La Revolució Francesa

Timeline created by martinaaubets
In History
 • Inauguració dels Estats Generals

  Inauguració dels Estats Generals
  El rei Lluís XVI necessita vol pujar els impostos però la noblesa no vol, per això el rei convoca els Estats Generals. Són unes corts estamentals franceses, amb els 3 estats (església, noblesa i poble), on cada estament explica els neguits, propostes i problemes.
 • Jurament a la sala del Joc de la Pilota

  Jurament a la sala del Joc de la Pilota
  És un jurament que fan els diputats del 3r estat, que es quedaran dins la sala del Joc de la Pilota fins que hagin redactat una constitució.
 • Period: to

  "Etapa Constituent"

  És l'etapa en la que l'Assemblea Nacional passa a ser l'Assemblea Constituent i s'estableix la Constitució del 1791.
 • Presa de la Bastilla

  Presa de la Bastilla
  El 14 de juliol de 1789 a París augmenta el preu del pa i hi ha rumors de que el rei està concentrant tropes al voltant de París per frenar la revolució. A arrel d’això, els ciutadans parisencs es revolten i assalten la Bastilla (una antiga presó de Lluís XIV, símbol de l’absolutisme, on hi ha tancats revolucionaris). Els soldats acaben recolzant el poble i els ciutadans aconsegueixen agafar les armes.
 • Period: to

  "Gran Por"

  És un moviment camperol violent. Després de que hi haguéssin rumors de que els nobles els volien castigar per la presa de la Bastilla, hi va haver una por col·lectiva que va suposar en la revolta dels camperols.
 • Declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà

  Declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà
  Es redacta la Declaració dels Drets de l’Home i del Ciutadà. On es reconeixen les llibertats personals, la igualtat davant la llei i el dret a la propietat.
 • 1a Constitució liberal de França

  1a Constitució liberal de França
  S'estableix la monarquia parlamentària, la divisió de poders, l'assemblea serà escollida per sufragi censatari (homes, majors de 25 anys amb una determinada renda i propietats) i hi haurà una reorganització territorial i administrativa, hi haurà 83 Departaments i el paper dels ajuntaments es realça
 • Comença la guerra contra Europa

  Comença la guerra contra Europa
  Per por que la revolució s’estengués i per pressió dels emigrats, Àustria i Prússia declaren la guerra a França.
 • La convenció Girondina

  La convenció Girondina
  Van executar Lluís XVI a la guillotina, van ampliar l'exèrcit amb una lleva en massa i van jutjar els contrarevolucionaris amb un Tribunal Revolucionari i el Comitè de Salvació Pública.
 • Es proclama la república a França

  Es proclama la república a França
  Després de que el poble assaltés el Palau de les Tulleries, com a resposta popular de l'amenaça dels nobles, el rei va ser suspès i empresonat. Va començar l'etapa de la Convenció girondina.
 • Lluís XVI és condemnat a la guillotina

  Lluís XVI és condemnat a la guillotina
  Després de que el rei Lluís XVI intentés escapar de França va ser acusat de traïció en contra la revolució i condemnat a la guillotina.
 • Period: to

  La Convenció Jacobina: “Règim del Terror”

  Els montagnards dirigits per Robespierre (jacobins més
  radicals) fan un cop d'estat i arriben al poder. Fan una nova constitució
  -> Fan una nova constitució
  -> Sobirania popular i
  sufragi universal masculí
  ● Robespierre fa una dictadura:
 • El Directori

  El Directori
  Va ser establert per la Constitució de l'any III, el poder executiu requeia en el Directori, format per 5 memebres.
 • Period: to

  Imperi Napoleònic

  Napoleó es va coronar emperador. Les seves tropes van conquerir gran part d'Europa, on va imposar les idees revolucionàries. Va haver-hi aixecaments en contra del sentiment revolucionari. L'aixecament espanyol va ser el primer i va marcar la decadència de l'Imperi Napoleònic. Fins que va ser vençut el 1814.
 • Batalla de Waterloo

  Batalla de Waterloo
  Va ser l'última de les guerres de Napoleó. Una batalla en que l'exèrcit francès, sota el comandament de Napoleó, va ser derrotat pels exèrcits de la Sèptima Coalició.