Eix cronologic Historia i Fonaments de les Arts

Timeline created by 00NeyenMC00
 • May 3, 1331

  La data d'inici de la Catedral de Santa Maria del Mar de Barcelona

  La data d'inici de la Catedral de Santa Maria del Mar de Barcelona
  La Basílica de Santa Maria de la Mar (Santa Maria de la Mar) és una església al districte de Ribera de Barcelona, ​​Espanya, construïda entre 1329 i 1383 en l'apogeu de la preeminència marítima i mercantil del Principat de Catalunya.
 • Jun 2, 1503

  La "Gioconda" de Leonardo da Vinci.

  La "Gioconda" de Leonardo da Vinci.
  El Retrat de Lisa Gherardini, esposa de Francesco de l'Giocondo, 1 més conegut com La Gioconda o La Mona Lisa. Va ser adquirida pel rei Francesc I de França al començament de segle XVI i des de llavors és propietat de l'Estat francès. Es troba exposada al Museu de Louvre de París, sent, sens dubte, la «joia» de les seves col·leccions.
 • Los fusilamientos de Goya

  Los fusilamientos de Goya
  El 3 de maig a Madrid (també Conegut com Els afusellaments a la muntanya del Príncep Pío o Els afusellaments del tres de maig) és un quadre de pintor espanyol Francisco de Goya Acabat en 1814 que es conserva al Museu del Prat (Madrid, Espanya).
 • La data d'inici de la Sagrada familia

  La data d'inici de la Sagrada familia
  És una basílica catòlica de Barcelona, ​​dissenyada per l'arquitecte Antoni Gaudí. Iniciada el 1882, encara està en construcció. És l'obra mestra de Gaudí, i el màxim exponent de l'arquitectura modernista catalana.
 • La data d'inici de la Torre Eiffel

  La data d'inici de la Torre Eiffel
  Situada a l'extrem del Camp de Mart a la riba del riu Sena, aquest monument parisenc, símbol de França i de la seva capital, és l'estructura més alta de la ciutat i el monument que cobra entrada més visitada del món, amb 7,1 milions de turistes cada any.
 • La data de l'instauració del sufragi femení a Espanya

  La data de l'instauració del sufragi femení a Espanya
 • El "Gernika" de picasso.

  El "Gernika" de picasso.
  Guernica és un famós quadre de Pablo Picasso, pintat entre els mesos de maig i juny de 1937, el títol fa referència al bombardeig de Guernica, ocorregut el 26 d'abril d'aquest any (1937), durant la guerra civil espanyola.
 • El cartell de las Guerrilla Girls "Do women have to be naked to get into the Met. Museum"

  El cartell de las Guerrilla Girls "Do women have to be naked to get into the Met. Museum"
  El cartell va ser dissenyat originàriament per una tanca publicitària encarregada pel Public Art Fund a Nova York, però va ser rebutjat. Davant aquesta negativa, les Guerrilla Girls van llogar espais publicitaris als autobusos públics.
 • Naixement de Neyén Martínez.

  Aquí vaig néixer jo ^^