social Media

Timeline created by Leonard van Isveldt
 • Snapchat

  Snapchat
  Snapchat is in 2011 opgericht, en het had afgelopen jaar (2019) ruim 2,4 miljoen gebruikers. De doelgroep van Snapchat is vooral jongeren (12-18). Jongeren gebruiken Snapchat veel omdat het een makkelijke manier van foto's rond sturen is.
 • Facebook

  Facebook
  Facebook is opgericht in 2004, maar werd pas rond 2010 echt populair. Facebook had vorig jaar maar liefst 10,1 miljoen gebruikers in Nederland. Facebook is de laatste tijd wat minder populair aan het worden. Facebook word nu vooral gebruikt door ouderen om dingen te delen die zij leuk vinden. Facebook heeft inmiddels ook andere sociale media overgekocht zoals Instagram en WhatsApp
 • Hyves

  Hyves
  Hyves was een social media die werd opgericht in 2004, helaas is Hyves failliet gegaan in 2013 dus op dit moment heeft het geen gebruikers. Hyves was heel populair tot dat Facebook kwam en veel mensen toch overstapte op Facebook. Hyves ging verder als spelletjes account maar dit was geen succes.
 • Whatsapp

  Whatsapp
  Whatsapp werd opgericht in 2009. Inmiddels is WhatsApp overgekocht door Facebook en had het in 2019 11,9 miljoen gebruikers. De doelgroep van WhatsApp is heel groot aangezien WhatsApp eigenlijk een soort van SMS'en is dus iedereen maakt er gebruik van jong en oud.
 • LinkedIn

  LinkedIn
  Linkedin is opgericht in 2003. het is een sociaal media platform gericht op werk zaken. Hun doelgroep is dan vakmensen. LinkedIn Had vorig jaar (2019) 4,6 miljoen gebruikers.
 • My space

  My space
  My space is opgericht in 2003. my space is een sociaal media platform waar je foto en videos met elkaar kunt delen. Myspace was vooral vroeger erg populair maar vanaf 2011 kreeg het steeds minder bezoekers.
 • youtube

  youtube
  youtube is opgericht in 2005. Op youtube kun je filmpjes delen. Tegenwoordig kan je bijna alles bekijken op youtube van muziekvides tot vlogs. Youtube had in 2019 8 miljoen gebruikers. Youtube heeft een hele brede doelgroep, want er is van alles te zien voor iedereen.
 • Instagram

  Instagram
  Instagram is een van de nieuwere sociaal media platformen. het is opgericht in 2010 en is nu inmiddels overgekocht door Facebook. Instagram had vorig jaar (2019) 4,9 miljoen gebruikers. Instagram focust zich vooral op jongeren. Op Instagram kan je foto's en korte videos delen en uploaden.
 • twitter

  twitter is opgericht in 2006, twitter is een sociaal media platform waar je dingen met elkaar kan delen en in contact kan komen met vrienden en bekenden. Een aantal jaar geleden was Twitter erg populair onder de jongere, maar tegenwoordig word het steeds minder populair en stappen mensen over naar andere sociale media. Twitter had in 2019 900000 gebruikers en dit aantal daalt steeds verder naar beneden.