EIX CRONOLOGIC CARLA 1ºC

Timeline created by Carla.salguero20
 • 40,000 BCE

  Aparició HOMO HÀBILS PROTOHISTÒRIA

  Aparició HOMO HÀBILS PROTOHISTÒRIA
  Homo habilis és una espècie extinta d'homínid que visqué a l'Àfrica de l'Est i del Sud, ara fa entre 1,9 i 1,6 milions d'anys
 • 7,500 BCE

  Descobriment de l'agricultura

  Descobriment de l'agricultura
  El descobriment durant el neolític de la possibilitat de conrear plantes es considera com una revolució en la història de la humanitat.[1] Les tècniques agrícoles evolucionaren relativament poc durant mil·lennis, encara que gràcies als descobriments dels segles XV a xviii s'incrementaren els productes disponibles a tot el món.
 • 5,000 BCE

  ES CREA LA RODA

  ES CREA LA RODA
  L'aparició de la roda, és considerada crucial per al desenvolupament de la civilització. Permeté als humans fer un ús més eficaç de la potència animal i resoldre la seva necessitat de desplaçar-se, així com el seu ús en altres aplicacions com les rodes de terrissaire o les dels molins. Tanmateix no totes les civilitzacions van incorporar inicialment aquest invent, per desconeixement o per voluntat pròpia.
 • 3,000 BCE

  Apareix l'escriptura a Mesopotàmia. Comença l'Edat Antiga

   Apareix l'escriptura a Mesopotàmia. Comença l'Edat Antiga
  L'edat antiga o antiguitat és el període de la història entre el naixement de l'escriptura i la caiguda de l'Imperi Romà d'Occident el 476, que marca l'inici de l'edat mitjana.
 • -447 BCE

  Comença la construcció del Partenon

  Comença la construcció del Partenon
  És l'edifici més important dels que es conserven de la Grècia clàssica; generalment, es considera com la culminació del desenvolupament de l'ordre dòric.
 • 476

  Conquesta de Roma. Comença Edat Mitjana

  Conquesta de Roma. Comença Edat Mitjana
  L'edat mitjana o edat medieval és el període de la història d'Europa que va des del segle v fins al segle xv. Succeeix l'edat antiga, que acaba amb la caiguda de l'Imperi Romà d'Occident, i precedeix el Renaixement i l'era de l'exploració. És la segona de les tres divisions tradicionals de la història d'Occident: l'antiguitat clàssica, el període medieval i el període modern.
 • 1492

  DESCOBRIMENT DE AMERICA

  DESCOBRIMENT DE AMERICA
  El terme descobriment d'Amèrica s'utilitza per a referir-se a la primera arribada documentada d'europeus a Amèrica amb grans conseqüències històriques Al segle xv, el terme descobriment era sinònim de cristianització.
 • Revolució francesa. Comença Edat Contemporània

  Revolució francesa. Comença Edat Contemporània
  L'edat contemporània és el concepte que s'aplica a l'últim gran període històric, que comprèn des de la Revolució francesa l'any 1789 i arriba fins a la nostra actualitat.