Eix Cronològic Edat Antiga

Timeline created by JúliaRS
In History
 • 3,150 BCE

  Inici Antic Egipte

 • 1,200 BCE

  Inici Imperi Grec

 • -31 BCE

  Inici de l'Imperi Romà

 • Period:
  3,150 BCE
  to
  2,700 BCE

  Egipte - Període Arcaic

  Unificació de varies ciutats de la vall del Nil, juntant el Baix i l'Alt Nil.
  Primera i segona disnatia.
 • Period:
  2,700 BCE
  to
  2,050 BCE

  Egipte - Imperi Antic

  Tercera disnatia: Comencen a fer piràmides i posen de Capital Menfis.
  Quarta dinastia: Es fan les piràmides més famoses que són una de les meravelles del Món Antic: Keops, Kefrén i Micerinos.
  Els darrers anys d'aquest període hi ha decadència i anarquia i es separen el Baix i l'Alt Egipte.
 • Period:
  2,050 BCE
  to
  1,550 BCE

  Egipte - Imperi Mitjà

  Es torna a unificar Egipte amb l'arribada del nou Faraó. La Capital serà a Tebas.
  És un període de gran prosperitat econòmica i expansió: Es fan molts projectes de reg.
  En el 1800 A.C. els Hicsos van envair el Baix Nil. Van aportar el cavall, el carro de combat, l'arc compost, però també van separar el Baix i l'Alt Nil de nou.
  Des de Tebas comença la guerra de Lliberació contra els Hicsos, que reunificarà de nou Egipte.
 • Period:
  1,550 BCE
  to
  -31 BCE

  Egipte - Imperi Nou

  El període comença amb Egipte reunificat de nou després de la guerra d'alliberació. Es crea un important exèrcit amb armes adoptades dels Hicsos. És una època de guerres i expansió. Es fan els temples de Luxor i Karnak, Abu-Simbel.
  La primera meitat és l'època més pròspera, però en la segona comença la decadència. Molts pobles estrangers els envaeixen: Perses, Libis, Palestins, Grecs...Finalment Octavi de l'imperi Romà guanya la guerra a Cleopatra i Marco Antonio, acabant amb l'Imperi Egipci.
 • Period:
  1,200 BCE
  to
  -776 BCE

  Imperi Grec - Edat Fosca

  L'edat Fosca sorgeix amb la decadència de les civilitzacions Cretenca i Micènica. Es diu així, perquè hi ha poca documentació.
 • Period:
  -776 BCE
  to
  -499 BCE

  Imperi Grec - Època Arcaica

  Des de la Grècia continental envaeixen les illes del Mar Egeo, Àsia Menor i sud d'Itàlia. Es creen les ciutats Estat. L'increment demogràfic fa que busquin altres terres per ocupar. Utilitzen monedes pel comerç. Es fan dir Helens. Totes les terres parlaven la mateixa llengua i la mateix religió.
 • Period:
  -753 BCE
  to
  -509 BCE

  Imperi Romà - Monarquia

  Segons la seva tradició, l'origen de Roma bé dels bessons Rómulo i Remo, amamantats per una lloba. Rómulo va matar a Remo i va ser el primer rei. Van haver més reis fins que va ser expulsat el darrer.
 • Period:
  -509 BCE
  to
  -27 BCE

  Imperi Romà - República

  Es crea un Senat que pren les decisions. Va lluitar contra Cartago en les guerres Púniques i es va estendre pel Mediterrani a Hispània, Sicília, Llíria... El General Julio César es va enfrontar amb el Senat i es va declarar Dictador. Seria el primer pas per arribar al període de l'Imperi anys més tard.
 • Period:
  -499 BCE
  to
  -323 BCE

  Imperi Grec - Període Clàssic

  En aquest període hi ha les dues guerres mèdiques contra els Perses. Les van guanyar els grecs. Més tard, Atenes i Esparta, que abans eren aliats, entren en la guerra del Peloponès, que guanya Esparta.
 • Period:
  -323 BCE
  to
  -31 BCE

  Imperi Grec - Període Helenístic

  Alejandro Magno es va trobar un imperi en decadència, i va ser capaç de juntar des d'Egipte fins a la Índia, sometent a l'Imperi Persa.
 • Period:
  -27 BCE
  to
  476

  Imperi Romà - Imperi

  El Senat va declarar a August el primer Emperador de Roma. Els emperadors feien veure que li feien cas al Senat, però no era així.
  El segle II va ser el més esplendorós i el de màxima expansió de l'Imperi Romà. Després hi ha èpoques en que es divideixen ltes terres i es tornen a unir, fins que al final es divideix en dos. La part occidental es va desfer pels atacs dels pobles exteriors on començaria l'edat Mitjana. La part oriental es va convertir en l'imperi Bizantí que va durar fins el 1425.