arriba la caiguda de l'Imperi romà d'Occident.
 • Period:
  5
  to
  15

  Antiguitat mitjana

  Amb la caiguda de dos Imperis romans, l'etapa neix i mor. Dona començament amb la caiguda del d'occident i finalitza amb el de orient. Aquest període es pot dividir en dues etapes l'alta edat mitjana i la baixa edat mitjana.
 • Period:
  15
  to
  18

  Edat Moderna

  Dona començament amb fets com ara l'invent de la impremta, la conquesta de Constantinoble dels turcs o el descobriment d'Amèrica. Acaba amb la revolució francesa.
 • Period:
  18
  to
  21

  Edat Contemporània

  Aquest període comença amb una revolució, la revolució francesa i segueixen algunes més com la revolució industrial. Aquesta època encara no és acabada i per tant arriba fins als nostres dies.