Supernaturalislammoon

Abad-Imperi islàmic

By alumnes
  • Jan 1, 632

    LA MORT DE MAHOMA

    LA MORT DE MAHOMA
    Mahoma va morir a Medina el juny del 632; com que no havia deixat cap disposició successòria, la lluita pel lideratge va provocar el cisma més important de la història de l'islam.
  • Period: Jan 1, 632 to Jan 1, 661

    CALIFAT ORTODOX

    Els califes ben guiats (en àrab, الخلفاء الراشدون, al-julafā 'ar-rāshidūn) és el nom que es dóna en la tradició musulmana sunnita als quatre primers califes que van succeir a Mahoma després de la seva mort l'any 632 i fins l'any 661. En moltes llengües europees se'ls coneix també com califes ortodoxos. Els sunnites de llengua urdú de vegades els diuen els quatre amics (چار یار, Chaar yaar) i al seu domini el regnat dels quatre califes.
  • Jan 1, 661

    LA MORT D'ALÍ

    LA MORT D'ALÍ
    Un kharigita de nom Abd-ar-Rahman ibn Múljam al-Muradí, en venjança per la matança de Nahrawan, va ferir Alí amb una espasa enverinada a la porta d'una mesquita a Kufa, residència del califa, el 25 de gener del 661. Alí va sobreviure a l'atac dos dies més i va morir als 62 o 63 anys. Fou enterrat en un lloc secret que, en temps d'Harun ar-Raixid, fou identificat com un llogaret proper a Kufa on va sorgir un santuari que va donar origen a la ciutat de Najaf o An-Najaf
    <a href='http://ca.wikipedia
  • Period: Jan 1, 661 to Jan 1, 750

    DINASTIA OMEIA

    Los Omeyas (en lengua árabe, بنو أمية banū umayya o الأمويون al-umawiyyūn; en persa, امویان omaviyân; en turco, Emevi) fueron un linaje árabe que ejerció el poder califal, primero en Oriente, con capital en Damasco, y luego en al-Ándalus, con capital en Córdoba.
  • Jan 1, 750

    LA DINASTIA OMEIA CONTRA ABBAS

    LA DINASTIA OMEIA CONTRA ABBAS
    A dinastia Omeia o Banu Umayya estió al prenzipio un clan d'a tribu Qurays que prenien o poder hereditari d'o primer califat musulmà dimpués d'us cuatre califes ortodocsos i que dimpués que els abasís els enderroqués a Orient Meyo continoron manant en l 'Al-Andalus.
  • Period: Jan 1, 750 to Jan 1, 1258

    DINASTIA ABBASIDA

    El Abbàssida (anomenat també labes, abbàssida o abbàssida), va ser la segona dinastia de califes sunnites (750-1258), succeint a la dels omeies. També es coneix com Califat de Bagdad.
  • Jan 1, 1258

    FI DE LA DINASTIA ABBASIDA

    FI DE LA DINASTIA ABBASIDA
    En los años 909 y 929 se rompió por primera vez la unidad califal en el Islam. En el 909 tiene lugar el movimiento fatimí en el Magreb, iniciado por el enviado o mahdi Udayd Allah, que tomó además el título de califa; en el 929 es Abderramán, en al-Ándalus quien también toma el título de califa.