Komunikation

Timeline created by facebooker_927979427661358
In History
 • 5,000 BCE

  Första skriftspråk

  Första skriftspråket
  Dom första skapade ett skriftspråk var sumererna som levde i Mesopotamien, där ligger irak ligger nu för 5000 år sen. Deras verktyg dom gjorde själva bokstäverna var en snedskuren trästicka som dom tryckte in kilformade märken i en mjuk lera som sen fick torka. Det finns för och nackdelar här. Nackdelar var att dessa plattor var tunga och stora att bära runt på och dom gick sönder väldigt lätt. Fördelarna var att detta var något helt nytt och detta påverkade hela världen.
 • 4,000 BCE

  Blåshorn

  Förr i tiden kominuserade man genom saker som blåshorn även ett sant kunde man medela andra folk i grannkomurnerna om att dom blev attakerade. Man använde såna blåshorn i alperna blandanat, för det ekade bra bland bergstopparna. 6000 år sedan. Fördelarna var att dom förvarnade om dom blev attakerade och nackdelarna var att alla hörde och ljudet försvann.
 • 1,453 BCE

  Röksignaler

  Man använde det för att förvana när fiender var på väg. Men det fanns nackdelar med röksignaler för dom försvann nästan väldigt snabbt och omedelbart. Under medeltiden i Sverige så var det kedjor med eld för att förvana att fienden var påväg då såg andra det och tände eld och då såg andra komunerna det. Och pågick på medeltiden år 473-1453 före kristus. Detta har samma fördelar som med blåshornet att alla såg röken och sen att det försvann väldigt fort själva röken alltså.
 • 1000

  Massproducera text

  Massproducera text
  Innan man kom på uppfingen med att man kunde trycka ut samma text så satt munkar och skrev av dom böckerna. Sen var det kineserna som var först med att komma på den uppfingen med att trycka böcker på 1000 talet. Sen var det vid 1400 året där en tysk guldsmed som kom på samma ide att massproducera böckerna och text..
 • 1001

  Massproducer text 2

  Det ledde till att man fortfarande idag kan se vad folk har skrivt vilket har gett oss viktigt text att förvara. Och det fick storinverkan på politik och religion med mera. Fördelarna var ju att detta var starkare än dom ler plattorna man skrev på först. Och dom gick och spara och man kunde vara lite hårdare med dom. En nackdel var att om man ville ha text fort så gick inte det utan det tog några veckor att få dom.
 • Telegrafens intågande i historian 1

  Telegrafens intågande i historen
  Det är en enkel strömbrytare som styr rörelsen hos en penna. Att det sitter en sladd mellan själva strömbrytaren och pennan som trycker när någon trycker vid strömavbrytaren. Och vid år 1844 så var den första telegraflinjen mellan två städer. Det spreds fort och vid år 1854 så hade sverige sin första telegraflinje och det var mellan Stockholm och Uppsala.
 • Telegrafens intågande i historian 2

  Då kunde saker man skulle skriva kunde man göra det via en sån linje och då kom det fram på några minuter istället för några veckor och det är ju en fördel. En nackdel är ju att det tar långt tid att koppla kabblar mellan olika städer det kunde ju lika väl varit mellan norrland och Stockholm då kunde det ta långt tid att gräva ner kabblarna
 • Framsteg under 1900 talet

  Det var vid år 1930 som den ryskameranska uppfann den första helt elektriska teven. Och i Sverige har vi haft regelbundna tv sändningar sedan 1957. Ett stort framsteg var ju att månlandningen hände vid år 1969 det var en fördel för då har vi lärt oss ännu mer om rymden där uppe. Dessa framstegen har nästintill bara fördelar för vi har lärt oss massor av dessa framsteg och uppfinningar. Nackdelarna finns inga ändå.