LA LÍNIA DEL TEMPS DE LA REVOLUCIÓ FRANCESA

Timeline created by Núria Muñoz
 • Period: to

  "ETAPA CONSTITUENT"

  Va ser la segona etapa de la Revolució Francesa. En aquesta estapa més moderada es va fer la redacció de la Constitució i de la "Declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà" i es va establir la divisió de poders.
 • IGNAGURACIÓ DELS ESTATS GENERALS

  IGNAGURACIÓ DELS ESTATS GENERALS
  Els Estats Generals eren assambleas convocades pel Rei de manera exepcional on acudien els representants dels tres estaments: el clergat, la noblesa i el tercer estat (la resta del poble).
 • JURAMENT DE LA SALA DEL JOC DE LA PILOTA

  JURAMENT DE LA SALA DEL JOC DE LA PILOTA
  Va ser un compromís d'unió entre els diputats del Tercer Estat per no separar-se fins l'aprovació d'una Constitució a França.
 • PRESA DE LA BASTILLA

  PRESA DE LA BASTILLA
  L'assalt de la presó de la Bastilla va ser un aconteciment engegat pel Tercer Estat (sans-coluttes). Es percebut com l'origen d'un moviment que va provocar la derrota del model de monarquia absolutista: la Revolució Francesa.
 • Period: to

  "GRAN POR"

  Va ser una revolta camperola molt violenta provocada per la por colectiva, ja que van assaltar castells senyorials, van cremar-ne les escriptures de propietat i van exigir l'abolició dels drets senyorials.
 • DECLARACIÓ DELS DRETS DE L'HOME I DEL CIUTADÀ

  DECLARACIÓ DELS DRETS DE L'HOME I DEL CIUTADÀ
  És un dels documents fonamentals de la Revolució Francesa, ja que aquesta declaració defineix un conjunt de drets individuals i col·lectius (llibertat individual, igualtat en la llei i dret a la propietat). Va ser adoptada per l'Assamblea Nacional com a primer pas per redactar la Constitució. La seva redacció recollia la influència de la Declaració d'Independència dels EUA i del pensament dels il·lustrats del segle XVIII.
 • PRIMERA CONSTITUCIÓ LIBERAL DE FRANÇA

  PRIMERA CONSTITUCIÓ LIBERAL DE FRANÇA
  La Constitució francesa va ser la primera constitució liberal aplicada a un païs europeu, la qual contenia la reforma de l'Estat fancès, quedant França configurada com una monarquia constuticional. Va ser promulgada per l'Assamblea Nacional i acceptada per Lluís XVI.
 • INICI DE LA GUERRA CONTRA EUROPA

  INICI DE LA GUERRA CONTRA EUROPA
  Aquesta guerra exterior va ser el primer gran intent d'aliança entre les potències absolutistes europees per contenir la França revolucionària. L'Assemblea Nacional francesa va aprovar per majoria declarar la guerra a Àustria i Prússia, a la que poc després s'hi van afegir Gran Bretanaya i Espanya.
 • PROCLAMACIÓ DE LA REPÚBLICA FRANCESA

  PROCLAMACIÓ DE LA REPÚBLICA FRANCESA
  Va començar oficialment el dia en el que els diputats de la Convenció Nacional van aprobar l'abolició de la monarquia, confirmant així la destitució del rei Lluís XVI. Va pasar per tres formes de gobern durant els seus 12 anys d'existència (La Convenció Nacional, el Directori i el Consulat) .
 • Period: to

  LA CONVENCIÓ JACOBINA: "RÈGIM DEL TERROR"

  Va ser la Convenció dominada pels jacobins, els quals es van fer amb el poder amb un cop d'estat i van detenir als principals dirigents poítics girundins. Dins d'aquesta etapa, es troba la "Política del Terror", un període de violencia caracteritzada per la brutal repressió d'aquests revolucionaris, a ordres de Robespierre (el líder).
 • L'EXECUCIÓ DE LLUIS XVI

  L'EXECUCIÓ DE LLUIS XVI
  Va ser un dels aconteciments més importants de la Revolució Francesa. Lluís XVI va ser jutgat per la Convenció Nacional, considerat de culpable de traïció, de conspiració en contra de França i d'intent de fugida. Per tots aquests motius va ser guillotinat.
 • Period: to

  EL DIRECTORI

  Va ser el sistema de govern per controlar la Convenció durant la Primera República Francesa, la qual estava enmig de moltes revolucions internes i una guerra exterior encara en procés. Va venir després de la Convenció Nacional i va ser succeït pel Consolat.
 • Period: to

  L'IMPERI NAPOLEÒNIC

  Conegut també com el Primer Imperi Francès, cobreix el període de la dominació de França sobre l'Europa Continental, sota el govern de Napoleó Bonaparte. Es tracta d'un període de la història de França molt marcat per diferents guerres (Guerres Napoleòniques).
 • BATALLA DE WATERLOO

  BATALLA DE WATERLOO
  Va ser una decisiva batalla entre les tropes imperials franceses de Napoleó Bonaparte i la Sèptima Coalició. Aquest enfrentament comprèn l'últim conflicte armat de les guerres napoleòniques, ja que Bonaparte va ser derrotat per aquesta aliança, fet que va marcar el final del seu Imperi i la restauració de la monarquia francesa.
 • Period: to

  LA CONVENCIÓ GIRUNDINA

  Va ser la primera Convenció després de proclamar oficialment la caiguda de la monarquia i l'inici de la de la República francesa. Estava dominada pels girondins -on liderava Brissot- i en aquesta etapa es van produïr diversos canvis i fets importants.