Línia del temps la revolució francesa

Timeline created by Alexgarcia07
In History
 • 1,815 BCE

  La batalla de Waterloo

  La batalla de Waterloo
  La batalla de Waterloo va ser un combat que va tenir lloc el 18 de juny de 1815 a les proximitats de Waterloo, una població de l'actual Bèlgica situada a uns vint quilòmetres a sud de Brussel·les, entre l'exèrcit francès, comandat per l'emperador Napoleó Bonaparte, contra les tropes britàniques, holandeses i alemanyes.
 • 1,804 BCE

  L'imperi napoleònic

  L'imperi napoleònic
  És va caracterizar com un imperi fort amb diversos atacs contra Gran Bretaña, Russia i Prussia, entre altares ncacions, sota les anomenats guerras napoleoniques. Va ser un Estats imperial crear per soldat francés Napoleo Bonaparte.
 • 1,795 BCE

  El directori

  El directori
  Va ser el sistema de govern vigent durant la primera republica Françesa.
 • 1,794 BCE

  La convecció Jacobina

  La convecció Jacobina
  La direcció política de la revolució estarà ara en mans dels jacobins que promouen una nova constitució que reconeix el sufragi universal i estableix una democràcia més directa, organitzant un govern revolucionari format pel Comitè de Salvació Pública, per salvar França dels perills que l'aguaiten
 • 1,792 BCE

  La primera República Francesa

  La primera República Francesa
  La Primera República Francesa va ser proclamada el 22 de setembre de 1792 Lluís XVI va ser destituït com a rei, posant fi a la monarquia francesa. La República va durar un total de dotze anys, fins a l'establiment d'el Primer Imperi Francès per part de Napoleó Bonaparte el 1804.
 • 1,792 BCE

  La convenció Girondina

  La convenció Girondina
  La convenció era una assemblea elegida de caràcter constituent que va concentrar els poders executius (fins a la seva delegació en el Comitè de Salvació Pública) i legislatiu a França, des del 19 de setembre de 1792 a el 30 d'octubre de 1795.
 • 1,792 BCE

  Comença la guerra contra Europa

  Comença la guerra contra Europa
  Pressionat pels emigrats i espantats per la possibilitat que la revolució s'estengués als seus països, Austria i Prússia van declarar la guerra a França l'abril de 1792.
  El rei va intentar escapar per la por de la revolució francesa va ser pillat a Varennes
  i renconduit fins a frança.
 • 1,791 BCE

  Lluís XVI és condemnat a la guillotina

  Lluís XVI és condemnat a la guillotina
  Lluís XVI és condemnat a la guillotina el 21 de gener de 1793 lo rei Lluís XVI va ser gillotonat a la plaça de la revolució per trair la revolució Baixant a els sous i el preu de l'pa ja que un Altre cop van quedar a les mateixes ja que no tenint prous diner per comprar al pa.
 • 1,791 BCE

  Constitució Françesa

  Constitució Françesa
  Constitució francesa
  Constitució francesa de 1791, la primera constitució escrita de la història francesa, va ser promulgada per l'Assemblea Nacional Constituent el 3 de setembre de 1789 i acceptada per Luis XVI. Contenia la reforma de l'Estat francès, quedant França configurada com una monarquia
 • 1,789 BCE

  La declaració dels drets humans

  La declaració dels drets humans
  La Declaració dels Drets de l'Home 26 agost 1789 aprovada per l'Assemblea Nacional Constituent francesa el 26 d'agost de 1789, és un de molts dels documents fonamentals de la Revolució francesa pel que fa a definir els drets personals i els de la comunitat , a més dels universals.
 • 1,789 BCE

  La presa de la Bastilla

  La presa de la Bastilla
  La presa de la Bastilla es va produir a París el dimarts 14 de juliol de 1789 A pesar que la fortalesa medieval coneguda com la Bastilla només custodiava a set presoners, la seva caiguda en mans dels revolucionaris parisencs va suposar simbòlicament la finalitat de l'Antic Règim i el punt inicial de la Revolució francesa.
 • 1,789 BCE

  Gran por

  Gran por
  Es un moviment popular campesi que va provocar la por colectiva a frança
 • 1,789 BCE

  Jurament de la sala de pilota

  Jurament de la sala de pilota
  Va ser una unió de 577 diputats del tercer estat disposats a no separar-se fins dominar França amb una constitució, fent-li front de les pressions del rey de França Lluís XVI.
 • 1,789 BCE

  Etapa Constituent

  Etapa Constituent
  L'Assemblea Nacional pren el nom d'Assemblea Constituent perquè la seva finalitat era redactar una Constitució, és a dir, una llei fonamental que organitzés d'una altra manera la monarquia francesa.