Akkreditacija registracija predprijatija na tamozhne med

Положення України і ЄС в системі міжнародних відносин до 2000р

  • Здобуття Україною незалежності

    Здобуття Україною незалежності
    Проголоше́ння незале́жності Украї́ни — шлях, що пройшов український народ від Декларації про державний суверенітет (16 липня) до проголошення незалежності держави, що отримала офіційну назву — Україна, проголошення Акту її незалежності (24 серпня), підтвердження цих законодавчих рішень на Всеукраїнському референдумі з обранням Президента України.
  • Верховна Рада України ратифікувала Угоду про партнерство та співробітництво між Європейським Союзом і Україною

    Верховна Рада України ратифікувала Угоду про партнерство та співробітництво між Європейським Союзом і Україною
    Україні, в силу тих чи інших причин, довелось чекати аж чотири роки на імплементацію в дію цього важливого документу. Це яскравий приклад складного і довготривалого процесу "повернення України до Європи". Угодою передбачено створення Ради Співпраці і Парламентської Комісії Україна - ЄС, а також введення виконавчого Комітету з питань співробітництва між Україною та ЄС. Крім вже зазначених переваг УПС дала поштовх двосторонній співпраці у торговельно-економічній сфері.
  • Підписання Угоди про партнерство та співробітництво між Європейським Союзом і Україною (УПС).

    Підписання  Угоди про партнерство та співробітництво між Європейським Союзом і Україною (УПС).
    Цей документ заклав основи для стабільного політичного, економічного і культурного діалогу між двома сторонами, а також відкрив Україні шлях до набуття асоційованого членства в ЄС. Важливим досягненням першого Президента України було й те, що Україна заявила про себе як про суверенну, незалежну державу, самостійний суб'єкт міжнародних відносин.
  • Меморандум про взаєморозуміння між ЄС і Україною

    Домовленість про надання ЄС кредиту для фінансування завершення 4-го та 2-го енергоблоків Рівненської і Хмельницької АЕС та обговорення питань щодо збільшення інвестицій в Україну та усунення перешкод і обмежень для українських виробників на ринках ЄС.
  • Угода про торгівлю та питання пов'язані з торгівлею між Україною і ЄС

    Угода про торгівлю та питання пов'язані з торгівлею між Україною і ЄС
    Ця Угода надала Україні режим найбільшого сприяння в розвитку торгово-економічних зв'язків з ЄС до набуття чинності УПС між Україною та ЄС.
  • Period: to

    Програма ТАСІS в Україні

    ЄС приймав активну участь у макрофінансовій підтримці України. Лише за програмою ТАСІS з 1996 по 1999 рp. Україна отримала допомогу від ЄС у сумі більше ECU 500 млн.
  • Затвердження "Плану дій ЄС щодо України" та прийняття Меморандуму про порозуміння між Україною і ЄС

    Затвердження "Плану дій ЄС щодо України" та прийняття Меморандуму про порозуміння між Україною і ЄС
    Ці документи визначили стратегію подальших двосторонніх взаємин, умови надання транш кредитів Україні, параметри лібералізації української торгівлі, реформи у фінансовому секторі, подальша приватизація та ін.
  • Указ "Про заходи щодо вдосконалення механізму взаємодії з ЄС та його виконавчими органами".

    Указ "Про заходи щодо вдосконалення механізму взаємодії з ЄС та його виконавчими органами".
  • Перший саміт Україна - ЄС

    Перший саміт Україна - ЄС
    у Києві проходив перший самміт Україна - ЄС, на якому сторони наголосили на важливості ратифікації УПС між Україною і ЄС всіма країнами Євросоюзу, обговорили шляхи подолання наслідків аварії на ЧАЕС, співпрацю в торговельно-економічній, фінансовій та інших сферах двосторонніх відносин.
  • Засідання Ради з питань співробітництва України з ЄС

    Засідання Ради з питань співробітництва України з ЄС
    8-9 червня 1998 року у Люксембурзі відбулося інавгураційне засідання Ради з питань співробітництва України з ЄС, на якому Прем'єр-міністр України зробив політичну заяву щодо прагнення України набути асоційованого статусу в ЄС. Зрозуміло, що ні ЄС, ні Україна ще не були достатньо готовими до такого кроку.
  • "Стратегія інтеграції України до Європейського Союзу"

    "Стратегія інтеграції України до Європейського Союзу"
    Відповідно до Указу Президента, була затверджена "Стратегія інтеграції України до Європейського Союзу" . Наступним кроком в цьому напрямі стало створення Національного агентства з реконструкції та європейської інтеграції.
  • Другий саміт Україна ЄС

    Другий саміт Україна ЄС
    У Відні відбувся другий самміт Україна - ЄС, що став ключовою подією двосторонніх відносин. Президент України та керівництво ЄС досягли домовленості щодо вивчення ЄС можливості початку консультацій про створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. ЄС підтримав український варіант транзиту каспійської нафти до Західної Європи.
  • Перший транш-кредит від ЄС

    Перший транш-кредит від ЄС
    Неначе подарунком до Дня Незалежності був перший транш-кредит від ЄС в сумі 58 млн. євро, який Україна, відповідно до попередніх домовленостей, отримала 30 липня 1999 року.
  • Конференція "Балто-Чорноморське співробітництво: до інтегрованої Європи ХХІ століття без розподільчих ліній"

    Конференція "Балто-Чорноморське співробітництво: до інтегрованої Європи ХХІ століття без розподільчих ліній"
    Міжнародна конференція "Балто-Чорноморське співробітництво: до інтегрованої Європи ХХІ століття без розподільчих ліній", проведена 10-11 вересня 1999 року в м. Ялта, за ініціативою Президента України. В конференції взяли участь представники 21-ї країни балто-чорноморського регіону, а також гості із країн Західної Європи, США, ЄС, ОБСЄ, ЧЕС інших міжнародних організацій.
  • Period: to

    Обрання України непостійним членом Ради Безпеки ООН

    Ця подія підкреслила важливу роль нашої держави у підтриманні безпеки і стабільності не тільки в Європі, але й на нашій планеті.
    Всі зазначені вище кроки свідчать про серйозність намірів України щодо подальшої інтеграції "в Європу". Наша держава все сильніше стукає в двері ЄС.