edad media

Timeline created by juanes15
In History
 • Period:
  -476 BCE
  to
  1492

  edad media

 • 476

  Fi de l’Imperi Romà d’Occident

  Fi de l’Imperi Romà d’Occident
  La caiguda de l'Imperi romà d'Occident (també coneguda com la caiguda de l'Imperi romà o la caiguda de Roma) va ser el període de declivi de l'Imperi romà d'Occident en què va perdre l'autoritat d'exercir el seu domini i el seu vast territori va ser dividit en nombroses entitats polítiques successores.
 • 622

  Aparició de l’islam

  Aparició de l’islam
  L'islam va sorgir a la península aràbiga al segle VII de l'era cristiana amb l'aparició de l'profeta Mahoma. Un segle després de la seva mort, l'islam s'estenia des de l'oceà Atlàntic a l'oest fins a Àsia Central en l'est
 • 711

  Arribada dels musulmans a la Península Ibèrica

  Arribada dels musulmans a la Península Ibèrica
  La conquesta de el regne visigot per dirigents musulmans de l'Califat Omeia va ser un procés llarg, que va durar quinze anys, de l'711 a l'726, en el qual es va arribar a prendre la península ibèrica i part de sud de l'actual França; si bé el que era el territori peninsular de el regne estava ja conquistat al 720,
 • 732

  Derrota dels musulmans a Poitiers

  Derrota dels musulmans a Poitiers
  La batalla de Poitiers (a la cantonada dreta superior de mapa) representa el final de l'avanç dels exèrcits islàmics a Europa occidental. Els francs expulsarien els musulmans a sud dels Pirineus pocs anys després.
 • 785

  Comencen les conquestes cristianes. Conquesta de Girona.

  Comencen les conquestes cristianes. Conquesta de Girona.
  La conquesta de Girona el 785 fou 1 Episodi de la conquesta carolíngia de l'territori que és vaig convertir en el comtat de Girona i que amb el temps passaria a formar part de al Principat de Catalunya. La conquesta de Girona després de dir Poc més de setembre decades des de la Invasió musulmana d'Hispània representa l'OPORTUNITAT dels descendents dels refugiats visigòts a l'Regne Franc de retornar ALS antics Territoris de l'Regne visigòtic de Toledo a al sud dels Pirineus.
 • 801

  Conquesta de Barcelona

  Conquesta de Barcelona
  Es va produir entre el 25 de juliol de 1713 e lo 11 de setembre de 1714. El combat va enfrontar als defensors de Barcelona, ​​formats per la coronela i partidaris de l'arxiduc Carles; amb les tropes de Felip V d'Espanya i els seus aliats francesos.
 • 1117

  Conquesta de Tarragona

  Conquesta de Tarragona
  Tarragona va ser conquerida pels àrabo-berbers en una data variable segons autors, entre el 714 i el 716. Ha estat objecte de debat si la conquesta va ser pacífica o després d'un setge i posterior saqueig.
 • 1149

  Conquesta de Lleida

  Conquesta de Lleida
  Ramon Berenguer IV de Barcelona i Ermengol VI d'Urgell conquereixen Lleida. Tal dia com avui de l'any 1149, fa 869 anys, Al-Muzaffar, vaig valer almoràvit de Lleida, capitulava la ciutat i el territori a les tropes de Ramon Berenguer IV i Ermengol VI, comtes independents de Barcelona i d'Urgell.
 • 1162

  Es forma la Corona d’Aragó

  Es forma la Corona d’Aragó
  La Corona d'Aragó engloba el conjunt de territoris que van estar sota la jurisdicció del rei d'Aragó, de 1164 a 1707.
 • 1229

  Conquesta de Mallorca

  Conquesta de Mallorca
  La conquesta pels regnes cristians de l'illa de Mallorca va ser aconseguida definitivament pel rei Jaume I d'Aragó entre 1229 i 1231. La ciutat de Madîna Mayûrqa (actual Palma de Mallorca) va caure al desembre del primer any, però la resistència musulmana a les muntanyes va durar dos anys més.
 • 1230

  Es forma la Corona de Castella.

  Es forma la Corona de Castella.
  La Corona de Castella, com entitat històrica, se sol considerar que comença amb l'última i definitiva unió de les Corones de Lleó i de Castella, amb els seus respectius regnes i entitats, en 1230, o bé amb la unió de les Corts, algunes dècades més tard
 • 1232

  Conquesta de València

  Conquesta de València
  La conquesta de València va ser el conjunt de maniobres militars que van portar a l'annexió de la major part de l'actual territori de la Comunitat Valenciana a la Corona d'Aragó
 • 1348

  Peste Negra

  Peste Negra
  La pesta negra o mort negra es refereix a la pandèmia de pesta més devastadora en la història de la humanitat que va afectar a Euràsia al segle XIV i que va aconseguir un punt màxim entre 1347 i 1353.
 • 1453

  Conquesta de Constantinoble per part dels turcs

  Conquesta de Constantinoble per part dels turcs
  La caiguda de Constantinoble en mans dels turcs otomans, ocorreguda el 29 de maig de 1453, va ser un fet històric que, a la periodització clàssica, i segons alguns historiadors, va marcar la fi de l'Edat Mitjana a Europa i la fi de l'últim vestigi de l'Imperi romà d'Orient.
 • 1492

  Fi de l’últim regne musulmà, el de Granada. Descobriment d’Amèrica.

  Fi de l’últim regne musulmà, el de Granada. Descobriment d’Amèrica.
  El 2 de gener de 1492, a Granada, Espanya; es produeix la rendició definitiva dels moros liderats per Boabdil davant els Reis Catòlics (Ferran i Isabel) i el lliurament de la ciutat de Granada, l'últim bastió dels musulmans a la península ibèrica.