L'Islam

Timeline created by juliiiiiiiiiiiii
In History
 • 5

  Naixement d'Islam

  Naixement d'Islam
  segle VII va sorgir una religió nova. Mahoma, un important comerciant de la Meca, va tenir una visió: l’arcàngel Gabriel li va anunciar que era el profeta d’Al·là. Mahoma fuig de la Meca l'any 622 cap a Medina. Per anar a donar lloc a l'Islam.
 • Period:
  622
  to

  El govern

  El califa era la autoritat de l’Imperi: elaborava les lleis, era el jutge suprem i el cap de les religiós, i dirigia l’exèrcit. Els visirs o ministres l’ajudaven en les tasques de govern. A les províncies governaven els valís i la justícia s’encarregaven els cadis, que es guiaven pels principis de l’Alcorà.
 • Aug 7, 632

  La seva expansió

  La seva expansió
  Mort Mahoma, i els exèrcits musulmans van expandir l'islam mitjançant el gihad o la gerra santa.L'historia d'Islam i la seva expanció ès divideix en tres parts: el califat ortodox (632-661), el califat omeia (661-750) i el califat abbàssida (750-1258). En la primera etapa es van enfrontar amb l’Imperi bizantí i van conquerir Síria, Palestina, Pèrsia i Egipte.
 • 732

  Segona etapa de l'expanció

  Durant la segona etapa van arribar al sud de França a t raves del nord de l'Àfrica i de la península Ibèrica. Per l’est es van estendre fins al riu Indus a través del Turquestan. L’avenç dels exèrcits musulmans per Europa va ser aturat pels francs a la batalla de Poitiers
 • 750

  tercera etapa

  Durant la tercera etapa es van produir lluites internes pel poder i va començar la fase de desintegració i decadència.