EIX CRONOLOGIC HFA valeria

Timeline created by vlresc
 • 1329

  BASILICA DE SANTA MARIA DEL MAR

  BASILICA DE SANTA MARIA DEL MAR
  L'església de Santa Maria del Mar és una basílica menor situada a la ciutat de Barcelona, Catalunya, Espanya. Va ser construït entre 1329 i 1383. Des del 3 de juny de 1931, ha estat catalogada com a Bé d'Interès Cultural.
 • 1503

  LA GIOCONDA

  LA GIOCONDA
  Leonardo Da Vinci va ser el creador d'aquesta meravellosa obra d'art reconeguda a tot el món. Una de les raons per les quals aquesta obra és tan reconeguda és pel, misteri que transmet al respecte i a l'expressió enigmàtica a la cara.
 • EL 3 DE MAIG A MADRID

  EL 3 DE MAIG A MADRID
  També conegut com Els tirotejos a la muntanya del príncep Pio o Els tirotejos dels tres de maig, és una pintura pintada per Francisco de Goya acabada el 1814 que es conserva al Museu del Prado (Madrid, Espanya). Aquesta pintura va ser pintada per capturar la lluita del poble espanyol contra la dominació francesa
 • SAGRADA FAMILIA

  SAGRADA FAMILIA
  El Temple Expiatori de la Sagrada Família, conegut simplement com la Sagrada Família, és una basílica catòlica de Barcelona, dissenyada per l'arquitecte Antoni Gaudí. Iniciat el 1882, encara està en construcció. És l'obra mestra de Gaudí, i el màxim exponent de l'arquitectura modernista catalana
 • TORRE EIFFEL

  TORRE EIFFEL
  La Torre Eiffel, inicialment anomenada Torre dels 300 metres, és una estructura de ferro dissenyada per diversos enginyers, arquitectes i construïda per Alexandre Gustave Eiffel i els seus col·laboradors. Aquest símbol monumental parisenc de França i la seva capital és el monument que cobra l'entrada més visitada del món amb 7,1 milions de turistes cada any.
 • ELS PRIMERS FREDS

  ELS PRIMERS FREDS
  El primer fred és una escultura monocromàtica de Miguel Blay Fábregas, de la qual hi ha diverses versions, almenys una tallada en marbre blanc i una altra de bronze, que es va exposar per primera vegada a l'Exposició Nacional de Belles Arts de Madrid, el 1892.
 • GERNIKA

  GERNIKA
  Guernica és una famosa pintura de Pablo Picasso, pintada entre maig i juny de 1937, el títol del qual al·ludeix al bombardeig de Guernica, que es va produir el 26 d'abril d'aquell any, durant la Guerra Civil Espanyola.
 • GUERRILLA GIRLS

  GUERRILLA GIRLS
  Cartell creat per artistes femenines desconegudes
  en una manifestació contra la desigualtat, el fet que la majoria de les obres d'art estiguessin representades, però els autors eren homes i no dones era com una falta de respecte a ella, ja que molt poques dones es van convertir en artistes.
 • NEIXEMENT VALERIA ESCOBAR

  NEIXEMENT VALERIA ESCOBAR