REVOLUCIÓ FRANCESA

Timeline created by HeimdalB
In History
 • Period: to

  PRIMERA ETAPA: ASSEMBLEA NACIONAL

  En aquesta etapa la Burgesia té el control, és una etapa moderada on es comença a preparar una constitució liberal, però mentrestant el 4 d’agost de 1789 es produeix l’abolició dels Drets Feudals (Delme i Servitud) i el 26 d’agost de 1789 es produeix la proclamació dels “Drets de l’home i del ciutadà”
 • Convocació dels Estats Generals

  Convocació dels Estats Generals
  Donada la situación de França, el Rei Lluís XVI convoca els Estats Generals el 5 maig de 1789. Els Estats Generals eren un Parlament Consultiu que el Rei només convocava en casos extrems (Feia més de 150 anys que no es convocaven). El Rei pretenia obtenir recursos per fer front a la greu crisi que
  vivia França.
 • Period: to

  REVOLUCIÓ FRANCESA

 • Es forma l’Assemblea Nacional

  Es forma l’Assemblea Nacional
  Els burgesos reunits a la “Salle de Jeu de Pomme” acorden no disoldre l’Assemblea Nacional fins que s’aprovi una CONSTITUCIÓ liberal que posi fi a la Monarquia Absoluta i en definitiva a l’Antic Règim.
 • Assalt al Castell de la Bastilla

  Assalt al Castell de la Bastilla
  Davant la revolta de la Burgesia el Rei pretén enviar-hi l’exèrcit i recuperar el control, però aleshores el poble es revolta fent suport a la Burgesia, de manera que el 14 de juliol de 1789 assalten el Castell de la Bastilla (Presó i símbol de l’Antic Règim).
  Aquest fet suposa l’inici de la Revolució.
 • Primera constitució liberal

  Primera constitució liberal
  Una constitució basada en el SUFRAGI CENSITARI, és a dir votacions limitades a la burgesia.
  El rei Lluís XVI ha d’acceptar la Constitució, de manera que França esdevé una Monarquia Parlamentària i ja no una Monarquia Absoluta.
  S’estableix un Parlament on hi hauran diversos CLUBS polítics.
 • Period: to

  SEGONA ETAPA: CONVENCIÓ - PERÍODE JACOBÍ

  Els Jacobins progressivament van adquirint més i més poder
 • Revolta dels “Sansculottes” i inici de la republica

  Revolta dels “Sansculottes” i inici de la republica
  El 1792 arriben notícies que el Rei estava preparant amb Àustria la invasió de França per recuperar el poder. Per aquest motiu els “Sansculottes” (els més pobres) el 10 d’agost de 1792 porten a terme una revolta que suposa la fi de la Primera etapa i de la Monarquia i la proclamació de la República.
 • Period: to

  “La Dictadura del Terror”

  L’any 1793 Robespierre es fa amb tot el poder i estableix “La Dictadura del Terror” on, a partir del Tribunal de Salut Pública portarà a terme la Repressió dels enemics de la Revolució: Noblesa, Clergat i fins i tot la Burgesia moderada serán detinguts i executats a la Guillotina.
  El propi Rei Lluís XVI i la seva esposa Mª Antonieta seran executats el 1793.