Al andalus

Àl-Andalus

  • Period: May 21, 688 to Jul 26, 711

    Inici de la conquesta islàmica

    Degut als problemes interns que tenien els visigots, a més de la crisi econòmica i els problemes succesoris va donar lloc a dues situacions. La primera va ser que Don Julian demanés ajuda al governador de Tànger, que va desembarcar amb 12.000 berbers i la segona la batalla de Guadalete.
  • Apr 27, 711

    Desembarcament de Tariq Bin Ziyad a Gibraltar

    Desembarcament de Tariq Bin Ziyad a Gibraltar
    Musa Bin Muaid, governador de la península de Ifriqyia, va ordenar a Tariq Bin Ziyad que desembarqués el seu exèrcit de berbers a Gibraltar, per així poder dur a terme la conquesta de la península ibèrica.
  • Jul 26, 711

    Batalla de Guadalete

    Batalla de Guadalete
    Quan el rei visigot, Roderic, es va adonar de que les tropes de Tariq Bin Ziyad havien desembarcat a la península, va haver d'actuar. Roderic va formar un exèrcit per fer front als invasors. La batalla va tenir lloc a prop del riu Guadalete, a Cádiz. El Califat d'Omeya, comandat per Tariq Bin Ziyad, va obtenir la victòria i els Visigots, comandats per Roderic van ser derrotats.
  • Apr 5, 713

    La consolidació de la conquesta

    Un cop guanyada la batalla de Guadalete, els musulmans es van poder estendre per tot el territori i la resistència visigoda va ser molt fluixa. Els nobles visigots seguien enfrontats entre ells i els musulmans amb la seva ferocitat, basada en les creences religioses, i veient la situació visgoda, es van disposar a atacar. Els visigots envers això van signar un pactes de capitulació, per tal d'obtenir unes millors condicions.
  • Period: Sep 14, 718 to Mar 24, 756

    L'Emirat dependent

    Àl-Andalus després de la conquesta militar es va convertir en un emirat, al capdavant de l'emirat hi havia un valí, que regnava l'emirat en nom del Califat Omeia de Damasc, d'on depenia política i religiosament. Els musulmans, van dominar el sud i el centre de la península ibèrica. L'emirat va patir diferents guerres civils i aixecaments socials, sobretot enfrontant berbers contra àrabs. També van intentar fer-se amb el regne franc en la Batalla de Poitiers,el 732,però van ser derrotats.
  • Period: Nov 10, 756 to Feb 28, 929

    L'Emirat Independent

    Quan els omeies van ser derrotats pels Abbàssides, l'any 750, un dels supervivents anomenat Abderraman I, va fugir de Bagdad. Es va instal·lar al nord d'Àfrica, es va aprofitar de la situació de l'Àl-Andalus i va destronar al governador Yusef.
    Abderraman I va ser així el primer emir independent de l'Àl-Andalus. Durant el seu regnat va haver de reprimir nombroses revoltes i pacificar el problemes entre àrabs i berbers, entre d'altres. L'emirat es va convertir en el focus cultural d'Europa.
  • Period: Jun 14, 929 to Aug 16, 1031

    El Califat de Còrdova

    Al principi del segle X, l'Emirat de Còrdova havia de fer front a molts problemes, així que l'emir Abderraman III, va voler imposar la seva autoritat. Amb aquesta intenció, l'any 929 es va proclamar califa i va fundar el Califat de Còrdova i es va independitzar de l'autoritat religiosa de Bagdad.
  • Period: Jun 14, 929 to Aug 16, 1031

    El Califat de Còrdova (posicions)

    En l'Emirat de Còrdova hi havia varies posicions com per exemple: el califa que va exercir el poder absolut: era jutge suprem, màxima autoritat religiosa i general dels exèrcits. Per sota hi havien també diferents posicions: el hayib, el que seria el primer ministre, els visiris que l'ajudaven, el que serien els ministres i tots formaven el divan, el que en diem govern.
  • Period: Jun 14, 929 to Aug 16, 1031

    El Califat de Còrdova (càrrecs)

    Igual que hi havien varies posicions, també hi havien varis càrrecs. Com per exemple: els cadis, que impartien justícia i els mostassafs, que controlaven el comerç a les ciutats. Els governadors de les províncies (cores) eren els valís i, els de les marques, els qaids.
  • Period: Jun 14, 929 to Aug 16, 1031

    El Califat de Còrdova (obres arquitectòniques)

    En aquest període es van donar a terme les obres arquitectòniques més monumentalistes. Un exemple seria el palau reial de Madinat al-Zahra, que va ser construit l'any 936, per Abderraman III, era situada a 8 km a les afores de la ciutat de Còrdova. A part d'aquesta contrucció també es van aplicar importants millores a la mesquita de Còrdova.
  • Period: Dec 6, 1031 to Mar 28, 1248

    Els regnes de taifes (II)

    Els almoràvits i els almohades, pobles procedents del nord d'Àfrica, van controlar la majoria dels taifes. L'any 1212, els almohades van ser derrotats a la Batalla de las Navas de Tolosa, pels regnes cristians.En aquesta època es va començar la construcció de la fortalesa militar de l'Alhambra de Granada.
  • Period: Dec 6, 1031 to Mar 28, 1248

    Els regnes de taifes (I)

    L'any 1008, la unitat del Califat va començar a esquerdar-se i l'any 1031 l'Àl-Andalus es va dividir en més de 25 regnes independents (taifes). Això els va debilitar i se'n van aprofitar els regnes cristians. En la reconquesta dels territoris van conquerir Toledo, l'any 1085. Les taifes es van veure obligades a pagar tributs com a reconeixement del domini territorial.
  • Period: May 27, 1248 to Oct 11, 1492

    El regne nassarita de Granada

    El regne de Granada, governat per sultans o reis de la dinastia nassarita, va ser l'únic que va sobreviure a les conquestes cristianes. La capital, Granada, era un dels centres culturals i comercials més importants d'Europa. Això va permetre als sultants pagar elevats paries. Això va fer possible que perdurés fins a l'any 1492, quan l'últim rei de Granada, Boabdil, es va rendir als Reis Catòlics.
    La fortalesa militar de l'Alhambra de Granada es va ampliar considerablement.