rymdkapplöpningen

Timeline created by drip_dion
In History
 • Sputnik 1

  Kapplöpningen började med att Sovjetunionen släppte ut satelliten Sputnik 1, som är den första satelliten som når omloppsbanan runt jorden. Sputnik 1 gjorde så att Sovjetunionen ledde eftersom Sovjeterna var de första som skickade något till rymden.
 • Första Djuren I Rymden

  Sputnik 2 är den andra satelliten som skickades till rymden från sovjeterna. Sputnik 2 är också den första satelliten som skickade upp djur i rymden. De skickade upp hunden Laika till rymden
 • Explorer 1

  Explorer 1 är den första satelliten som skjuts upp efter att Sovjetunionen har skickat upp deras Sputnik 1 och 2. Till skillnad med Sputnik 1 och 2 så var Explorer 1 mycket snabbare, och hade instrument som kunde räkna kosmiska strålningen, temperatur och mikrometeoriter.
 • Människor i rymden

  Jurij Gagarin blev den första människan i rymden som gick i omloppsbana i rymden med den Sovjetiska Vostok 1. 23 dagar senare, så skickade amerikanarna deras första man i rymden, Alan Shepard. Den 16 Juni 1963 så var Valentina Tereshkova den första kvinnan att nå rymden av Sovjeterna, och resten av världen.
 • Månlandningen

  År 1969, skulle den amerikanska apollo 11 flyga till månen. Neil armstrong var den första människan att landa och gå på månens yta. Apollo 11 hade som pilot Neil Armstrong, som andrepilot Michael Collins och första flygofficeraren Edwin Aldrin
 • Första Planetlandningen

  Första Planetlandningen var i Venus, av rymdraketen Venera 7. efter 10 år av Sovjetisk forskning av planeterna Venus och Mars, så bestämde sovjeterna att skicka upp rymdfärden Venera 7 till Venus. Rymdfärden hade inga människor inuti, men själva rymdfärden kunde skicka information till jorden och Sovjeterna.