38

CAPTAR LA IMATGE: De l'inici de la imatge a l'era digital

By nico.vm
  • 1027

    Càmera obscura

    Càmera obscura
    Al-Hazem va crear la primera càmera obscura en el segle XI.
  • 1501

    Càmera obscura Leonardo Da vinci

    Càmera obscura Leonardo Da vinci
    Leonardo Da Vinci va estudiar la càmera obscura i la seua relació amb la prespectiva pictórica. Leonardo da Vinci va impulsar el desenvolupament de la cambra fosca utilitzant-la per aprofundir en el funcionament de la visió i de la llum. Es pot concloure que Leonardo da Vinci va ser el primer en afegir una lent al forat per on entra la llum, per tal d'obtenir imatges més nítides.
  • Joseph Niéphore Niepce, primera fotografia.

    Joseph Niéphore Niepce, primera fotografia.
    Niepce va ser el primer en fer una fotografia. Niepece va intentar plasmar la realitat mitjançant la càmera obscura. Va experimentar amb ella, i va aconseguir captar fotografies, però per a poder realitzar-les tenien que fer un proccés molt lent d’aproximadament unes huit hores. La primera imatge va ser una foto del jardí de la seua casa.
  • José Plateau, invenció de la persistència retiniana.

    José Plateau, invenció de la persistència retiniana.
    La presistència retiniana es un fenómen que consisteix en que la image, una vegada formada en la retina, es queda impresionada durant un instant.
  • José Plateau, invenció del Fenaquistiscopi

    José Plateau, invenció del Fenaquistiscopi
    Joseph Plateau va inventar el fenaquistiscopi un dels precursors del cinematògraf. Aquest aparell va ser el primer dispositiu capaç de crear la il·lusió d'una imatge en moviment a partir d'una seqüència d'imatges fixes.
  • Jaccques Mandé Dagurre, Invenció del Daguerrotip

    Jaccques Mandé Dagurre, Invenció del Daguerrotip
    Jacques Mandé Daguerre va ser un pioner de la fotografia amb la invenció del daguerreotip. El daguerreotip va ser el primer procediment fotogràfic anunciat i de capturar imatges amb una càmera. Va sorgir a partir dels estudis de Joseph-Nicéphore Niépce. Jacques Mandé Daguerre va perfeccionar el mètode de Niepce a partir d'una tècnica amb una placa de coure, coberta amb una solució de plata, i així, va aconseguir reduir el temps d'exposició a mitja hora
  • William Henry Fox Talbot, invenció del calotip

    William Henry Fox Talbot, invenció del calotip
    William Henry Fox Talbot va ser pioner de la fotografia i va inventar el calotip, un precursor dels processos fotogràfics dels segles XIX i XX El calotip es el principal invent de William Henry Fox Talbort. Aquest mètode es basa en un paper sensibilitzat amb nitrat d'argent i àcid gàl·lic que després de ser exposat a la llum era posteriorment revelat amb dues substàncies químiques.
  • Thomas Alva Edison, invenció del quinetoscopi

    Thomas Alva Edison, invenció del quinetoscopi
    El quinetoscopi fou el precursor del projector de pel·lícules modern desenvolupat per Thomas Edison. L'invent consistia en una caixa de fusta amb un orifici on hi havia una lent. A l'interior s'hi trobava una bombeta i el rotlle de la pel·lícula. La funció principal de l'aparell era reproduir imatges en moviment, les quals es visionaven a través d'una pantalla d'augment, prèviament dipositant una moneda i de forma individual.
  • Germans Lúmiere , invenció del Cinematògraf

    Germans Lúmiere , invenció del Cinematògraf
    El cinematògraf és una màquina dels germans Lumière capaç de filmar i projectar imatges en moviment. Patentada a finals del segle xix, fou la primera màquina capaç de gravar i projectar pel·lícules de cinema.
  • Projecció de la primera pel·lícula.

    Projecció de la primera pel·lícula.
    La primera pel·lícula va ser projectada pels germans Lumiére al Grand Café de Paris. Era un xicotet video d'uns treballadors sortint d'una fàbrica.
  • George Melies, projecció de la primera pel·lícula

    George Melies, projecció de la primera pel·lícula
    Le Viatge a la lluna és una pel·lícula muda francesa dirigida per Georges Méliès. La pel·lícula va ser escrita i dirigida per Georges Méliès. Va ser popular en el moment de la seva realització i és un dels films més cèlebres del centenar de pel·lícules de fantasia dirigides per Méliès. Viatge a la Lluna és el primer film de ciència-ficció, i incorpora animació innovadora i efectes especials, inclosa la icona fotogràfica de la nau espacial aterrada a sobre de l'ull de la Lluna.
  • Creació del primer documental

    Creació del primer documental
    Nanook el esquimal és una pel·lícula muda de l’any 1922 escrita i dirigida i produïda per Robert J. Flaherty. Està rodada a l'àrtic del Canadà. La pel·lícula és considerada com el primer documental del cinema, encara que s'ha criticat al seu autor per fer-hi ús d'escenes preparades.
  • La primera pel·lícula sonora

    La primera pel·lícula sonora
    The Jazz Singer és el primer llargmetratge comercial amb so sincronitzat. Va ser dirigit per Alan Crosland i es va estrenar el 6 d'octubre de 1927.
  • Invenció de la televisió

    Invenció de la televisió
    A partir de 1936 es desenvolupa la television a les grans
    capitals com Londres, Moscú, Berlín o EEUU.
  • Sorgiment de RTVE

    Sorgiment de RTVE
    Al 1956 a Espanya va començar la tv anomenada RTVE.
  • Invenció del videogravador

    Invenció del videogravador
    El videogravador és un sistema de registrament i de
    reproducció d’imatge i so que ha sustituït al cinema,
    sobretot, als cicuits domèstics.
  • Aparició de la primera camara digital

    Aparició de la primera camara digital
    L'any 1975 l'empresa de fotografia Kodak va crear la primera camara digital. Aquest tipus de camares han perdurat fins l'actualitat.
  • Invenció dels CD's

    Invenció dels CD's
    Un disc compacte o CD és un disc òptic utilitzat per a l'emmagatzematge de dades. Va ser originàriament creat per a emmagatzemar àudio, però posteriorment va ser usat per a emmagatzemar dades.
  • Invenció de la impresora 3D

    Invenció de la impresora 3D
    Aquest aparell va suposar un gran avanç ja que permetia imprimir coses en ·3D, es a dir de manera tridimensional.
  • Invenció del DVDs

    Invenció del DVDs
    El DVD Digital Versatile Disc, és un suport àmpliament usat per a l'emmagatzematge òptic de dades digitals, normalment dades i vídeo.