L'edat mitjana

Timeline created by Joana. García
In History
 • 476

  Fi de l’Imperi Romà d’Occident

  Fi de l’Imperi Romà d’Occident
  Els pobles gemànics van posar fi a l'imperi Romà d'Occident . Aquest fet marca l'inici de l'edat mitjana.
 • 622

  Aparició de l’islam

  Aparició de l’islam
  Al començament del segle VII va sorgir una nova religió: L’Islam. Va
  tenir l’origen a Aràbia , una península desèrtica situada a l’Orient
  Mitjà.
  Eren politeistes i el seu centre
  religiós era la ciutat de La Meca, on es trobava el santuari de la
  Kaaba.
 • 711

  Península Ibèrica

  Península Ibèrica
  La península Ibèrica va convertir-se des del segle VIII en una zona de contacte marginal de dues estructures socioeconòmiques diferents: la islàmica (tributària mercantil), el centre d'aquesta està situat en l'Orient Mitjà i la cristiana (feudal), el centre està situat a Europa Occidental.
 • 732

  Derrota dels musulmans a Poitiers

  Derrota dels musulmans a Poitiers
  A l'any 732 el governador d'Al Andalus, Abd al-Rahman, es va decidir a creuar els Pirineus, amb l'irrefrenable ímpetu de continuar conquistant Europa. Ningú semblava poder detenir els àrabs, que van començar a fer les seves incursions pel sud de França. El terror començava a apoderar-se de país gal i bona part d'Europa
 • 785

  Comencen les conquestes cristianes. Conquesta de Girona.

  Comencen les conquestes cristianes. Conquesta de Girona.
  La conquesta de Girona el 785 fou un episodi de la conquesta carolíngia del territori que es convertí en el comtat de Girona i que amb el temps passaria a formar part del Principat de Catalunya. La conquesta de Girona després de poc més de set dècades des de la invasió musulmana d'Hispània representà l'oportunitat dels descendents dels refugiats visigots al Regne Franc de retornar als antics territoris del Regne visigòtic de Toledo al sud dels Pirineus.
 • 801

  Conquesta de Barxiluna

  Conquesta de Barxiluna
  La conquesta de Barxiluna va ser l'operació militar realitzada per un exèrcit franc amb tropes d'Aquitània, Bascònia, Borgonya i Gòtia amb l'objectiu de reconquerir Madínat Barxiluna (actual Barcelona) que havia estat vuitanta anys sota domini del Califat de Còrdova. El setge i posterior conquesta s'emmarca dins la conquesta carolíngia d'Hispània
 • 1117

  Conquesta de Tarragona

  Conquesta de Tarragona
  El Principat de Tarragona fou una concessió de govern feudal atorgada pel bisbe Oleguer de Barcelona en 1128 Robert d'Aguiló amb autorització del Papa, i com a donació efectuada per Ramon Berenguer III, comte de Barcelona, per a repoblar i fer fructíferes les terres del Camp de Tarragona, que havien quedat despoblades durant la dominació musulmana.
 • 1149

  Conquesta de Lleida

  Conquesta de Lleida
  La història de Lleida s'a Desenvolupat a l'Voltant de Turó de la Seu, ha que sempre ha Estat l'lloc on S'HAN Situat els infraestructures representatives de el poder de control social: la fortalesa andalusina (La Suda) i la mesquita, i més tard la catedral (la Seu Vella). El turó era, a més, 1 bon lloc per a defensar-se de possibles atacs, i ben Aviat és va envoltar amb muralles.
 • 1162

  Corona d'Aragó

  Corona d'Aragó
  Corona d'Aragó (en aragonès: Corona d'Aragón, en llatí: Corona Aragonum; coneguda també per altres denominacions) fou el conjunt de territoris que estigueren sota la jurisdicció del rei d'Aragó[8] des del 1162 fins al 1715.
 • 1229

  Conquesta de Mallorca

  Conquesta de Mallorca
  La conquesta de Mallorca o croada contra Al-Mayūrqa fou una croada comandada per Jaume I d'Aragó que va tenir com a conseqüència la destrucció del poder almohade a l'illa de Mallorca, l'esclavització de la població andalusina autòctona, el repoblament de l'illa amb població catalana sota un règim feudal i la creació del Regne de les Mallorques.
 • 1230

  Es forma la Corona de Castell

  Es forma la Corona de Castell
  La Corona de Castella, com a entitat històrica, comença el 1230, any en el qual Ferran III de Castella es corona rei de Castella i rei de Lleó,el qual incloïa els vells regnes de Galícia i Astúries.
 • 1232

  Conquesta de València

  Conquesta de València
  La Conquesta de València (en àrab بلنسية; Balansiya) fou el conjunt de maniobres militars que dugueren a l'annexió de l'actual territori del País Valencià a la Corona d'Aragó. Entre 1229 i 1245, tan sols setze anys, la Corona d'Aragó aconseguí la conquesta de gran part del que seria el Regne de València.
 • 1348

  Peste Negra

  Peste Negra
  La Pesta Negra fou una pandèmia, molt probablement de pesta, que possiblement s'originà el 1346 al nord de la Xina i, a través de Síria, s'estengué successivament
 • 1453

  Conquesta de Constantinoble per part dels turcs

  Conquesta de Constantinoble per part dels turcs
  caiguda de Constantinoble en mans dels turcs otomans el 29 de maig de 1453 va ser un succés històric que, en la periodització clàssica, marca la fi de l'edat