Tulips

Το Τηλέφωνο

  • ΟΤηλεγράφος

    ΟΤηλεγράφος
    Αρκετά χρόνια αργότερα, με την βιομηχανική επανάσταση η ανάγκη για ένα γρήγορο και αξιόπιστο μέσο επικοινωνίας είχε γίνει πλέον επιτακτική. Έτσι δεν άργησε να εμφανιστεί ο σπουδαιότερος πρόδρομος του τηλεφώνου, ο τηλέγραφος. Η ιδέα του τηλεγράφου αν και προέρχεται, όπως είδαμε προηγουμένως, από τα αρχαία χρόνια υλοποιήθηκε το 1774 από τον Ελβετό George Luis
    http://el.wikipedia.org/wiki
    http://el.wikipedia.org/wiki
  • Period: to

    Sanuel Morse

    Ο Αμερικανός Samuel Morse το 1837 παρουσίασε τον τηλέγραφό του που είχε την δυνατότητα να μεταδίδει μηνύματα σε πολύ μακρινές αποστάσεις γρήγορα και χωρίς μεγάλο κόστος.
    http://el.wikipedia.org/wiki
    http://el.wikipedia.org/wiki
  • Οι Τηλεγράφοι Semmering

    Οι Τηλεγράφοι Semmering
    Λίγο μετα την ανακαλυψη του τηλεγράφου από τον George Louis εμφανίστηκαν οι τηλέγραφοι του Semmering (1810), του Ampere και των Cooke και Wheaton.
    http://el.wikipedia.org/wiki
  • Ο Τηλεγράφος που έστελνε μηνύματα

    Ο Αμερικανός, όμως, Samuel Morse (1791-1872) το 1837 παρουσίασε τον τηλέγραφό του που είχε την δυνατότητα να μεταδίδει μηνύματα σε πολύ μακρινές αποστάσεις γρήγορα και χωρίς μεγάλο κόστος.
    http://el.wikipedia.org/wiki
  • Το πρώτο μηνυμα από τηλεγράφο

    Ο Αμερικανός Samuel Morse (1791-1872) το 1837 παρουσίασε τον τηλέγραφό του που είχε την δυνατότητα να μεταδίδει μηνύματα σε πολύ μακρινές αποστάσεις γρήγορα και χωρίς μεγάλο κόστος. Το πρώτο μήνυμα από αυτόν τον τηλέγραφο στάλθηκε το 1844 από την Ουάσιγκτον στην Βαλτιμόρη.
    http://el.wikipedia.org/wiki
    http://el.wikipedia.org/wiki
  • Period: to

    Ο εφευρέτης του Τηλεφώνου

    Ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ (Alexander Graham Bell, 3 Μαρτίου, 1847–2 Αυγούστου, 1922) ήταν Αμερικανός φυσικός με εξειδίκευση στην ακουστική και έμεινε γνωστός στην ιστορία
    σαν ο εφευρέτης του τηλεφώνου.
    http://el.wikipedia.org/wiki
  • Ο Γάλλος εφευρέτης Charles Bourseul

    Ο Γάλλος εφευρέτης Charles Bourseul
    Το 1854 ο Γάλλος εφευρέτης Charles Bourseul σκέφτηκε ότι οι δονήσεις που προκαλούνται από την ομιλία σε έναν εύκαμπτο δίσκο ή ένα διάφραγμα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να συνδέσουν και να αποσυνδέσουν ένα ηλεκτρικό κύκλωμα, παράγοντας με αυτόν τον τρόπο παρόμοιες δονήσεις σε ένα διάφραγμα που βρίσκεται σε μια άλλη θέση, όπου ο αρχικός ήχος θα αναπαραγόταν.
    http://el.wikipedia.org/wiki
  • Ο Γερμανός φυσικός Johann Philip Reis

    Ο Γερμανός φυσικός Johann Philip Reis
    Ο Γερμανός φυσικός Johann Philip Reis εφηύρε ένα όργανο που διαβίβαζε τους μουσικούς τόνους αλλά που δε μπορούσε να αναπαραγάγει την ομιλία.
    http://el.wikipedia.org/wiki
  • Ενας αλλος εφευρέτης (Antonio Meucci)

    Ενας αλλος εφευρέτης (Antonio Meucci)
    Άλλοι εφευρέτες προσπάθησαν επίσης να δημιουργήσουν μία συσκευή επικοινωνίας. Ειδικά ο Antonio Meutsi, ο οποίος εφηύρε μια ακουστική συσκευή στις αρχές του 1870
    http://el.wikipedia.org/wiki
  • Period: to

    Ο Γουλιέλμο Μαρκόνι

    Ο Γουλιέλμο Μαρκόνι (Guglielmo Marconi, 25 Απριλίου 1874 - 20 Ιουλίου 1937) ήταν Ιταλός εφευρέτης, γνωστός ως ο πατέρας της εκπομπής ραδιοκυμάτων σε μεγάλη απόσταση [1] και για την ανάπτυξη του Νόμου του Μαρκόνι και ενός ραδιοτηλεγραφικού συστήματος.
    http://el.wikipedia.org/wiki
  • Η εφεύρεση του Τηλεφώνου

    Η εφεύρεση του Τηλεφώνου
    Καθώς, λοιπόν, οι παραπάνω εφευρέσεις τελειοποιήθηκαν και οι δυνατότητές τους χρησιμοποιήθηκαν στο έπακρο δημιουργήθηκε η ανάγκη κατασκευής μιας συσκευής που θα μπορούσε να μεταφέρει ήχους και πάνω από όλα την ανθρώπινη ομιλία. Πολλοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να κατασκευάσουν ένα μηχάνημα που θα μπορούσε να μεταβιβάσει τον ήχο διαμέσου του ηλεκτρισμού. Αυτό το κατάφερε ο Αμερικανός φυσικός Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ το 1876.
    http://el.wikipedia.org/wiki
  • Η εφεύρεση που επηρέασε σημαντικά το Τηλέφωνο (το μικρόφωνο)

    Η εφεύρεση που επηρέασε σημαντικά το Τηλέφωνο (το μικρόφωνο)
    Μετά την εφεύρεση όμως του μικροφώνου από τον Αμερικανό Χίγκες το 1877, το τηλέφωνο άρχισε να εξελίσσεται και να χρησιμοποιείται για τη σύνδεση μακρινών αποστάσεων. Το μικρόφωνο αυτό περιλάμβανε μικρή ράβδο από άνθρακα η οποία περιβαλλόταν από δυο στρώματα άνθρακα. Στην αρχή μικρόφωνο και ακουστικό ήταν τοποθετημένα μαζί. Το τηλέφωνο πέρασε διάφορες εξελίξεις για να φτάσει στη σημερινή του μορφή.
    http://el.wikipedia.org/wiki
  • Ενα βραβείο για τον Bell

    Ενα βραβείο για τον Bell
    Το 1880 η Γαλλία απονέμει στο Bell το βραβείο Volta, το οποίο συνοδευόταν από χρηματικό έπαθλο 50.000 φράγκων, για την εφεύρεσή του. Με αυτά τα χρήματα ίδρυσε το εργαστήριο Volta στην Ουάσιγκτον, όπου τον ίδιο χρόνο οι συνεργάτες του και εκείνος εφηύραν το φωτόφωνο (photophone), το οποίο διαβιβάζε την ομιλία μέσω ακτίνων φωτός.
    http://el.wikipedia.org/wiki
  • Τηλεφωνική Συσκευή του 1885

    Τηλεφωνική Συσκευή του 1885
  • Τηλεφωνική συσκευή του 1890

    Τηλεφωνική συσκευή του 1890
  • Τηλεφωνική συσκευή του1910

    Τηλεφωνική συσκευή του1910