La Liga sortzen da, eta Alavés 2. Mailan sartzen da.

Erregearen kopa 1964
    Alaves berriz arituko litzateke 1964ko Kopan, Ceuta Sport lehen txandan kenduz, baina hamaseirenetan galduz Real Betis-en aurka.
  • Lehen mailan bueltan

Lehen mailan bueltan
    Espainiako Bigarren Mailako puntu-errekorra gainditu ondoren, Mendizorrotzako Lehen Mailara igotzea lortu zuen, Rayo Vallecanoren aurka. 42 urte luze igaro ziren, harik eta mailaz igotzeko irrikaz zegoen arte.
  • Alaves Europan

Alaves Europan
    1999/00 denboraldia, 6. postuan amiatu zuen. UEFArako sailkapena lortu zuen bere historian lehen aldiz. Taldeak jokalari berriak ekarri zituen hurrengo denboradian hobeto jolasteko
  • UEFAKO FINALA

UEFAKO FINALA
    UEFAko Kopako finala, Dortmunden (Alemania) izan zen. Liverpool FC (5-4, eta urrezko gola) izan zen txapelketa honetako historiako partidarik onena.
  • Krisi handia

Krisi handia
    Presidente berria etorri zen klubera. Entitateak arazo ekonomiko larriak zituen Dmitry Pitermanen kudeaketa txarraren ondorioz, azkenean horrek esku-hartze judiziala eragin zuen. Denboraldi horretan bigarren mailan mantentzeak esker, kluba ez zen desagertu, 2B mailara jaistea ekonomikoki bideraezina baitzen klubarentzat.
  • Bigarren mailara itzultzea

Bigarren mailara itzultzea
    1-0 irabazi zuten Real Jaén Club de Fútbol taldearen aurkako mailaz igotzeko kanporaketako partida, Viguerak penaltiren golarekin.
    Gainera, denboraldia ahalik eta hobekien amaitu zen, babazorroek ligako txapeldun izatea lortu baitzuten. Baina aurreko presidenteak utzitako zorretik ateratzeko borrokan jarraitzen zuten.
  • Lehen Mailara itzultzea

Lehen Mailara itzultzea
    José Bordalás entrenatzailerarekin, taldea matematikoki Lehen Mailako talde bihurtu zen 41. jardunaldian (azkenaurreko jardunaldia), Mendizorrotzan Numantziari 2-0 irabazi ondoren.
  • Kopako finala

Kopako finala
    Finalerdietan, Vigoko Celta aurkari duela.' 1-0 irabazi zuen Mendizorrotzan, partidaren azken txanpan, Édgar Méndezen gol baten atzetik.Finalerdiak gaindituta, Alaves sailkatu egin zen, 96 urteko historian lehen aldiz. Futbol Klub Barcelonaren aurka jokatu zen, 2007ko maiatzaren 27an. Azkenean, Alavesek 3-1 galdu zuen