LA HISTÒRIA DE LA INFORMÀTICA

Timeline created by lolplayer
 • -150 BCE

  Mecanisme de anticitera

  Mecanisme de anticitera
  En les restes d'un naufragi grec es va trobar un mecanisme amb el qual es podien predir per a un interval de 19 anys les posicions astronòmiques i els eclipsis. El seu funcionament és mecànic i es considera un dels primers exemples de computació analògica.
 • Primera calculadora mecànica

  Primera calculadora mecànica
  Va ser creada pel francés Blaise Pascal, i funcionava a base de rodes i engranatges. Després de provar varios noms, va acabar anomenant-la "Pascalina". Aquesta calculadora podía sumar, restar, multiplicar i dividir.
 • Ada Lovelace

  Ada Lovelace
  Va ser la primera dona programadora de la història dels ordinadors. Va col·laborar amb Charles Babbage en el disseny d'una màquina analítica capaç de resoldre equacions diferencials. Va nàixer al 10 desembre 1815, i va morir en 27 novembre 1852 a causa d'un càncer d'úter.
 • Mark I Colossus

  Mark I Colossus
  El primer ordinador digital tal com el coneixem ara. Va ser utilitzat pels britànics per desxifrar les comunicacions alemanyes en la Segona Guerra Mundial, i precisament per això es va mantindre molts anys en secret, quedant fora de les dates importants en la informàtica durant molt de temps i els seus creadors sense gaudir de reconeixement.
 • El desenvolupament de COBOL

  El desenvolupament de COBOL
  COBOL és un llenguatge de programació que va ser creat l'any 1960 amb l'objectiu que es pogués usar a qualsevol ordinador, ja que durant els anys 1960 hi havia molts models d'ordinador incompatibles entre si, i que estigués orientat als negocis.
 • Primer ordinador personal

  Primer ordinador personal
  Entre els primers ordinadors personals d'èxit comercial es consideren equips com l'Altair 8800, o el kenbak-1, considerat el primer ordinador personal comercial de la història. Però, potser, la febre de l'ordinador domèstic va començar a néixer a partir de l'Apple I, que va ser creat l'any 1976 per Steve Jobs i Steve Wozniak.
 • Primera red social

  Primera red social
  La primera red social va ser SixDegrees, la qual era una xarxa que permetia localitzar altres membres de la xarxa i crear llistes d'amics, i que es basava en la teoria dels sis graus de separació, que afirma que és possible connectar amb qualsevol altra persona de l'món en només 6 passos.
 • 1 de gener del 2000

  1 de gener del 2000
  Amb el temut efecte 2000 semblava que s'anava a acabar el món. Milions de persones estaven a l'espera que l'any 2000 aparegués com 1900 en milions d'ordinadors, explotessin les centrals nuclears i la MIR s'estavellés a la torre Eiffel, però no va passar absolutament res d'això.