EVOLUCIÓ EN ELS ESPORTS

Timeline created by Pablo Ortells
 • CANVI EN LES BICICLETES DE LES MARXES

  CANVI EN LES BICICLETES DE LES MARXES
  Aquest any el Tour de França va permetre per primera vegada l'ús de canvi de marxes i, des de llavors, aquest sistema ha romàs en les bicicletes. Molt ha evolucionat el mecanisme del canvi de marxes des dels seus inicis, però aquest sistema va ser una revolució, que va aconseguir que el ciclisme s'anés adaptant cada vegada més a les necessitats dels ciclistes.
 • APAREIX LA FOTO FINISH

  APAREIX LA FOTO FINISH
  La foto finish és la fotografia, vídeo o imatges en 3D de l'arribada dels competidors a la línia de meta. Es realitza amb una alta precisió que ajuda a decidir el guanyador.
 • COMPUTACIÓ EN ELS ESCACS

  COMPUTACIÓ EN ELS ESCACS
  Un d'ells és l'entrenament del jugador d'escacs, ja que li permet practicar quan no tenen a cap persona amb la qual competir
 • INTRODUCIÓ DE LA POSESIÓ

  INTRODUCIÓ DE LA POSESIÓ
  Aquesta tecnologia li va donar major dinamisme i entreteniment al bàsquet, ja que els equips van passar a estar obligats a tirar passats una mica més de vint segons. Per tant, aquest avanç va posar fi a l'avorriment que sentien molts afeccionats per aquest esport, ja que, abans d'aplicar-lo, els equips contenien massa la pilota i no hi havia tants llançaments com en l'actualitat
 • RAQUETES DE GRAFIT

  RAQUETES DE GRAFIT
  Un dels passos més importants en el desenvolupament de la mateixa i del tennis va ser l'elaboració de la raqueta de grafit. Ja s'havia fet el pas de la raqueta de fusta a la de metall i, després, a la d'alumini. No obstant això, a la fi de la dècada dels 70, els jugadors professionals necessitaven una eina més rígida i dura, que evités les vibracions en colpejar la bola .Per aquest motiu,es començaran a produir les raquetes de grafit, que seran molt més lleugeres i permetran major moviment ..
 • CRONOMETRATGE ELECTRONIC

  CRONOMETRATGE ELECTRONIC
  El cronòmetre electrònic, el primer exemplar del qual que funcionava amb centèsimes va aparèixer l'any 1902, ha anat evolucionant des d'aquesta data introduint millores. No obstant això, cal apuntar que la millora més destacada es produirà l'any 1993, es va aplicar la tecnologia RFID al cronometratge .És va tractar d'una tecnologia basada en mòduls de radiofreqüència, que eren capaces d'identificar al corredor i assignar-li un temps al seu pas per un punt de detecció.
 • HANS DEVICE

  HANS DEVICE
  Es tracta d'un collet que es col·loquen els pilots de les diferents competicions de cotxes i motos per a reduir considerablement risc de lesions al cap i el coll, que poden produir-se en col·lidir bruscament.
 • AUDIFONS PELS ARBITRES

  AUDIFONS PELS ARBITRES
  Tothom ja està acostumat a veure als àrbitres de futbol amb audiòfons que els permeten comunicar-se amb els linieres i amb el quart àrbitre.. En l'actualitat, aquest sistema ja s'ha assentat en, pràcticament, totes les lligues europees. Aquest aparell permet un ràpid intercanvi d'informació i ajuda en diverses situacions, com en els canvis de jugadors, el temps afegit, la identitat d'un jugador amonestat o en les faltes que no són apreciades per l'àrbitre principal..
 • OJO DE HALCON

  OJO DE HALCON
  El ojo de halcón es una tecnología que se desarrolló en Hampsire (Reino Unido) de la mano de Dr. Paul Harris y David Sharry. La aplicación tecnológica consiste en grabar cada jugada con varias cámaras para reproducir tridimensionalmente la trayectoria exacta de la bola sobre la pista en cada jugada.
 • LIDAR DOPPLER

  LIDAR DOPPLER
  Sorgirà en segle XX, encara que no s'aplicarà en l'esport fins a l'any 2008. En esports com la vela olímpica, per a guanyar una regata el bàsic és tenir informació actualitzada i precisa del vent en el camp de regates
 • BOTAS NIKE IPPEAS

  BOTAS NIKE IPPEAS
  En els Jocs Olímpics de Pequín 2008, Nike va inventar aquest tipus de botes per a tots aquells genets que competissin en hípica. Cert que el cavall és l'element fonamental d'aquest esport, però la interfície entre geneta i muntura és igualment important. Per aquest motiu, qualsevol avanç en el calçat responsable de transmetre ordres a l'èquid repercutirà en el resultat final.
 • AVANÇ EN EL TIR DE PRECISIÓ

  AVANÇ EN EL TIR DE PRECISIÓ
  En el cas de les pistoles de calibre 22 utilitzades en competició, el principal avanç va ser el reduir el nombre de peces mecàniques que intervenen en el tret.Així, el gallet ara està connectat amb un microrrutor que li indica al percutor electrònicament que ha de disparar,minimitzant d'aquesta manera la pressió necessària sobre el gallet i els moviments que poden desestabilitzar el tir.
 • TECNOLOGÍA DE LÍNIA DE GOL (GOALCONTROL 4D)

  TECNOLOGÍA DE LÍNIA DE GOL (GOALCONTROL 4D)
  És l'empresa que ha dissenyat la tecnologia de línia de gol més eficaç. És capaç de determinar immediatament si una pilota creua o no la línia de meta i els àrbitres reben, de manera instantània, la notificació en un rellotge que utilitza un programari patentat per l'empresa alemanya. És una tècnica que està composta per catorze càmeres d'alta velocitat situades en la part superior de les tribunes de l'estadi i pròximes als travessers.
 • ARMILLA GPS

  ARMILLA GPS
  Es un chaleco que puso de moda el FC Barcelona en la temporada 2014-2015. Se trata de una prenda que alarma sobre futuras lesiones de los deportistas, cuantifica valores de fatiga o de desgaste muscular y mide parámetros como la distancia que recorren los jugadores en un entrenamiento o la frecuencia cardiaca, entre otros. Se coloca un receptor de señal en el campo de entrenamiento que recoge todos los datos de los GPS que lleva el deportista.
 • VAR

  VAR
  És un sistema d'assistència arbitral utilitzat en futbol, l'objectiu del qual és evitar errors humans que puguin condicionar el desenvolupament del partit.