Adolf hitler

Adolf Hitler

  • adolf hitler va neixer...

    adolf hitler va neixer...
    va neixer a braunau
  • adolf hitler va estudiar...

    adolf hitler va estudiar...
    va estudiar a Realschule de Linz
  • adolf hitler va deixar destudiar...

    adolf hitler va deixar destudiar...
    va deixar d'estudiar per que el seu oare va morir
  • adolf hitler, i els seus primers contactes polítinc ...

    adolf hitler, i els seus primers contactes polítinc ...
    El 1913, un cop se sentí fracassat i marginat per la seva família i la societat, anà per primer cop a Munic, que en aquells anys immediatament anteriors a la I Guerra Mundial era un punt de reunió d'intel·lectuals progressistes vinguts d'arreu d'Alemanya que volien fugir de l'ortodòxia imperial que llavors estava instal·lada a Berlín. En aquesta ciutat començà a mostrar interès per les tesis racistes i pangermanistes d'alguns polítics alemanys com ara Guido von List, Lanz von Liebenfels, Karl Lu
  • adolf hitler es converteix amb...

    adolf hitler es converteix amb...
    adolf es va convertir amb orfe per que la seva mare va morir de cànser
  • adolf hitler va intentar...

    adolf hitler va intentar...
    adolf hitler va intentar ingresar en l'academia de belle arts de Viena al 1908, però, no va ser admes.
  • adolf hitler va començar...

    adolf hitler va començar...
    cap al 1910 hitler es va començar a comportar d'una manera exèntrica, rebutjaba tots els treballs, es ficava amb problemes...
  • la primera guerra mudial

    la primera guerra mudial
    Quan esclata la I Guerra Mundial el 1914 s'allistà a l'exèrcit imperial per a defensar l'absolutisme i el conservadorisme del II Reich. Fou ferit al camp de batalla i ingressat a l'hospital de Pasewalk, on passà els darrers mesos de la guerra. La derrota de l'Imperi Alemany, obligada a signar el Tractat de Versalles que el desmantellava i ell considerà com un crim, li suposà un altre cop molt fort. Malgrat tot, la crisi política i econòmica desfermada a partir d'aquells fets li permeteren de des
  • postquerra/1

    postquerra/1
    El 1918 tornà a Baviera, una regió que en pocs anys s'havia convertit en feu del conservadorisme més radical.
  • portguerra/2

    portguerra/2
    Allà l'any 1919 es va afiliar al Partit dels Treballadors Alemany, que més tard seria rebatejat com a Partit Nacional Socialista dels Treballadors Alemanys (conegut vulgarment com a partit nazi).
  • postquerra/4

    postquerra/4
    Després d'un intent de cop d'estat a Munic que el portà a la presó (on escrigué una de les obres més importants de la ideologia nacionalsocialista, Mein Kampf), el 1932 per una banda el NSDAP guanyà per dos cops amb majoria relativa (més gran en les eleccions de juliol que en les de novembre) les eleccions al Reichstag (parlament) i alhora Hitler perdé l'elecció a president.
  • postguerra/5

    postguerra/5
    Tanmateix, després que el canceller (equivalent a primer ministre) va ser cessat per voler dissoldre el parlament i convocar eleccions per tercer cop en menys d'un any, el càrrec va passar a mans de Hitler.
  • postquerra/3

    postquerra/3
    l'any 1921 el van escollir per ser el seu president (Führer). D'aquesta manera, Hitler es convertí en un gran líder carismàtic i amb una gran capacitat d'oratòria. (En aquesta època, fou molt decisiva la seva amistat amb Ernst Hanfstaengl).
  • tercer reich

    tercer reich
    Després de la mort del president Paul von Hindenburg el 1934 també fou nombrat president de la República, assolint totals poders que li permeteren dissoldre la República de Weimar i proclamar el Tercer Reich, un Estat autoritari, antidemocràtic i centralitzat.
  • tercer reich

    tercer reich
    Va transformar Alemanya militaritzant completament la seva societat, sotmesa a una profunda crisi econòmica i social després del crack del 29 i la derrota d'Alemanya a la I Guerra Mundial. Va arrossegar el país i la resta del món a la II Guerra Mundial, després de l'annexió de Txecoslovàquia, Àustria i Polònia. Va utilitzar l'antisemitisme per a la seva propaganda i la seva política, per fer del partit nazi un moviment de masses.
  • segona querra mundial

    segona querra mundial
    La major part d'Europa i del nord d'Àfrica van estar sota el seu domini durant la guerra. Va ser el responsable de l'assassinat de milions de polonesos, jueus i de membres d'altres pobles, que ell considerava éssers inferiors, mitjançant l'assassinat sistemàtic en camps de concentració.
  • segona guerra mundial

    segona guerra mundial
    El seu llegat ha estat un rastre de destrucció total i cap de les institucions o organitzacions que va crear han perdurat, essent actualment el NSDAP il·legal a Alemanya, així com qualsevol símbol nazi.
  • segona guerra mundial

    segona guerra mundial
    Quan es va adonar que havia perdut la guerra, es va suïcidar al soterrani del seu despatx a Berlín, el 30 d'abril de 1945. Pocs dies abans va dictar el seu testament polític en el qual nombrà un govern que havia d'ésser presidit per Karl Dönitz com a president del Reich i Joseph Goebbels com a canceller, amb l'objectiu de continuar la guerra sense cap mena de claudicació, encara que fos a costa de la destrucció d'Alemanya.
  • contactes exteriors

    contactes exteriors
    El 1940, després d'ocupar França, fomentà la delació i facilità la persecució i extradició a Espanya dels exiliats republicans, entre ells el president de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys, exiliat a París des de la fi de la Guerra Civil, que un cop a Espanya fou empresonat, torturat, jutjat en consell de guerra i afusellat al Castell de Montjuïc de Barcelona.
  • contactes exteriors

    contactes exteriors
    També va mantenir estretes relacions amb el govern feixista de Benito Mussolini, amb el Japó, amb Grècia (a la que va ajudar donant suport amb crèdits tous al règim feixista de Metaxas en el seu programa de rearmament) i amb l'URSS d'Stalin fins a la invasió alemanya de Rússia el 1941 (signatura del Pacte Molotov-Ribbentrop germano-soviètic on s'establia el repartiment de Polònia i altres països europeus entre les dues potències).
  • contactes exteriors

    contactes exteriors
    Durant la seva dictadura, va donar suport al cop d'estat que es va realitzar a Espanya l'any 1936 i que es convertí en guerra civil. Tingué molt bones relacions amb Franco, amb qui s'entrevistà a Hendaia (País Basc Francès), al qual ajudà amb l'aportació al bàndol feixista de nombrós material de guerra de darrera generació i amb tropes (legió Còndor, responsable del bombardeig de Guernica).
  • al final de tot...

    al final de tot...
    Malgrat l'horror que aquest home causà, ha estat molt parodiat. La imitació més genial va ser la que en féu Charles Chaplin en la pel·lícula El Gran Dictador (1940). També cal destacar el film To be or not to be (Ser o no ser) d'Ernst Lubitsch (1942). (MARIONA): La dictadura d'aquest impresentable va ser molt dura. No se com la get que va viure aquella catastrofe va poguer sobre viure. Va ser un assassí boig, un nasi descontrolat, i més cses que ara no puc dir.
  • adolf hitler va morir...

    adolf hitler va morir...
    va morir a Berlin es va suicidar per que estava boig, paranoic, i veia ilucions aixi es va acavar la dictadura de Adolf Hitler!!!