08c083bc 308b 4300 83da a5e9103e62b1 alta libre aspect ratio default 0

Cronologia de les Cimeres del clima

  • Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Humà

    Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Humà
    Aquesta conferència va sobre el Medi Ambient Humà, i també és coneguda com a Conferència d'Estocolm va ser una conferència internacional convocada per l'Organització de Nacions Unides celebrada a Estocolm, Suècia entre el 5 i el 16 de juny de 1972.
  • Cimera de la Terra a Rio

    Cimera de la Terra a Rio
    Va ser una de les Cimeres de la Terra -organitzades per l'ONU- celebrada a Rio de Janeiro a Brasil del 3 al 14 de juny de 1992, el Govern i 178 països. Maurice Strong va ser el secretari general.
  • COP1, Berlín, Alemania

    COP1, Berlín, Alemania
    Aquesta conferència va tenir lloc del 28 de març al 7 d' abril de 1995 a Berlín, Alemanya.
    A la primera Conferència de les Parts es fa evident que la majoria de països industrialitzats no han adoptat les mesures adequades per assolir els objectius de la Convenció.
  • COP2, Ginebra, Suïssa

    COP2, Ginebra, Suïssa
    Es va prendre nota de la seva declaració el 18 de juliol de 1996, i va reflectir una declaració de la posició dels Estats Units presentada per Timothy Wirth, exsubsecretari d'Afers Globals del Departament d'Estat dels Estats Units en aquesta reunió.
  • COP3, Kyoto, Japó

    COP3, Kyoto, Japó
    Aquesta conferència que es va anomenar com: COP3 va tenir lloc el desembre de 1997 a Kyoto, Japó.
    Després d'intenses negociacions, es va adoptar el Protocol de Kyoto, que reduía les emissions de gasos d'efecte hivernacle per als països de l'Annex I.
  • COP4, Buenos Aires, Argentina

    COP4, Buenos Aires, Argentina
    La conferència va incloure la 4a Conferència de les Parts de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic.
    Van haver-hi bastantes propostes, però, la complexitat i dificultat d'arribar a un acord sobre aquests temes no es van poder superar, i en canvi, les parts van adoptar un 'Pla d'Acció' a 2 anys per avançar en els esforços
  • COP5, Bonn, Alemanya

    COP5, Bonn, Alemanya
    A la COP5 se segueixen negociant els aspectes de l'Agenda de Buenos Aires acordats a la COP4 i la Unió Europea anuncia el seu objectiu polític de ratificar el Protocol de Kyoto l'any 2002.
    Va ser principalment una reunió tècnica i no es van arribar a assolir conclusions importants.
  • COP6, L'Haia, Holanda

    COP6, L'Haia, Holanda
    S'intensifiquen les negociacions per arribar a un acord sobre els temes principals de l'Agenda de Buenos Aires establerts a la COP4, sense que s'aconsegueixi arribar a aquest acord. Tot i això, la COP no es clausura, sinó que es posposa fins al juliol de 2001.
  • COP6, Bonn, Alemanya

    Es reprèn la COP6 i s'aconsegueix un acord polític sobre els aspectes clau de la negociació internacional: països en desenvolupament i aspectes financers, mecanismes, embornals i règim de compliment. S'acorden els elements principals del Pla d'Acció de Buenos Aires i es recullen a la Decisió 5/CP.6.
  • COP7, Marrakech, Marruecos

    COP7, Marrakech, Marruecos
    Del 29 d'octubre al 10 de novembre es va desenvolupar a Marràqueix (Marroc) la 7a Conferència de les Parts sobre Canvi Climàtic on es van acabar d'acordar les regles per a la posada en pràctica del Protocol de Kyoto. Aquesta negociació fa 4 anys i els seus resultats mostren que el món no va aprendre que la Terra és l'únic planeta que tenim.
  • COP6, Bonn, Alemanya

    COP6, Bonn, Alemanya
    Les negociacions de la COP6 es van reprendre a Bonn, amb pocs progressos en la resolució de les diferències que havien produït un estancament a l'Haia.
    Doncs, Bush es convertís en president dels Estats Units i rebutgés el Protocol de Kyoto el març de 2001.
  • COP7, Marrakech, Marruecos

    COP7, Marrakech, Marruecos
    Els negociadors van concloure el treball sobre el Pla d'Acció de Buenos Aires.
    I es van concretar:
    Sancions: hi va haver un compromís per aplicar sancions als països que no compleixin els acords.
    Buneres de CO2: els boscos i les explotacions agrícoles neutralitzen el carboni que, altrament, s'emetria a l'atmosfera. Es van pactar els criteris per a l'elaboració de l'inventari de cada país segons el qual es poden descomptar les emissions en funció del CO2 que neutralitzi.
  • COP8, Nova Delhi, Índia

    COP8, Nova Delhi, Índia
    La COP8 es pot considerar una reunió de transició, encara que es van produir avenços significatius en aspectes tècnics dels MDL (mecanismes de desenvolupament net) i la seva Junta Directiva, en embornals o en l'àmbit de les metodologies. Com a resultat d‟aquesta COP es va aprovar la Declaració de Delhi sobre Canvi Climàtic i Desenvolupament Sostenible, on es reafirma que el desenvolupament sostenible il‟eradicació de la pobresa són temes prioritaris per als països menys desenvolupats
  • COP9, Milà, Itàlia

    COP9, Milà, Itàlia
    va tenir lloc entre l'1 i el 12 de desembre de 2003 a Milà, Itàlia. La conferència va incloure la 9a Conferència de les Parts de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic.a tenir lloc entre l'1 i el 12 de desembre de 2003 a Milà, Itàlia. La conferència va incloure la 9a Conferència de les Parts de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic.
  • COP11 / CMP1, Montreal, Canadà

    COP11 / CMP1, Montreal, Canadà
    La COP11/CMP1 va tenir lloc entre el 28 de novembre i el 9 de desembre de 2005.
    COP va permetre avançar en els acords internacionals de molts dels aspectes més importants de la lluita contra el canvi climàtic. Les parts del Protocol de Kyoto van adoptar les decisions dels anomenats “Acords de Marràqueix”, que era un requisit necessari un cop el Protocol de Kyoto ja havia entrat en vigor, ja que aclareixen les regles per a la seva implementació.
  • COP12 / CMP2, Nairobi, Kenya

    COP12 / CMP2, Nairobi, Kenya
    La COP12/CMP2 va tenir lloc del 6 al 17 de novembre de 2006 a Nairobi, Kenya.
    Com a resultat, s'adopten una sèrie de decisions i iniciatives noves per donar suport a països en procés de desenvolupament, que són els més vulnerables al canvi climàtic. Aquestes decisions i iniciatives tenen per objecte ajudar aquests països a adaptar-se al canvi climàtic, reduint els seus impactes adversos.
  • COP13 / CMP3, Bali, Indonèsia

    COP13 / CMP3, Bali, Indonèsia
    La COP 13 / CMP 3 va tenir lloc del 3 al 17 de desembre de 2007, a Nusa Dua, a Bali, Indonèsia.
    S'ha de ressaltar els avenços aconseguits al Fons d'adaptació als efectes del canvi climàtic; la desforestació evitada, la conservació i la degradació dels boscos com a forma de reduir el 20% d'emissions que suposa aquest apartat; la transferència de tecnologia als països en desenvolupament i empobrits per aconseguir el seu progrés de manera neta i sostenible.
  • COP14 /CMP4, Poznan, Polonia

    COP14 /CMP4, Poznan, Polonia
    La COP14 / CMP4 va tenir lloc de l'1 al 12 de desembre de 2008 a Poznan, Polònia.
    EN aquest, es van establir mesures importants, com:
    Qüestions metodològiques de caràcter tècnic per millorar i reforçar aspectes dimplantació de la Convenció i el Protocol.
    L'acord aconseguit per conferir capacitat legal a la Junta del Fons d'Adaptació.
    Millora d'aspectes metodològics i funcionals del mecanisme de desenvolupament net (MDL) que busquen incrementar la transparència, l'eficàcia i l'eficiència.
  • COP15 / CMP5, Copenhague, Dinamarca

    COP15 / CMP5, Copenhague, Dinamarca
    Del 7 al 18 de desembre de 2009, es van celebrar a Copenhaguen (Dinamarca).
    L'Acord de Copenhaguen que finalment es a assolir és el primer document que compta amb el suport de tots els països que són grans emissors. Per primer cop, els països que no han signat el Protocol de Kyoto reconeixen el canvi climàtic com un problema universal.
  • COP16 / CMP6, Cancún, Mèxic

    COP16 / CMP6, Cancún, Mèxic
    Del 29 de novembre al 10 de desembre s'ha celebrat a Cancún (Mèxic)
    Aquestes reunions han girat al voltant de la necessitat de donar continuïtat al Protocol de Kyoto i de la possibilitat d'un nou acord global vinculant.
    els representants dels estats i els observadors internacionals s'han reunit per debatre la transició cap a una economia global baixa en carboni i sobre quins seran els mecanismes idonis per aconseguir aquest procés de transformació.
  • COP10, Buenos Aires, Argentina

    COP10, Buenos Aires, Argentina
    Entre les mesures d'adaptació destaquen les avaluacions científiques més grans i el suport als plans nacionals d'adaptació en països en desenvolupament, i entre les d'atenuació cal ressaltar el progrés realitzat en projectes “nets”.
  • COP 17 / CMP7, Durban, Sud-àfrica

    COP 17 / CMP7, Durban, Sud-àfrica
    La COP17 es va celebrar a Durban, Sud-àfrica, del 28 de novembre al 9 de desembre de 2011.
    A causa de Durban, la darrera cimera del clima fins ara, es llança un procés per a la formalització d'un nou marc legal, aplicable a tots els països, per impulsar la lluita contra el canvi climàtic. El desenvolupament del nou marc legal s'instrumentarà mitjançant la Plataforma de Durban per a l'Acció Millorada.
  • COP18 / CMP8, Doha, Qatar

    COP18 / CMP8, Doha, Qatar
    Qatar va produir la COP18 que va tenir lloc a Doha, del 26 de novembre al 7 de desembre de 2012.
    Entre els reptes a assolir en aquesta cimera destaquen per una banda, la decisió que s'haurà de prendre respecte al segon període de compromís del Protocol de Kyoto, i per altra banda la necessitat de progressar de manera decidida en el desenvolupament dels instruments i acords polítics que han de donar lloc a un acord global sobre el canvi climàtic amb efectes a partir del 2015.
  • COP 19 / CMP 9, Varsovia, Polonia

    COP 19 / CMP 9, Varsovia, Polonia
    La conferència es va celebrar a Varsòvia, Polònia, de l'11 al 23 de novembre del 2013.
    Els Estats membres van acordar treballar per frenar les emissions tan aviat com sigui possible, amb la idea d?establir una meta per al primer trimestre del 2015.
    Les xerrades van continuar sobre l'ajuda que farien els països desenvolupats per reduir les emissions dels països en vies de desenvolupament. Havent promès prèviament US$100 mil milions per any després del 2020.
  • COP 20 / CMP 10, Lima, Perú

    COP 20 / CMP 10, Lima, Perú
    Es va celebrar de l'1 al 12 de desembre de 2014, Lima, Perú. La Conferència de Lima sobre el Canvi Climàtic va ser capaç d'establir les bases per al que passarà a París el proper any, mitjançant la captura dels avenços realitzats en l'elaboració dels elements d'un text de negociació per a l'acord del 2015
  • COP 21 / CMP 11, París, França

    COP 21 / CMP 11, París, França
    La COP 21 es va celebrar a París del 30 de novembre al 12 de desembre del 2015.
    Serà serà una de les COP amb més rellevància ja que, durant dues setmanes, acollirà milers de delegats que tindran el repte d'assolir un acord global per limitar l'escalfament global a un nivell inferior als 2ºC.
    La rellevància d'aquesta fa que governs, institucions, empreses i societat civil estiguin treballant intensament per contribuir a aconseguir un acord global a través de l'organització i la participació.
  • COP 22 / CMP 12 / CMA 1, Marrakech, Marroc

    COP 22 / CMP 12 / CMA 1, Marrakech, Marroc
    Durante la conferencia sobre cambio climático de Marrakech, que tendrá lugar entre el 7 y el 18 de noviembre de 2016, las naciones del mundo continuarán con su misión de fortalecer la respuesta global a la amenaza del cambio climático. Se centrarán en aumentar la ambición promoviendo medidas de implementación y aportando el apoyo necesario.
  • COP 23 / CMP 13 / CMA 1-2, Bonn, Alemania

    COP 23 / CMP 13 / CMA 1-2, Bonn, Alemania
    La COP 23 es va celebrar del 6 al 17 de novembre del 2017 a Bonn, Alemania.
    Entre els seus objectius va estar, ajustar l'Acord de París, especialment les àrees de tecnologies, reprendre danys i pèrdues per efectes del canvi climàtic, les emissions de gasos d'efecte hivernacle i la transparència, en aquesta oportunitat la Conferència va reunir més de 16.000 participants.
  • COP 24 / CMP 14 / CMA 1-3, Katowice, Polonia

    COP 24 / CMP 14 / CMA 1-3, Katowice, Polonia
    La COP 24 es va celebrar del 3 al 14 de desembre de 2018 a Katowice, Polònia.
  • COP 25 / CMP 15 / CMA 2, Madrid, España

    COP 25 / CMP 15 / CMA 2, Madrid, España
    La Conferència de les Nacions Unides sobre Canvi Climàtic de 2019, a Madrid, Espanya.
    Va ser la 25a conferència de les parts de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, que es va celebrar entre el 2 i 15 de desembre de 2019.
  • COP 26 / CMP 16 /CMA 3, Glasgow, Escocia, Reino Unido

    COP 26 / CMP 16 /CMA 3, Glasgow, Escocia, Reino Unido
    La Conferència de les Nacions Unides sobre Canvi Climàtic, i es va celebrar entre el 31 d'octubre i el 12 de novembre a la ciutat de Glasgow, Escòcia.