History Timeline

  • מספר הלידות בגרמניה

    מספר הלידות בגרמניה
    מספר הלידות בגרמניה עמד על 894,978 לידות.
    (בתמונה- דגל גרמניה)
  • מספר הלידות בגרמניה

    מספר הלידות בגרמניה
    מספר הלידות בגרמניה עמד על 516,793 לידות.
    (בתמונה- בית יולדות בגרמניה)
  • לבנסבורן

    לבנסבורן
    בעקבות שיעורי הילדה הנמוכים, החליטה המפלגה הנאצית לפעול למען קידום טהרת הגזע הארי ולכן הקימה את פרויקט "לבנסבורן".
    התוכנית הוגדרה כתוכנית רווחה,שבמסגרתה מוקמו ילדים ממוצא ארי ובעלי נתונים גופניים מתאימים, במשפחות אומנה "טהורות", או במוסדות "טהורים", שנועדו לחנכם ולהכשירם כבני הגזע העליון. חלק מהתינוקות נולדו לאימהות "טהורות גזע" גרמניות או סקנדינביות,שזווגו עם אנשי אס אס גרמניים בעלי נתונים "אריים". חלק אחר מהתינוקות,שענו על הקריטריונים הגזעיים,נחטפו כפי הנראה מאמותיהם.
  • יישום התכנית

    יישום התכנית
    בתחילה תוכנן הפרויקט כ"תוכנית רווחה" לנשות קציני האס אס, בעוד שהאס אס מספק להם מקומות שבהם הן היו יכולות ללדת בתנאי אירוח נוחים, ודאגו להן למנוחה בתקופת ההיריון והלידה. בשלב מאוחר יותר הם קיבלו גם נשים הרות שלא בהכרח נשואות והזהות ה"ארית" של האב הייתה ידועה מראש.
    באוגוסט 1936 נפתח "בית הלבנסבורן" הראשון של התוכנית, בכפר שטיינהרינג ומנה מספר מועט של אימהות וילדים ואנשי צוות כגון: אחיות, רופאים, מטפלים שדאגו שהילודים ישארו "טהורים".
  • התרחבות הפרויקט

    התרחבות הפרויקט
    עם השנים פרויקט לבנסבורן הלך והתפשט עם כיבושי גרמניה ברחבי אירופה, הוקמו עוד בתי לבנסבורן במדינות הכבושות כמו: פולין, אוסטריה, נורווגיה ועוד. משנת 1939 החל שלב נוסף בתוכנית לבנסבורן, שכלל חטיפת תינוקות, שענו באופן מוחלט על הקריטריונים הגופניים של שיוך ל"גזע העליון", הבאתם באופן זמני לבתי לבנסבורן לצורך התאמה עם הגזע הארי, ולאחר התאמתם - מסירתם לאימוץ במשפחות גרמניות ללא ילדים. לעיתים היו מגיעים קציני אס אס ולוקחים בכוח ילדים מבתיהם ומגדלים אותם כגרמנים תחת חסותם.
  • סופו של לבנסבורן

    סופו של לבנסבורן
    עם סופה של מלחמת העולם השנייה הואשמו מרכזי הלבנסבורן באירופה בחטיפת הילדים מבתיהם, ובחיוב האמהות היולדות להשאירם שם ללא הסכמתם. בשטחים ששוחררו על ידי כוחות הברית ושהיו בחזקת ארצות הברית, הועמדו לדין המנהלים והעובדים בבתי הלבנסבורן, ונערכו להם משפטים באשמת חטיפה. אולם מתוך כ-10,000 מקרים של ילדים זרים (לא גרמניים) שהיו קרבנות פרויקט לבנסבורן, ניתן היה להוכיח אשמה בבית המשפט רק ב-340 מקרים, שבהם היו ראיות מעל לכל ספק שהחזקת התינוקות הייתה ללא הסכמת ההורים.
  • החשבון עוד לא נגמר

    החשבון עוד לא נגמר
    בשנת 2005 נורווגיה הסכימה לפצות ילדים שנולדו בזמן מלחמת העולם השנייה לנשים נורווגיות שקיימו יחסי מין עם חיילים נאצים. זאת, לאחר עשורים רבים בהם סבלו ילדים אלה מאפליה. ועדה פרלמנטרית הציעה סכום של עד 3,000 דולרים לכ-12 אלף מהילדים, שנולדו בין השנים 1940 ו-1945.
  • כתבה בעיתון "הארץ"

    כתבה בעיתון "הארץ"
    הכתבה עוסקת בסיפורם של אותם ילדים שנלקחו לבית לבניסבורן וחשפו את אותם בפני התקשורת והם מנסים להתמודד כקבוצה עם הדחייה החברתית והקשיים האישיים שנובעים מהשלכות הניסוי החברתי שערכו בהם הנאצים. http://www.haaretz.co.il/misc/1.1151450