Eix cronològic Paula Palacio 1erE

Timeline created by 04Paula44
In History
 • Period:
  20,000 BCE
  to
  3,500 BCE

  Prehistoria

  Prehistòria és un terme utilitzat sovint per a descriure el període anterior a la història escrita.
 • 7,500 BCE

  Descobriment de l'agricultura

  Descobriment de l'agricultura
  L'agricultura, en un sentit ampli, és el conjunt de coneixements i d'activitats que tenen per objecte l'explotació del medi natural, per mitjà del conreu de certes plantes. També s'hi acostuma a incloure la producció forestal, encara que es faci l'aprofitament dels arbres silvestres. Però en un sentit estricte, el terme agricultura només es refereix al cultiu dels vegetals i exclou la ramaderia, tot i que sovint hi ha una explotació mixta d'animals i plantes.
 • 5,000 BCE

  L'invent de la roda

  L'invent de la roda
  Un altre invent important va ser la roda, aquesta apareix a la fi de l'Neolític, al voltant de l'any 3.500 a.C. a el principi no s'utilitzava per al transport, sinó per facilitar les tasques agrícoles i com roda de terrisser, per fer més ràpidament els objectes de ceràmica.
 • 3,500 BCE

  Escritura

  Escritura
  L'escriptura és un mètode de comunicació humana que es realitza mitjançant signes visuals que constitueixen un sistema, que pot o no expressar sense ambigüitat tot el que pot dir una llengua determinada.
 • Period:
  3,000 BCE
  to
  476

  Comença l'Edat Antiga

  L'edat moderna és la quarta de les etapes en què es divideix tradicionalment la història a Occident segons la historiografia francesa. L'inici de l'Edat Moderna es pot fixar entre la Caiguda de Constantinoble (any 1453) i el Descobriment d'Amèrica (any 1492), i la seva fi en la Revolució Francesa (any 1789) ,[2] va començar a néixer un nou sistema econòmic, el mercantilisme.
 • -790 BCE

  El descobriment de el foc

  El descobriment de el foc
  Les investigacions i les restes arqueològiques trobades ens indiquen que l'espècie humana homo erectus coneixia el foc des de fa 1.600.000 anys. . Es creu que la primera vegada que l'home va veure foc va ser a causa d'un llamp de tempesta que va incendiar una superfície seca.
 • -447 BCE

  Comença la construcció del Partenon

  Comença la construcció del Partenon
  Per a la construcció de el Partenó es van utilitzar 22.000 tones de marbre pentèlic blanc, prescindint de qualsevol altre material. L'únic element que no era de marbre va ser la carcassa de fusta, que es va usar per cobrir el sostre sobre el qual es van col·locar les teules de marbre (en lloc de fang com era habitual).
 • -218 BCE

  Conquesta de Roma

  Conquesta de Roma
  La conquesta romana d'Hispània es va iniciar el 218 aC. Abans de la Primera Guerra Púnica els cartaginesos havien fet acte de presència en una part de la península Ibèrica al sud de l'Ebre, encara que el seu domini es limitava a Gades i Eivissa.
 • 1492

  Descobriment Amèrica

  Descobriment Amèrica
  El Terme descobriment d'Amèrica s'utilitza per a referir-se a la primera arribada documentada d'europeus a Amèrica amb Grans Conseqüències Històriques A l'segle XV, el Terme descobriment era sinònim de cristianització. [1] Per els Raons anteriors, s'anomena descobriment d'Amèrica l'arribada d'espanyols comandats per Cristòfor Colom a una illa de la mar Carib.
 • Revolució francesa

   Revolució francesa
  La Revolució Francesa es considera el model de revolució política de la seva època i va suposar la conquesta del poder per la burgesia i el desplaçament de l'aristocràcia i el clergat.
 • Period: to

  Comença Edat Contemporània

  L'edat contemporània és el concepte que s'aplica a l'últim gran període històric, que comprèn des de la Revolució francesa l'any 1789 i arriba fins a la nostra actualitat.
 • Homosapiens

  Homosapiens
  Des de la extinció de l'Homo neanderthalensis, fa 45000 anys i de l'Homo floresiensis, fa uns 12 000 anys, l'Homo sapiens és l'única espècie coneguda de l'gènere Homo que encara perdura.
 • L'home comença a fer servir les pedres com a armes.

   L'home comença a fer servir les pedres com a armes.
  El Homo Sapiens comenzó a utilizar herramientas de piedra sofisticadas antes de lo que se pensaba, hace al menos 71.000 años, y transmitió este conocimiento a sus descendientes, lo que implica el desarrollo de una capacidad de pensamiento complejo, según un estudio publicado en la revista Nature.