Fonaments de les arts

Timeline created by paulamd08
 • 1329

  Catedral de Santa Maria del Mar de Barcelona

  Catedral de Santa Maria del Mar de Barcelona
  Des del 3 de juny de 1931, té la catalogació de Bé d'Interès Cultural. Alguns estudis actuals afirmen que s'aixeca sobre un antic amfiteatre o sorres romanes. L'obra havia de pertànyer, exclusivament, als feligresos de la zona del port i de la Ribera, únics responsables materials de el temple.
 • 1503

  La "Gioconda" de Leonardo da Vinci

  La "Gioconda" de Leonardo da Vinci
  El Retrat de Lisa Gherardini, esposa de Francesco de l'Giocondo. Es troba exposada al Museu de Louvre de París.La fama d'aquesta pintura no es basa únicament en la tècnica empleada o en la seva bellesa, sinó també en els misteris que l'envolten. A més, el robatori que va patir el 1911 contribueixen a convertir-lo en el quadre més famós de món.
 • Los fusilamientos de Goya

  Los fusilamientos de Goya
  Tambè anomenat "El 3 de mayo en Madrid". La intenció de Goya a l'elaborar-era plasmar la lluita de poble espanyol contra la dominació francesa en el marc de l'aixecament de el dos de maig, a l'inici de la guerra de la Independència espanyola.
 • Sagrada familia

  Sagrada familia
  Antoni Gaudí va treballar en ella durant la major part de la seva carrera professional, va arribar a la culminació del seu estil naturalista. Va aconseguir una perfecta harmonia i integració de totes les arts en un tot estructurat i lògic. Després de la realització de la cripta i l'absis, encara en estil neogòtic, la resta va imitar les formes de la natura.
 • Torre Eiffe

  Torre Eiffe
  És una estructura de ferro pudelado construïda per l'enginyer francès Alexandre Gustave Eiffel. És l'estructura més alta de la ciutat i el monument que cobra entrada més visitat de el món. Va ser construïda en dos anys, dos mesos i cinc dies, i en el seu moment va generar certa controvèrsia entre els artistes de l'època.
 • "Els primers freds" de Miquel Blai

  "Els primers freds" de Miquel Blai
  És una escultura monocromàtica de la qual hi ha diverses versions, a l'almenys una tallada en marbre blanc i una altra de bronze, que va ser exposada per primera vegada a l'Exposició Nacional de Belles Arts de Madrid. Amb aquesta obra Blay va trencar el llenguatge tradicional realista que s'havia mantingut en tota l'escultura de segle XIX.
 • Sufragi femení a Espanya

  Sufragi femení a Espanya
  Fa referència a el dret a votar i ser elegides per exercir càrrecs públics exercit per les dones, així com a la lluita històrica feminista pel seu reconeixement com a dret polític i constitucional, conegut també com sufragisme. Constitueix un element essencial de l'sufragi universal i la democràcia.
 • El "Gernika" de picasso

  El "Gernika" de picasso
  Fa referència a el bombardeig de Guernica, ocorregut el 26 d'abril del 1937, durant la guerra civil espanyola. Va ser realitzat per encàrrec de director general de Belles Arts, Josep Renau, a petició de Govern de la Segona República Espanyola per ser exposat al pavelló espanyol durant l'Exposició Internacional a París, amb la finalitat d'atreure l'atenció de el públic cap a la causa republicana en plena guerra civil espanyola.
 • El cartell de las Guerrilla Girls

  El cartell de las Guerrilla Girls
  Guerrilla Girls és un col·lectiu artístic anònim d'artistes feministes i antiracistes. El grup va néixer a Nova York. La seva primera activitat va ser col·locar cartells i fer aparicions públiques en museus i galeries de Nova York, per denunciar que alguns grups de persones eren discriminats per motius de gènere i raça.
 • Naixement Paula

  Naixement Paula