10 dels desastres més rellevants del planeta

  • Tsunami de Bahía Lituya

    Tsunami de Bahía Lituya
    El 9 de juliol de 1958 hi va haver un tsunami a la bahía del golf de Alaska. Va tirar a terra tota una muntanya sencera generant una paret d’aigua de 516 metres i es va convertir en la onada més grossa registrada. Va arrasar amb tota la vegetació de la zona.
  • Cicló Bhola

    Cicló Bhola
    El 12 de novembre de 1970 un devastador cicló tropical anomenat Bhola va arrasar l’actual Bangladesh i l’estat de Bengala Occidental. És considerat el cicló tropical més mortal registrat i també un dels desastres naturals més destructors del moment. Van morir aproximadament unes 500.000 persones.
  • Desastre de Bhopal

    Desastre de Bhopal
    El 3 de desembre de 1984 a la Índia hi va haver un accident per una fuga de gas tòxic en una fàbrica. Va provocar un núvol de gas que va ser letal i va matar a milers de persones que vivien als voltants. I a moltes els va deixar amb problemes de ceguesa, dificultats al respirar, paràlisis, trastorns neurològics, alteracions hormonals...Avui en dia les noves generacions encara encara pateixen les conseqüències.
  • Accident de Txernòbil

    Accident de Txernòbil
    El 26 d'abril de 1986 hi va haver l'accident nuclear més greu de la història a Txernòbil, Ucraïna, a més també considerat un gran desastre mediambiental. Causat pel sobreescalfament i la descontrolació del reactor nuclear, provocant una explosió i un incendi amb gasos en alts nivells de radioactivitat. Les conseqüències van ser grans perdudes econòmiques, càncers, l'evacuació dels habitants de la zona. Actualment la zona segueix inhabitada pels alts nivells de radiació en què es troba.
  • Tsunami d’Indonesia

    Tsunami d’Indonesia
    El tsunami va ser el 26 de desembre de 2004, ocasionat per un terratrèmol amb l'epicentre situat a la costa del oest de Sumatra, Indonèsia. El terratrèmol va causar tsunamis que van destruir, matar i inundar la majoria de persones i comunitats costaneres que es troben al costat de l'oceà índic.
  • L’huracà Katrina

    L’huracà Katrina
    L'huracà Katrina va donar-se a lloc el 23 d'agost de 2005 a les Bahames i és considerat el més destructiu de la temporada d'huracans en l'atlàntic en el 2005. Va creuar el sud de Florida i es va fer més gros en passar pel golf de Mèxic. Va causar 2000 morts aproximadament i inundacions.
  • Terratrèmol de Haití

    Terratrèmol de Haití
    El 12 de gener de 2010 es va registrar un terratrèmol a Haití. El seu epicentre es situava a 15 km de Puerto Príncipe, la seva capital. El seu sisme va tenir una magnitud de 7,2 graus i es va generar a 10 km de profunditat. Van morir unes 316 persones i és el terratrèmol més fort registrat en la zona des de 1770.
  • Incendis en Austràlia

     Incendis en Austràlia
    En el 2019 van començar uns incendis fins a principis del 2020. Va destruir més de deu milions d'hectàrees, on s'hi trobaven edificis, va causar la mort de milions d'espècies i d'animals. L'incendi va ser més fort del que s'esperava i va generar molts danys en el país, en el continent i en el món. Va causar 400 milions de tones de CO₂ emeses a l'atmosfera de manera que ha fet augmentar més el canvi climàtic. Actualment, Austràlia afronta la tasca de reconstrucció física i també emocional.
  • Pandèmia del coronavirus

    Pandèmia del coronavirus
    El 2019 un virus anomenat Covid-19 va ser detectat a Wuhan, Xina. Es va expandir per diferents països del món, fins que l'11 de març de 2020 va ser reconegut com a pandèmia. Per aquest motiu al llarg d'aquests últims anys hi ha hagut confinaments i moltes restriccions per reduir les infeccions. Avui en dia el planeta s'està recuperant progressivament de tots els danys causats i les conseqüències que ens ha deixat tant a nivell econòmic com de tots els altres sectors.
  • Explosió en Beirut

    Explosió en Beirut
    El 4 d'agost de 2020 hi va haver unes explosions en una fàbrica de focs artificials a Beirut, on s'hi trobaven 2.750 tones de nitrat d'amoníac, que va produir un sisme de 3,3 graus.Va causar morts, ferits i més de 200.000 persones sense habitatge i perdudes materials de milions d'euros. Es va declarar l'estat d'emergència durant dues setmanes i la recaptació de fons per afrontar la greu situació.