10ec67 569a5a5fdd45472bb302ae07a835fe8d~mv2

2023 рік у Річицькому ліцеї

  • Підсумки обласного конкурсу учнівських проєктів «Добрий день. Ми з Волині!»

    Підсумки обласного конкурсу учнівських проєктів «Добрий день. Ми з Волині!»
    З метою підтримки та розвитку талановитої учнівської молоді Волині, напрацювання наукових, соціальних, культурних ідей і рішень, протягом травня-грудня 2022 року КУ «ВО МАН» було проведено обласний конкурс учнівських проєктів «Добрий день. Ми з Волині!». Учениця 11-А класу Костючик Іванна Річицького ліцею стала лауреатом конкурсу в категорії "Креатив як зброя" з роботою "Реформування освіти або якою я бачу освіту після війни" (науковий керівник - Середюк Р.Р.)
  • Тиждень історії

    Тиждень історії
    Згідно Річного плану роботи Річицького ліцею з 22 по 29 січня 2023 року проходив тиждень історії. Розпочали його учасники учнівського самоврядування, записавши онлайн -проект "Історичний січень", де було висвітлено ключові події з історії України, що відбулися у січні.
  • Благодійний ярмарок "Разом до перемоги"

    Благодійний ярмарок "Разом до перемоги"
    9 лютого в Річицькому ліцеї відбулася ярмарка на підтримку ЗСУ. На ярмарку можна було придбати солодощі та вироби ручної роботи. Кожен клас ліцею, який брав участь у ярмарку, намагався не лише вразити оригінальністю та творчим підходом, але й зібрати якомога більше коштів для підтримки наших захисників. Понад 20 000 грн , зібраних на ярмарці, будуть перераховані на потреби воїнів.
  • Профорієнтація

    Профорієнтація
    14 лютого 2023 до освітнього закладу завітала колишня випускниця ліцею, а тепер кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри, Гордун Світлана Миколаїана, яка познайомила майбутніх абітурієнтів з можливостями і перевагами навчання у Волинському національному університеті. Ознайомила з особливостями вступу на кафедру іноземних мов гуманітарних спеціальностей та розповіла про корисні інформаційні ресурси, які можуть стати в нагоді при виборі майбутньої професії.
  • Тиждень природничих наук «Пізнаємо світ разом»

    Тиждень природничих наук «Пізнаємо світ разом»
    Згідно «Плану роботи Річицького ліцею на 2022 – 2023 н.р.» з 13 по 20 лютого 2023 року в школі проходив тиждень природничих наук.

    Завдання тижня - підвищити інтерес до наук природничого циклу, формувати пізнавальні здібності, сприяти творчому розвитку особистості, вчити дітей застосовувати свої знання і вміння, відстоювати свою точку зору.
  • "Школа в коробці"

    "Школа в коробці"
    Кейси «Школа в коробці» від UNICEF Ukraine уже в нашому освітньому закладі. Проєкт "Школа у коробці" реалізується ГО "Молодіжний центр Волині / СпівдіяЛуцьк" у партнерстві із дитячим фондом ЮНІСЕФ. Набір містить велику кількість різних шкільних та канцелярських предметів. Зокрема маркери, пензлі, крейда, ручки, олівці, лінійки, зошити тощо.
  • Тиждень англійської мови

    Тиждень англійської мови
    Згідно Річного плану роботи Річицького ліцею з 20 по 24 лютого 2023 року в навчальному закладі було проведено Тиждень англійської мови. Метою даних заходів було узагальнити уміння та навички учнів з вивченого матеріалу,розширити лінгвістичний кругозір учнів,розвивати інтелектуальні здібності учнів за допомогою гри.
  • Методичне засідання вчителів початкових класів

    Методичне засідання вчителів початкових класів
    1 березня 2023 року відбулося засідання учителів початкових класів. На якому було висвітлено такі питання.
    1. Я це роблю так Щоденні 3.
    Мета цієї технології: зацікавити учнів, зробити навчання математики цікавим, доступнішим для них.
    2. Педагогічна технологія «Щоденні 5».
  • Засідання методичного об'єднання вихователів

    Засідання методичного об'єднання вихователів
    7 березня 2023 року відбулося чергове засідання методичного об'єднання вихователів дошкільного підрозділу. Засідання проходило у формі ділової гри "Усе наше життя -- гра".
    Мета заходу - підвищення інформаційного рівня педагогів щодо використання різних видів ігор. На засіданні обговорили класифікацію ігор, педагогічні ситуації, уявили себе дітьми, , складали вірші сінквейни, ділилися досвідом. Актуальним було обговорення використання ігор в укритті.
  • Підсумки IV Всеукраїнського конкурсу серед учнівської молоді

    Підсумки IV Всеукраїнського конкурсу серед учнівської молоді
    Упродовж листопада 2022 – лютого 2023 рр. Інститут досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара у співпраці з Науковим товариством студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки Національного університету «Острозька академія» організували та провели IV Всеукраїнський конкурс серед учнівської молоді «Закордонне українство: вчора, сьогодні, завтра». Костючик Іванна зайняла ІІ місце в конкурсі есе.
  • Підсумки тижня математики

    Підсумки тижня математики
    З метою залучення учнів до активної пізнавальної діяльності, розширення їхнього математичного кругозору, пробудження в учнів інтересу до математики з 6 березня по 10 березня 2023 року в школі пройшов Тиждень математики. Проведення інтелектуальних ігор, розваг, конкурсів сприяло удосконаленню й урізноманітненню розумової діяльності учнів: уяви, спостережливості, розвивало їхні важливі якості мислення: логічність, здатність до абстрагування, порівняння.
  • Засідання вчителів суспільно-гуманітарного циклу

    Засідання вчителів суспільно-гуманітарного циклу
    13 березня 2023 року в Річицькому ліцеї відбулось засідання МК вчителів суспільно- гуманітарного циклу в форматі круглого столу під назвою " НУШ 5 клас: впровадження, проблеми, досвід". Заслухавши доповіді, ми вкотре переконались, що лише співпраця вчителя та учня здолає бар'єри та дасть результат. Під час зустрічі ознайомились з особливостями НМТ 2023р. Психолог І.В. Романюк поділилась релаксаційними методами, які допоможуть протидіяти стресовим ситуаціям та уникнути професійного вигорання.
  • Атестація 2022-2023

    Атестація 2022-2023
    Для восьми наших педагогів добігає кінця черговий атестаційний період. Двом із них буде присвоєно кваліфікаційну категорію вперше, двоє підтвердять, а четверо на щабель підвищать її. Вчителі презентували свою діяльність, використовуючи різноманітні форми і технології, приємно дивуючи колег. Презентації, відеоролики, QR-коди, сайти, блоги, ютуб-канали – це далеко не весь перелік представлених робіт.
  • Тиждень профорієнтації

    Тиждень профорієнтації
    Відповідно до плану роботи освітнього закладу на 2022-2023 навчальний рік та з метою забезпечення умов для життєвого і професійного самовизначення старшокласників, формування готовності до свідомого вибору і оволодіння майбутньою професією в ліцеї проведено Тиждень профорієнтації.
  • День довкілля

    День довкілля
    23 березня в Річицькому ліцеї було організовано День довкілля. Метою проведення Дня довкілля в нашому ліцеї є поліпшення стану навколишнього природного середовища, створення нових зелених насаджень, і догляд за існуючими заленими куточками нашого освітнього закладу, прибирання територій від сміття, поліпшення естетичного і санітарного стану пришкільної територій і об'єктів масового перебування та відпочинку населення, впорядкування меморіальних комплексів, пам’ятників загиблим воїнам та могил.
  • Засідання атестаційної комісії

    Засідання атестаційної комісії
    28 березня 2023 року в Річицькому ліцеї відбулося засідання атестаційної комісії.
    Атестація педагогічних працівників – це система заходів, спрямована на всебічне вивчення педагогічної діяльності вчителя, за якою визначаються відповідність займаній посаді працівника, рівень його кваліфікації, присвоюється кваліфікаційна категорія, звання, створення умов для вивчення і поширення педагогічного досвіду
  • Спортивні ігри школярів

    Спортивні ігри школярів
    30 березня 2023 року на базі Замшанівського ліцею відбулися змагання з волейболу серед школярів Забродівської ТГ за програмою V Спортивних ігор. У змаганнях взяли участь 4 команди. Перемогу здобула команда Річицького ліцею, друге місце виборола команда Щедрогірського ліцею, третє - Видраницького ліцею. Вітаємо збірну команду нашого освітнього закладу та вчителів фізкультури!!!!!!
  • Відкриття "Класу безпеки"

    Відкриття "Класу безпеки"
    06 квітня 2023 року в Річицькому ліцеї відбулося відкриття "Класу безпеки", де школярі вивчатимуть основи мінної, пожежної, домедичної допомоги та цивільного захисту.Захід відбувся у межах реалізації Всеукраїнського проєкту “Клас безпеки”, метою якого є систематична підготовка дітей та молоді з питань цивільного захисту, особистої безпеки та здорового способу життя.
  • Змагання з волейболу

    Змагання з волейболу
    11 квітня 2023 року на базі Замшанівського ліцею відбулися змагання з волейболу серед школярів Забродівської ТГ (дівчата). Приймали участь команди Видраницького, Замшанівського, Річицького та Щедрогірського ліцеїв. Після напруженої боротьби призові місця розподілилися наступним чином: І місце Щедрогірський ліцей, ІІ місце - Замшанівський, ІІІ місце - Річицький.
  • Обласні військово-патріотичні змагання "Домедична підготовка"

    Обласні військово-патріотичні змагання "Домедична підготовка"
    Обласні військово-патріотичні онлайн змагання «Домедична підготовка» мають на меті вдосконалення форм роботи з національно-патріотичного виховання дітей, молоді закладів освіти області, перевірку знань з надання першої домедичної підготовки. Вітаємо ученицю Зрум Дарину з гарними результатами в змаганнях. Дарина зайняла 3, 6, 9 та 11 місця із понад 100 учасників старшої вікової групи (педагог-наставник Сокол І.В.).
  • Обласна онлайн гра-вікторина «Відун»

    Обласна онлайн гра-вікторина «Відун»
    Обласна онлайн гра-вікторина «Відун» має на меті вдосконалення форм роботи з національно-патріотичного виховання дітей, молоді закладів освіти області, вивчення та вдосконалення знань з історії України.Маємо гарні результати в обласній грі "Відун",яка проводилася в онлайн форматі протягом 10-24 березня 2023 року. Рій "Булава": 1 тур - 2 місце; 2 тур - 2 місце; 3 тур - 4 місце.
  • Турнір юних істориків

    Турнір юних істориків
    9 квітня 2023 року на базі Видраницького ліцею відбувся турнір юних істориків серед закладів освіти Забродівської ТГ, в якому взяли участь команди Замшанівського, Видраницького та Річицького ліцеїв. У цікавій боротьбі, набравши в сумі 131 бал, І місце вибороли господарі, ІІ місце (126 балів) команда Замшанівського ліцею, ІІІ місце з результатом 109 балів команда Річицького ліцею
  • Підсумки XVІ Міжнародного конкурсу з українознавства

    Підсумки XVІ Міжнародного конкурсу з українознавства
    Метою Конкурсу є залучення учнівської молоді до пізнання України й українського світу через індивідуально-пошукові форми, розвиток інтелектуального потенціалу учнів на засадах українознавства. Конкурс передбачав написання учасником (учасниками) науково-дослідної роботи українознавчого спрямування. Вітаємо ученицю 8 класу нашого ліцею Лагодюк Наталію з зайнятим І місцем. Назва роботи "Оборонець рідного краю" (науковий керівник - Середюк Р.Р.)
  • Засідання педагогів-дошкільників Забродівської ТГ

    Засідання педагогів-дошкільників Забродівської ТГ
    27 квітня 2023 року на базі Річицького ліцею відбулося засідання педагогів-дошкільників Забродівської ТГ на тему " Інновації у дошкільній освіті".
  • Тиждень пожежної безпеки в ліцеї

    Тиждень пожежної безпеки в ліцеї
    З метою навчання здобувачів освіти правилам пожежної безпеки та дотримання їх у повсякденному житті, виховання в ліцеїстів розуміння тяжких наслідків з причин порушення правил пожежної безпеки, навчання діям в різноманітних надзвичайних та екстремальних ситуаціях в освітньому закладі був проведений Тиждень протипожежної безпеки.
  • Турнір географів

    Турнір географів
    У Волинській обласній Малій академії наук пройшов XVIII обласний турнір юних географів. Кращі знавці географії Волині мали можливість не лише поспілкуватись очно, а й провести цікаву дискусію, запропонувати власні шляхи вирішення низки проблем. Вітаємо ученицю 11-А класу Костючик Іванну (вчитель - Зрум І.О.), яка у складі збірної команди Забродівської ОТГ здобула ІІІ місце.
  • Всеукраїнський конкурс "Земля-наш спільний дім"

    Всеукраїнський конкурс "Земля-наш спільний дім"
    Конкурс проводиться щороку з метою підвищення рівня еколого-просвітницької та природоохоронної діяльності учнівських колективів екологічної просвіти, формування екологічної свідомості та дбайливого ставлення до природи, активізації екологічного руху в Україні. Тема виступів колективів у 2023 році "Луки мого дитинства". У
  • Всеукраїнський багатожанровий конкурс "МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ"

    Всеукраїнський багатожанровий конкурс "МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ"
    Щороку кількість пластикових відходів збільшується. Наша і так обтяжена діяльністю людини, Земля тоне у горах сміття - важлива та дуже болюча проблема. Тепер ми хочемо привернути вашу увагу рециклінгом пластику - "друге життя" для нашого сміття. З такою метою учень 7 класу Сільчук Антон (керівник - Денесюк О.В.) взяв участь в Всеукраїнському багатожанровому дистанційному конкурсі "МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ" (м.Хмельницький,27.04.2023 р.) та здобув диплом І ступеня!!!!
  • Навчально-польові збори

    Навчально-польові збори
    Щорічно, відповідно до програми предмета «Захист України» для учнів 11-х класів проводяться навчально-польові збори, метою яких є практичне застосування набутих теоретичних знань. Одинадцятикласники застосовували на практиці теоретичні знання, уміння та навички, здобуті під час вивчення предмета в 10-11класах.
  • Змагання з настільного тенісу

    Змагання з настільного тенісу
    11 травня 2023 року на базі Видраницького ліцею відбулись змагання з настільного тенісу за програмою Спортивних ігор школярів Забродівської ТГ. Участь приймали команди всіх 6-и ліцеїв. Ігри проходили у чотирьох групах (2 хлопці, 2 дівчата) по коловій системі.
    Місця:
    1. Хвищук Тимофій, Річицький ліцей.
    1. Литвинчук Неоніла, Річицький ліцей.
    У загальнокомандному заліку 1 місце виборола команда Замшанівського ліцею, 2-е Річицького ліцею, 3-є Забродівського ліцею.
  • Благодійний ярмарок

    Благодійний ярмарок
    18 травня 2023 відбувся благодійний ярмарок "Разом до перемоги"
  • День вишиванки в ліцеї!!!

    День вишиванки в ліцеї!!!
    Цьогоріч День вишиванки в нашому ліцеї пройшов по особливому. Середина травня не потішила весняним сонечком. Та це не завадило відбутися весняній ярмарці в Річицькому ліцеї. Це вже третій патріотичний захід на підтримку ЗСУ у нашому закладі освіти. Ентузіазму і зайнятості школярів порою дивуєшся. Вони вдосконалюють свої кондитерські та кулінарні навички, щоб долучитися до волонтерської справи. ....
  • Збори батьків майбутніх першокласників 2023-2024 н.р.

    Збори батьків майбутніх першокласників 2023-2024 н.р.
    В Річицькому ліцеї відбулися збори батьків майбутніх першокласників 2023-2024 р. Виступила директорка освітнього закладу Валентина Трофімук. Вона проінформувала батьків про порядок зарахування дітей до 1 класу.Зокрема зазначила, що різні форми здобуття освіти
  • Discovery Fest: Пізнаємо! Творимо! Змагаємось! Експерементуємо!"

    Discovery Fest: Пізнаємо! Творимо! Змагаємось! Експерементуємо!"
    Цікаво, весело та пізнавально для здобувачів освіти нашого ліцею пройшов загальношкільний захід "Discovery Fest: Пізнаємо! Творимо! Змагаємось! Експерементуємо!", який відбувся 29 травня в Річицькому ліцеї. Конкурси, ігри, розваги, змагання, випробовування, досліди, логічні завдання розвивали творчість здобувачів освіти, вчили бути спостережливими, кмітливими та креативними. Кожна локація мала свою тематику. Загалом захід був наповнений цікавою і необхідною інформацією та захоплюючими завданнями
  • Свято Букваря

    Свято Букваря
    Традиційне шкільне свято – свято Букваря – відбулося у 1 класі нашого освітнього закладу. До цього дійства дітки старанно готувалися. Першокласники вітали Букварика та допомогли веселій Абетці зібрати букви. Кожна дитина з радістю говорила про значення і цінність кожної літери. Подякували маленькі здобувачі освіти не лише Букварикові, а й своїм батькам. Це вони ділили їх перші невдачі, щасливі сльози, радощі і перемоги, коли вчилися читати і писати літери.
  • Конкурс учнівських есе з політології та національної безпеки

    Конкурс учнівських есе з політології та національної безпеки
    Національний університет "Острозька академія" для учнів 10-11 класів закладів загальної середньої освіти проводив Всеукраїнський конкурс есе з політології та національної безпеки.
    Вітаємо ученицю 11-А класу Костючик Іванну з зайнятим І місцем серед учнів 11 класів. Назва роботи " Яким є стан середньої освіти в Україні і чи варто його змінити? " (Науковий керівник - Середюк Р.Р.)
  • Щорічний звіт директорки

    Щорічний звіт директорки
    14 червня 2023 року в приміщенні Річицького ліцею відбувся традиційний звіт директорки навчального закладу Трофімук В.А. Вона підвела підсумки за 2022-2023 навчальний рік, розповіла про досягнення, здобутки та плани на наступний рік. Всі присутні одноголосно оцінили роботу директорки як "задовільно".
  • Підсумки конкурсу "Юні літератори Волині у 2022-2023 році"

    Підсумки конкурсу "Юні літератори Волині у 2022-2023 році"
    Протягом січня-травня 2023 року проводився обласний заочний конкурс "Юні літератори Волині". Конкурс проводився у 4 номінаціях "Поезія", "Проза", "Журналістика", "Казка". Вітаємо ученицю 11-А класу Костючик Іванну з зайнятим ІІ місцем в номінації "Поезія" (педагог-наставник Савчук В.С.) та дипломом лауреата в номінації "Проза" (педагог-наставник Середюк Р.Р.).
  • ІІ Відкритий патріотичний фестиваль-конкурс «Народ-герой героїв появляє"

    ІІ Відкритий патріотичний фестиваль-конкурс «Народ-герой героїв появляє"
    Мета Фестивалю-конкурсу – поширення патріотичних ідей засобами мистецтва, виявлення і підтримка талановитої молоді, сприяння становленню української та європейської ідентичності, заохочення до патріотичної творчості захисників і захисниць України через участь у мистецьких проєктах. Костючик Іванна , учениця 11-А класу здобула ІІ місце, а учень 7 класу Сільчук Антон отримав диплом учасника конкурсу.
  • Серпнева педагогічна рада 2023!!!

    Серпнева педагогічна рада 2023!!!
    31 серпня 2023 року в освітньому закладі пройшло засідання педагогічної ради, у ході якого педагогічний колектив розглянув нагальні питання організації 2023/2024 навчального року та напрями вдосконалення освітнього закладу, де було обговорено підсумки роботи, стан готовності до організованого початку навчального року, завдання колективу щодо якості освіти тощо.
  • Олімпійський тиждень

    Олімпійський тиждень
    З метою сприяння розвитку олімпійського руху в Україні, пропаганди здорового способу життя, поширення ідей олімпізму, формування в здобувачів освіти фізичного здоров’я в освітньому закладі з 07.09.2023 по 13.09.2023 проводився Олімпійський тиждень під гаслом Спортивна нація – сильна Україна!
  • Тиждень громадянського суспільства

    Тиждень громадянського суспільства
    З 11 до 15 вересня 2023 року учасники освітнього процесу долучилися до Тижня громадянського суспільства, центральною подією якого стало 15 вересня - Міжнародний день демократії. На цьому тижні під час уроків та виховних заходів вчителі акцентували увагу на формуванні у здобувачів освіти цінностей демократії та прав людини, розуміння механізмів взаємодії демократичної держави та громадянського суспільства.
  • Засідання КППС

    Засідання КППС
    21 вересня у Річицькому ліцеї відбулося засідання команд психолого-педагогічного супроводу за участю фахівця (консультанта) КУ " ІРЦ Ратнівської селищної ради" . На порядку денному розглядалось питання по розробленню ІПР для учнів з ООП на 2023-2024 навчальний рік. Учителі обговорили основні цілі і завдання, які ставлять на цей навчальний рік, відповідно до можливостей і потреб дитини.
  • Тиждень протидії булінгу

    Тиждень протидії булінгу
    З метою виховання почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства, розвитку вміння знаходити шляхи виходу зі складної ситуації, формування навиків відповідальної та безпечної поведінки і попередження поширення негативних явищ в учнівському середовищі, запобігання будь-яких проявів насильства в ліцеї з 18 по 22 вересня було проведено тиждень з протидії булінгу. В рамках проведення тижня з протидії булінгу в ліцеї було організовано та проведено ряд цікавих та корисних заходів.
  • Навчання для старшокласників

    Навчання для старшокласників
    28 вересня 2023 року в Річицькому ліцеї відбулись навчання з вогневої підготовки для учнів 10-11 класів. Навчання проводились в рамках підготовки цивільного населення до національного супротиву. Національний спротив в Україні — визначається Законом України «Про основи національного спротиву». Складовими національного спротиву є територіальна оборона, рух опору та підготовка громадян України до національного спротиву.
  • BEACTIVE DAY у Річицькому ліцеї

    BEACTIVE DAY у Річицькому ліцеї
    Річицький ліцей долучився до міжнародної події! 29 вересня 2023 року - Європейський день шкільного спорту (ESSD) Європейського тижня фізичної активності, здоров’я та фітнесу BEACTIVE DAY та беруть участь у розіграші спортивних подарунків від UkraineActive та Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».
  • Ярмарок на підтримку ЗСУ

    Ярмарок на підтримку ЗСУ
    Не тільки учні і працівники закладу, а й усі бажаючі жителі села, могли придбати та посмакувати великою кількістю різноманітних смаколиків.
    Шановні батьки! Всім Вам велика і щира подяка за активну участь у благодійному ярмарку. Дякуємо за підтримку та розуміння.
    Виручені кошти, а це майже 22 000 гривень будуть використані за призначенням.
  • "Всеукраїнський урок єдності"

    "Всеукраїнський урок єдності"
    Здобувачі освіти 9-11 класів долучилися до Всеукраїнського уроку єдності.
    Виклики війни, з якими ми зіштовхнулися вже за лічені дні, показали, що єдність — запорука нашої боротьби.
    Вміння не вестися на маніпуляції та протидіяти дезінформації допомагають зберегти єдність.
    Критичне мислення — це наш щоденний донат у стійке суспільство!
  • Всеукраїнський дистанційний багатожанровий кокнурс «Моя незалежна Україна»

    Всеукраїнський  дистанційний багатожанровий кокнурс «Моя незалежна Україна»
    Всеукраїнський дистанційний багатожанровий кокнурс «Моя незалежна Україна»
  • Всеукраїнський сучасний дистанційний багатожанровий конкурс «Країна талантів – 2023»

    Всеукраїнський сучасний дистанційний багатожанровий конкурс «Країна талантів – 2023»
    Всеукраїнський сучасний дистанційний багатожанровий конкурс «Країна талантів – 2023»
  • Всеукраїнський дистанційний творчий конкурс «Код нації -2023»

    Всеукраїнський дистанційний творчий конкурс «Код нації -2023»
    Всеукраїнський дистанційний творчий конкурс «Код нації -2023»
  • Педагогічна рада

    Педагогічна рада
    9 жовтня 2023 в Річицькому ліцеї відбулася педагогічна рада, де було ознайомлено колектив з новим Положенням про атестацію педагогічних працівників. Також було проведено засідання атестаційної комісії, де було затврджено списки педагогічних працівників, що підлягають атестації в 2023-2024 н.р., строки провдення атестації та графік засідання АК.
  • Обласний літературно- мистецький онлайн -конкурс "О, мово моя-співоча душа України"

    Обласний літературно- мистецький онлайн -конкурс "О, мово моя-співоча душа України"
    Пишаємося нашою першокласницею Нінічук Софією, яка брала участь в обласному літературно- мистецькому онлайн -конкурсі "О, мово моя-співоча душа України"(до Дня української писемності та мови) серед читачів- учнів 1-10 класів. Під час декламування поезії Сидора Воробкевича «Рідна мова» вдало передала милозвучність, красу, глибину, ніжність та мелодійність української мови.
    Софія отримала спеціальну відзнаку за високий рівень виконавської майстерності.
  • Тиждень знань з безпеки життєдіяльності «Уникати, запобігати, діяти»

    Тиждень знань з безпеки життєдіяльності «Уникати, запобігати, діяти»
    З метою проведення цілеспрямованої профілактичної роботи серед учасників освітнього процесу з питань безпеки життєдіяльності, підвищення рівня інформаційно-роз’яснювальної діяльності з виховання поважного ставлення до безпеки і здоров’я людини як основи для реалізації успішного життя, опанування навичок безпечної поведінки в закладі освіти проходив тиждень знань з безпеки життєдіяльності «Уникати, запобігати, діяти» з 9 по 13 жовтня 2023.
  • Психолого - педагогічний консиліум з питань адаптації п'ятикласників

    Психолого - педагогічний консиліум з питань адаптації п'ятикласників
    19 жовтня 2023 року в Річицькому ліцеї відбувся психолого - педагогічний консиліум з питань адаптації п'ятикласників. До проведення педагогічного консиліуму були залучені різні категорії працівників нашого навчального закладу: практичний психолог, класний керівники , вчителі-предметники, адміністрація закладу.
  • Пізнавальна зустріч

    Пізнавальна зустріч
    Захисники розказали та показали ліцеїстам, безпілотний літальний апарат, продемонстрували озброєння, бойову техніку, засоби зв'язку та індивідуальної екіпіровки, які застосовується в охороні, обороні та захисті кордонів нашої Держави. Познайомили з чотирилапим другом, який теж стоїть на варті державного кордону.
  • Спортивні ігри школярів

    Спортивні ігри школярів
    Сьогодні у м. Володимирі відбулися XIX Спортивні ігри школярів Волині з легкої атлетики. Наші вихованці вибороли 8 загальнокомандне місце.
    Роcтанюк Денис та Пикун Анастасія зайняли II і ІІІ місце зі штовхання ядра.
  • Всеукраїнський творчий багатожанровий конкурс«Творча Одіссея»

    Всеукраїнський творчий багатожанровий конкурс«Творча Одіссея»
    МЕТА КОНКУРСУ: · Виявлення і розкриття талантів, підтримка їх творчої діяльності; · Формування високої індивідуальної мистецької культури, популяризація серед дітей та молоді змістовного культурного дозвілля; · Популяризація творчості людей різного віку. Вітаємо ученицю 6-Б класу Нінічук Ірину з перемогою в жанрі "Художнє читання", назва роботи "Я пишу листи у вічність" (педагог-наставник Сільчук О.М.)
  • Свято осені в ліцеї

    Свято осені в ліцеї
    24 жовтня 2023 року у нашому ліцеї відбулося Свято осені. Різноманіття квітів, овочів, фруктів втілилися в чудові та цікаві композиції.
  • Тиждень протидії торгівлі людьми

    Тиждень протидії торгівлі людьми
    З метою проведення роз’яснювальної та навчальної роботи серед здобувачів освіти щодо запобігання торгівлі людьми в умовах воєнної агресії ліцеї проведено тиждень протидії торгівлі людьми з 16 по 20 жовтня
    Впродовж тижня класними керівниками та практичним психологом були проведені тематичні виховні заходи.
  • Тиждень стилю у ліцеї

    Тиждень стилю у ліцеї
    З 23 по 27 жовтня в ліцеї проходив Тиждень стилю
  • Місячник бібліотек

    Місячник бібліотек
    В рамках місячника проходив інтерактивний кардмейкінг: виготовлення листівок, присвячених Всеукраїнському місячнику шкільних бібліотек; рекламно-іміджевої продукції патріотичної тематики (плакатів, листівок); майстер-класи зі створення патріотичних саморобок (оберегів, прикрас, витинанок, аплікацій, колажів).
  • Засідання вчителів суспільно-гуманітарного циклу

    Засідання вчителів суспільно-гуманітарного циклу
    1 листопада 2023 року у нашому освітньому закладі відбулось засідання вчителів суспільно-гуманітарного циклу. Під час засідання розглянули особливості НМТ 2024 . Психолог Романюк І.В. провела тренінгове заняття "Ментальне здоров'я : подбай про себе".
  • Педагогічна рада «Освітні втрати: підходи до вимірювання та компенсації».

    Педагогічна рада «Освітні втрати: підходи до вимірювання та компенсації».
    11 листопада 2023 року у закладі відбулося засідання педагогічної ради: «Освітні втрати: підходи до вимірювання та компенсації».
  • Пізнавальна зустріч з ліцеїстами

    Пізнавальна зустріч з ліцеїстами
    В ліцеї відбулась зустріч з представником Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці України Ніна Бляшук, яка мала на меті познайомити молодь з питаннями безпеки праці та наслідками, пов’язаними з незадекларованою працею.
  • Всеукраїнський творчий конкурс до дня писемності та мови

    Всеукраїнський творчий конкурс до дня писемності та мови
    МЕТА І ЗАВДАННЯ КОНКУРСУ:
    · Виявлення і розкриття талантів, підтримка їх творчої
    діяльності;
    · Формування високої індивідуальної мистецької культури,
    популяризація серед дітей та молоді змістовного культурного
    дозвілля;
    · Виховання любові до української культури та мистецтва;
    · Поглиблення знань про традиції нашого народу;
    · Залучення українців до збереження національних традицій;
    · Популяризація творчості людей різного віку.
  • Тиждень початкових класів

    Тиждень початкових класів
    З 20 листопада по 24 листопада в в Річицькому ліцеї Забродівської селищної ради проходив тиждень початкової школи «Україна і я». Тиждень проходив за складеним заздалегідь планом, в рамках якого були проведені різноманітні заходи спрямовані на пізнання своєї держави. У проведенні тижня активну участь взяли молодші школярі 1 – 4 класів. Головна організаторська роль належала учителям.
  • ІІ Всеукраїнський конкурс дитячо-юнацької творчості до Дня захисників і захисниць України "Перемога"

    ІІ Всеукраїнський конкурс дитячо-юнацької творчості до Дня захисників і захисниць України "Перемога"
    Основна мета конкурсу - сприяння формуванню у дітей та підлітків національної свідомості та патріотичних почуттів, розвитку творчих здібностей, заохочення юних митців презентувати свої творчі ідеї широкому загалу, створення умов для реалізації талантів дітей.
    Вітаємо ученицю 10-А класу Річицького ліцею з зайнятим ІІІ місцем в номінації "Художній твір" (есе "Перший спалах", педагог-наставник Середюк Р.Р.)
  • Підсумки участі в олімпіадах та конкурсах

    Підсумки участі в олімпіадах та конкурсах
    Бляшук Вікторія (11-А клас) - ІІІ місце Чикун Марія (10-Б клас) - ІІІ місце Кіпень Марія (5 клас) - ІІ місце Пікун Уляна (8 клас) - ІІІ місце Середюк Дарина (10-А клас) - І місце Андріюк Софія (8 клас) - І місце Середюк Оксана (9 клас) - ІІІ місце Середюк Дарина (10-А клас) - І місце Савлук Ольга (11-А клас) - ІІІ місце Воробей Анна (8 клас) - І місце Северенюк Неоніла (10-А клас) - І місце Лагодюк Наталія (9 клас) - ІІІ місце
  • Засідання асистентів учителів

    Засідання асистентів учителів
    6 грудня 2023 року в Річицькому ліцеї було проведено засідання асистентів учителів Річицького ліцею. Тема: використання різноманітних технік, прийомів , ігор у роботі з дітьми з ООП. Мета: ознайомити асистентів учителів з різноманітними прийомами Роботи з дітьми з ООП та поділитись практичними іграми і методиками співпраці між дітьми та асистентами учителя.
  • Тиждень доброчесності

    Тиждень доброчесності
    З 4 по 8 грудня в ліцеї проходив Тиждень доброчесності. Головна мета заходів – поширення ідей доброчесності та антикорупції,
    спонукати до доброчесної поведінки здобувачів освіти в повсякденному житті.
  • Результати олімпіади з географії

    Результати олімпіади з географії
    9 грудня 2023 на базі Видраницького ліцею відбулася ІІ (районний) етап олімпіади з географії, маємо такі результати: Андріюк Софія 8 клас - II місце, Северенюк Неоніла 10 клас - II місце, Зрум Дарина 11 клас - ІІ місце, Лагодюк Наталія 9 клас - IV місце.
  • Методичний хаб «Ми стартуємо!»

    Методичний хаб «Ми стартуємо!»
    11 грудня у Річицькому ліцеї відбувся методичний хаб «Ми стартуємо!» у рамках стартапу «Освітні інструменти сучасного вчителя: штучний інтелект». Заступник директорки Валентина КОСТЮЧИК ознайомила колег з алгоритмом подальшої роботи у командах над даною темою, провела майстер-клас з практичного використання персонального помічника сучасного вчителя На Урок, що розроблений спеціально для освітян України.
  • Засідання МК класних керівників "Національно - патріотичне патріотичне виховання в контексті сучасних викликів"

     Засідання МК класних керівників "Національно - патріотичне патріотичне виховання в контексті сучасних викликів"
    11 грудня 2023 року в Річицькому ліцеї відбулося засідання МК класних керівників "Національно - патріотичне патріотичне виховання в контексті сучасних викликів".
  • Підсумки проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

    Підсумки проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»
    З метою привернення уваги громадськості до проблем попередження та подолання насильства в сім’ї в умовах воєнного стану, забезпечення рівних прав жінок та чоловіків, недопущення випадків насильства щодо дітей та підлітків, у нашому освітньому закладі з 25 листопада по 10 грудня 2023 року проводилася Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».
  • Засідання КППС

    Засідання КППС
    20.12.2023 у Річицькому ліцеї відбулося засідання КППС 1, 2, 5, 6- Б та 7 класів на яких обговорювалось моніторинг динаміки розвитку учнів з ООП.
  • Результати олімпіади з фізики

    Результати олімпіади з фізики
    Вітаємо учня 7 класу Річицького ліцею Кіпеня Артема з зайнятим І місцем серед навчальних закладів Забродівської ОТГ та ІІІ місцем у ІІ (районному) турі олімпіади з фізики (вчитель Пікун О.С.)
  • Результати участі в олімпіадах

    Результати участі в олімпіадах
    ІІ районний етап олімпіади з математики: Кіпень Артем (7 клас) - І місце Середюк Дарина (10-А клас) - ІІІ місце ІІ районний етап олімпіади з біології: Воробей Анна (8 клас) - ІІ місце Северенюк Неоніла (10-А клас) - ІІ місце Костючик Марія (10-А клас) - ІІ місце ІІ районний етап олімпіади з англійської мови: Пікун Уляна ( 8 клас) - ІІІ місце ІІ районний етап олімпіади з технологій: Сільчук Антон (9 клас) - ІІ місце
  • Підсумкова педагогічна рада

    Підсумкова педагогічна рада
    28 грудня 2023 у Річицькому ліцеї відбулася підсумкова педрада "Альтернативні підсумки роботи: з любов'ю до себе". Директорка ліцею Валентина Трофімук проаналізувала роботу закладу за 2023 рік Заступник з навчально-виховної роботи Ірина Сокол наголосила на важливості реалізації змістовних ліній у вихованні учнів: